شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۰
مطالعه آثار دفاع مقدس از روزمرگی می‌کاهد

محمد‌صادق کرمی، نویسنده نخستین جلد از مجموعه «جانبازان» در آیین رونمایی از این کتاب گفت: اهمیت مطالعه کتاب‌های مرتبط با جانبازان و آزادگان دور شدن از روزمرگی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) آیین رونمایی از آثار تازه‌ انتشارات روایت فتح و نشر ساقی، بعد‌ از ظهر امروز 13 اردیبهشت‌ماه 93 با حضور حسنعلی نوروزیان، راوی نخستین مجلد از مجموعه «جانبازان» جواد جباری، مدیر موسسه فرهنگی روایت، حسن علایی، مدیر انتشارات روایت فتح،حسین کریمی‌‌پور، مدیر سابق انتشارات روایت فتح و سید نعمت‌الله آرامی، از آزادگان راوی جنگ تحمیلی رونمایی شد.

سید نعمت‌الله آرامی در این برنامه با اشاره به تناقض‌گویی‌هایی که در گفته‌های آزادگان به نظر مخاطبان این آثار می‌رسد گفت: این تناقض‌‌ها ناشی از خدمات متفاوتی است که عراقی‌ها به عمد یا غیر عمد به اسیران ایرانی ارایه می‌کردند.

وی از اهالی مطالعه که در زندان حضور داشتند به عنوان افراد اثرگذار یاد کرد و افزود: در سال‌های اسارت، نهضت سوادآموزی داشتیم و توانستیم تاریخ معاصر ایران را مرور کنیم و علوم دیگری را هم بیاموزیم اما ثبت این علوم بسیار دشوار بود و به دلیل در اختیار نداشتن کاغذ، به ناچار از کاغذ سیگار استفاده می‌کردیم.

حسنعلی‌نورزیان، راوی نخستین مجلد از مجموعه «جانبازان» دیگر سخنران این آیین بود. وی شرح به نسبت مفصلی از نحوه مبارزه در سال‌های جنگ تحمیلی، اسارت در این دوران و آزادی خود  ارایه کرد و در پایان همسران رزمندگان را سربازان حقیقی جبهه‌های جنگ نامید.

محمد‌صادق کرمی، نویسنده نخستین جلد از مجموعه «جانبازان» نیز درباره دلایل نوشتن این کتاب توضیح داد: پیشنهاد نوشتن جلد نخست مجموعه جانبازان از سوی انتشارات روایت فتح به من ارایه شد و  500 صفحه از خاطرات نوروزیان را برای تالیف این اثر مطالعه کردم و یک سال برای نوشتن کتاب زمان  صرف کردم.

وی درباره مصاحبه‌های نوروزیان گفت: صداقت گفتار در متن این مصاحبه‌ها مشهود بود و با نظر مسوولان انتشارات روایت فتح ماجرای اسارت او را به صورت روایت خطی نوشتم. اهمیت مطالعه این کتاب برای مخاطبان، دور شدن از روزمرگی است.

در ادامه این برنامه، حمید احمدی لاری، مترجم کتاب «تعمق در فیلم» این کتاب را حاصل ترجمه اثری از پیتر لیمن معرفی کرد و گفت: «تعمق در فیلم» وارد حوزه‌های مختلف سینما مانند تئوری مولف می‌شود. در این تئوری، بنا بر نقد آثار یک مولف گذاشته شده است و می‌کوشد نکات پنهان شخصیت یک مولف را آشکار کند.

وی اثرش را کتابی جامع در حوزه سینما دانست و تصریح کرد: تحلیل فیلم و تحلیل محتوای تصویر از موضوع‌هایی است که در «تعمق در فیلم» به آن پرداخته شده است. این کتاب در قطع وزیری و 700 صفحه منتشرشده است. علاوه بر این اکنون کتابی با عنوان «ترکیب‌بندی در تصویر» را در دست ترجمه دارم.

در پایان از دو کتاب تازه انتشارات روایت فتح و ساقی با نام‌های «حسنعلی نوروزیان؛ از مجموعه جانبازان» و «تعمق در فیلم» رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها