جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۳
تبعیض بین ناشران در سال‌های اخیر/ محل پیشین نمایشگاه کتاب نتایج مطلوب داشت

محمد محمدعلی، داستان‌نویس که امروز به نمایشگاه کتاب آمده بود، به خبرنگار «ایبنا» گفت: نمایشگاه کتاب وقتی در محل برگزاری نمایشگاه‌های دائمی برگزار می‌شد،‌ مکانی زیباتر و نتایجی مطلوب‌تر داشت. همچننین در چند سال اخیر غالبا میان ناشران خصوصی و دولتی تبعیض وجود داشته است.

محمد محمدعلی،‌ داستان‌نویس پیشکسوت، امروز،‌ جمعه، 12 اردیبهشت با حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)  گفت: من از زمان برپایی نخستین نمایشگاه کتاب هر سال در آن حضور داشته‌ام. به گمانم از وقتی نمایشگاه کتاب در  دوران وزارت سیدمحمد خاتمی آغاز و در محل پیشین خود برگزار می‌شد، به دلیل فضای باز و وسعتش ناشران می‌توانستند همه کتاب‌ها را در آن جا بگنجانند. در وضعیت قبلی هر علاقه‌مند و پدیدآورده‌ای می توانست دسترسی بهتری به کتاب داشته باشد.

نویسنده رمان «آدم و حوا» افزود: فضای داخل سالن های نمایشگاه دائمی کتاب تهران نیز تا شش یا هفت سال پیش خوب بود، اما با برگزار شدنش در شبستان و مصلی، فضا روز به روز تنگ‌تر  و کارآیی کلی نمایشگاه هم بسیار ضعیف شد.

خالق «بازنشستگی» گفت: اگر نگویم پارتی بازی، گویی هر ساله میان برخی از ناشران خصوصی و دولتی تبعیض قایل می‌شوند؛ چرا که به اندازه تعداد کتاب های منتشر شده هر ناشر به آن ها متراژ نمی ‌‌‌دهند. به طور مثال به ناشرانی که سالی سه چهار عنوان کتاب منتشر کرده‌اند همان متراژی را می دهند که ناشری با 160 عنوان کتاب جدید در نمایشگاه حضور دارد.

نویسنده کتاب «قصه تهمینه» توضیح داد: این مساله اهمیت ندادن به افکار عمومی و تولید کتاب است و هر که وارد نمایشگاه شود درخواهد یافت که این شیوه درست نیست. نکته دیگری که در این یکی، دو روز دیدم، بالا بودن قیمت کتاب‌هاست که متناسب با افزایش قیمت ها صورت گرفته و به قشر کم درآمد که از قضا خوانندگان بالقوه و بالفعل ما هستند، فشار می آورد.

این داستان‌نویس گفت: به بسیاری از ناشران یارانه کاغذ تعلق نمی‌گیرد و ناچارند کاغذ را گران بخرند و به همین دلیل کتاب های آن ها نیز گران تمام می شود. امروز بچه ‌های زیادی را دیدم که کت پدر یا لباس مادرشان را می کشیدند و اصرار می‌کردند که این کتاب را بخر. نگفته پیداست که آن پدر و مادر شرمنده بچه‌اش است و برای خرید یک یا دو کتاب بیشتر بودجه ندارد.

محمدعلی یادآور شد: اگر بخواهیم فرهنگی بودن خودمان را حفظ کنیم، باید به این نکات توجه ویژه داشته باشیم. 

محمد علی متولد 1327 است. از وی تا کنون کتاب های «رعد و برق بی باران»، «چشم دوم»، «قصه تهمینه»، «بازنشستگی»، «دریغ از روبه رو»، «آدم و حوا»، «نقش پنهان»، «باورهای خیس یک مرده» و «جمشید و جمک»منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها