در نشست «فلسطين؛ 1948؛ اشغال يا استقلال» مطرح شد
کتاب «تا فراموش نکنیم» ادعای امروز یهودیها درباره فلسطین را بیپایه میکند
علیرضا سلطانشاهي در نشست «فلسطين؛ 1948؛ اشغال يا استقلال» با اشاره به كتاب «تا فراموش نكنيم» نوشته «ولید الخالدی» گفت: اطلاعاتي كه نويسنده اين كتاب درباره فلسطين و سوابق تمدني روستاهاي آن ارايه ميدهد، به راحتي ميتواند تمام ادعاهايي را كه امروزه يهوديها مطرح ميكنند بیاساس و پایه جلوه دهد.
در این نشست اميرحسين بابالار، مترجم كتاب «تا فراموش نكنيم»، محمدتقي تقيپور، دبير كل جمعيت حاميان آزادي قدس شريف، عليرضا سلطانشاهي، مسوول مركز مطالعات فلسطين و نجفقلي حبيبي، دبير علمي جشنواره كتاب سال حضور داشتند و به بحث و بررسی درباره فلسطین پرداختند.
«تا فراموش نكنيم» مرجع کامل برای شناخت فلسطين است
علیرضا سلطانشاهي، يكي از سخنرانان اين نشست به كتاب «تا فراموش نكنيم» نوشته «وليد الخالدي»، اشاره کرد و گفت: اطلاعاتي كه نويسنده اين كتاب درباره فلسطين و سوابق تمدني روستاهاي آن ارايه ميدهد، به راحتي ميتواند تمام ادعاهايي را كه امروزه يهوديها مطرح ميكنند بيپايه كند.
مسوول مركز مطالعات فلسطين افزود: سوابق تمدني اين كتاب از فلسطين، از جمله اطلاعات جمعيتي، اقتصادي، بحث راهها، ساختمانسازي، مدارس و ... ميتواند در روشنساختن اذهان جهانيان و شناخت اين تمدن كمك بسياري كند.
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه برخلاف ادعاهاي يهوديان، فلسطينيان داراي سابقه تمدني بزرگ بودند، تصريح كرد: صهيونيستها در سال 1997 در نخستين گام، نامهنگاريهايي را با امپراتوري عثماني كه در آن زمان سلطان عبدالمجيد حاكم آن بود، براي گرفتن منطقه فلسطين انجام دادند و زماني كه تلاشهاي آنها بينتيجه ماند، جنگ جهاني اول را به راه انداختند و بعد از آن بود كه داستان جعلي قيموميت را مطرح و براي ملتي كه بعد از امپراتوري عثماني ميتوانست مستقل باشد، مساله قيموميت را طرح كردند و بعدها نيز مساله تقسيم فلسطين مطرح شد كه جريانات آن تا زمان حاضر هم ادامه دارد.
«تا فراموش نكنيم» سابقه تمدني فلسطين را به تصویر میکشد
در ادامه اين نشست، اميرحسین بابالار، مترجم كتاب «تا فراموش نكنيم» كه ترجمه آن به اتمام رسيده و در سال جاري قرار است منتشر شود، گزارشي از محتواي اين اثر ارایه داد و گفت: اين كتاب از «وليد الخالدي» است و عنوان اصلي آن «كي لا ننسي» ( all that remains ) است و به سابقه تمدني فلسطين میپردازد.
وي افزود: اين كتاب كه ميتواند مرجعي مفيد و موثر از اطلاعات جغرافيايي، مردمشناسانه و تاريخي منطقه فلسطين ارایه دهد، بررسي تاريخي و تمدني از 418 آبادي فلسطين را دربردارد كه در جريان جنگ 1948 منهدم شدهاند.
مساله فلسطين، مساله اسلام است
نجفقلي حبيبي، دبير علمي جشنواره كتاب سال از ديگر افرادي بود كه در اين نشست درباره فلسطين و قدس طی سخنانی کوتاه گفت: با آنكه ملت ايران از همان ابتداي انقلاب براي فلسطين سرمايهگذاري كرده و حتي روزي را با عنوان روز قدس در تقويم رسمي ايجاد كرده است، فيلمسازان، نويسندگان، اديبان و تمام افراد با هر سمتي بايد با توجه به ظرفيتهاي علمي خود، تلاش كنند تا نگذارند اين فاجعه بشري و مساله قدس به راحتي از بين برود و مبارزه نسلهاي گذشته و جديد فلسطينيان مغفول بماند،چراكه بنا به فرموده امامخميني(ره): «مساله فلسطين، مساله اسلام است.»
مساله فلسطين و پيدايش اسراييل را از طريق كتاب تببين كنيم
محمدتقي تقيپور، دبير كل جمعيت حاميان آزادي قدس شريف نیز در ابتداي اين مراسم سخنان خود را با بيان اينكه مساله فلسطين، يكي از بزرگترين مسايل و مصايب جهان بشري و همچنن مساله نخست مسلمانان جهان است آغاز کرد و گفت: حساسيت مساله فلسطين و ارزش قايل شدن برای آن به حدي است كه امام خميني(ره) در اين زمينه فرمودند: «مساله قدس حادثهاي است براي همه موحدان و مومنان عصر گذشته، حال و آينده و از روزي كه مسجد اقصي پيروز شد، زمين در حال گردش است.»
وي در ادامه سخنان خود با بيان نقل قولهايي از مقام معظم رهبري و آيتالله مطهري عنوان كرد: با اينكه مساله فلسطين و قدس در بيانات بسياري از بزرگان نمود پيدا كرده است، با اين حال، اين مساله در بين نخبگان، انديشمندان، نويسندگان، سياستگذاران، برنامهريزان و دستگاههاي رسمي متولي فرهنگي كشور، جايگاه خود را پيدا نكرده است.
تقیپور با تاكيد بر اين موضوع كه مساله شناخت فلسطين بايد نخستين گام و حركت در رابطه با مساله فلسطين باشد گفت: اين بدين معني است كه درك، فهم و شناخت درست مساله فلسطين و شناساندن عميق ابعاد مختلف مساله در مراكز آموزشي بايد در اولويت قرار بگيرد. همانطور که اين شناخت، به طور شايسته و بايسته انجام نگرفته و خلا بزرگي در اين زمينه احساس ميشود.
دبيركل جمعيت حاميان آزادي قدس شريف افزود: به دليل نپرداختن به مساله شناخت فلسطين است كه اخيرا افرادي با ناآگاهي نسبت به اين موضوع، ابهامات و بيانات نادرستي را به نسل جوان امروز منتقل ميكنند.
وي با تاكيد بر شناخت چیستي و چرايي فلسطين در ادامه سخنانش عنوان كرد: اگر ما ميتوانستيم مساله فلسطين و پيدايش اسراييل را از طريق كتاب، مقاله و پژوهش به درستي تببين و تشريح كنيم، شايد بسياري از ابهامات و سوالات هم در اين زمينه به وجود نميآمد.
تقیپور بحث «چگونگي تاسيس اسراييل» را دومين قدم بعد از شناخت فلسطين عنوان كرد و گفت: تاسيس اسراييل و اشغال فلسطين، مسالهاي است كه كليد آن با جنگ جهاني اول رقم خورده است؛ زمانيكه كانونهاي يهودي و صهيونيستي، بعد از 70-80 سال تلاش، تكاپو و توطئه سياسي، فرهنگي و اجتماعي نتوانستند آرمان برپايي دولت يهودي را محقق كنند.
وی در پایان سخنانش افزود: در نخستين كنگره جهاني صهيونيستها، اين مساله را مطرح كردند كه اگر ما نتوانستيم آرمان مسيحايي(تشكيل دولت صهيونستي) را محقق كنيم، بايد دنيا را به آتش بكشيم و بدين ترتيب بود كه جنگ جهاني اول برپا شد و حتي بعد از آن زمانيكه نتوانستند آرمان و سناریوي يهودي خود را به جايي برسانند، جنگ جهاني دوم را به راه انداختند.
بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 20 اردیبهشتماه در مصلای امام خمینی(ره) برپاست.
نظر شما