سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵
پرويز پرستويي تکليف علاقمندان بازيگري را يکسره کرد/پاسخ به «سراغ بازيگري برويم يا نه؟»

علاقمندان به آثار پرویز پرستویی می توانند در نمایشگاه کتاب امسال بسته ای فرهنگی را تهیه کنند که به همه سوال های آنها درباره این بازیگر پاسخ می دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري کتاب ايران (ايبنا)، علاقمندان به آثار پرویز پرستویی می توانند در نمایشگاه کتاب امسال بسته ای فرهنگی را تهیه کنند که به همه سوال های آنها درباره این بازیگر پاسخ می دهد. این مجموعه امروز سه شنبه( ساعتی پیش) در مراسمی ویژه با حضور تولید کنندگان این اثر و پرویز پرستویی رونمایی شد تا تصویری از فعالیت ها و تلاش های این هنرمند شصت ساله ایرانی در عرصه بازیگری و خوانندگی ارائه کند.

پرستویی: این کتاب تکلیف علاقمندان بازیگری را با خودشان معلوم می کند

در این مراسم که با 50 دقیقه تاخیر ظهر امروز در «سرای محله باغ فردوس» با حضور مهیار جوادی فر (مشاور اطلاع رسانی)، علیرضا عزیزی(ناشر)، لیلی کریمیان(نویسنده) و مجتبی حصامی(مدیر اجرایی) برگزار شد، پرویز پرستویی در خصوص علت انتخاب نام «من پرویز پرستویی» برای این بسته فرهنگی گفت: «متاسفانه ما هنوز هم در سینمایمان همدیگر را دوست نداریم و همواره در پی خالی کردن زیر پای هم هستیم و به همین دلیل دوست نداشتم این کتاب درباره زندگی ام منتشر شود. من هنوز هم در حال تجربه کردن هستم و به همین دلیل تصور می کردم انتشار کتابی درباره من لطفی ندارد و برای مخاطبان جذاب نیست. یکی از دلایل طولانی شدن انتشار کتاب نیز همین مساله است».

پرستویی در ادامه درباره حس خود نسبت به متن این کتاب گفت: «در طول روزمرگی بارها با این مساله مواجه شدم که افرادی به من مراجعه و اعلام کرده اند فرزندشان با استعداد است و می خواهد بازیگر شود. گاهی پیام ها و تقاضاهای این افراد به شدت تکان دهنده است. به نظرم اگر این افراد کتاب مذکور را مطالعه کنند، می توانند تکلیف خودشان را با خودشان روشن کنند و به این سوال پاسخ دهند که آیا باید به سراغ بازیگري بروند یا نه؟! با خواندن این کتاب دیگر این حرفه برای آنها حد وسطی ندارد. البته افرادی هم که علاقه ای به بازیگری ندارند و صرفا مخاطب فیلم های من بوده اند، با مطالعه این کتاب می توانند متوجه شوند که من به نمایندگی از جامعه واقعی بازیگری، با دنیایی سخت و مشکل مواجه بودم که آنطور که به نظر می رسیده، ساده و دم دستی نیست».

سیزده سال زمان صرف شد

مدیر انتشارات توفیق آفرین نیز در این نشست درباره چگونگی شکل گیری این مجموعه گفت: «پس از انتشار 100 کتاب فیلم نامه، در سال 1380 به این نتیجه رسیدیم که بهتر است مجموعه هایی را در خصوص هنرمندان ایرانی تدوین کنیم که در بررسی نهایی به فردی جز پرویز پرستویی نرسیدیم. سال 1380 با پیشنهاد امید روحانی، از پرویز پرستویی درخواست کردیم طی گفت و گو با امید روحانی زندگی و فعالیت های هنری اش را تشریح کند. این کار یک سال طول کشید اما پس از آن ادامه نیافت و لیلی کریمان کار را ادامه داد و پس از چند سال این کار به پایان رسید».

عزیزی درخصوص محصولات دیگر این موسسه گفت: «از پرویز پرستویی شش محصول متفاوت توسط این انتشارات منتشر خواهد شد که این بسته فرهنگی اولین محصول آن است. یک محصول شامل مستندی از کارنامه چهل ساله پرویز پرستویی و فیلمی با گفتار متن ناصر طهماسب است.مجموعه دوم کتابی 500 صفحه ای است که بخش عمده آن توسط لیلی کریمان نوشته شده است. آلبومی صوتی با صدای پرویز پرستویی نیز در این مجموعه وجود دارد که با مدیریت کارن همایونفر تهیه شده است. این محصولات هر یک به صورت مستقل هم به فروش می رسد.

روز نوزدهم اردیبهشت نیز ساعت 16 در سرای اهل قلم کتاب «ستاره بی نقاب» پرویز پرستویی رونمایی خواهد شد.

پرستویی در ادامه در تشریح جزئیات بیشتر این کتاب گفت: «این کتاب به این سوال هم پاسخ می دهد که چرا کار بازیگران سینما و تلویزیون با کار معدن مقایسه می شود چرا که به برخی از این مشکلات و سختی ها اشاره هایی می کند».

اول قرار بود «مثل هیچکس» باشد

لیلی کریمان نویسنده این کتاب در ادامه این مراسم با اشاره به آغاز فعالیت خود در این پروژه از سال 1388 گفت: «پرستویی در ابتدا با نوشتن این کتاب موافق نبود چون معتقد بود افراد دیگری به جز او هستند که باید ابتدا درباره آنها کتاب نوشته شود اما من گفتم فردی که کتاب درباره او نوشته می شود هم باید چهره ای شناخته شده باشد و هم اینکه برای مردم محبوب باشد. در نهایت با موافقت آقای پرستویی، تدوین کتاب آغاز شد و در این بخش، از فیلم موج مُرده به بعد ثبت خاطرات این هنرمند آغاز شد. نام اولیه این کتاب نیز مثل هیچ کس بود که بعدا به درخواست پرویز پرستویی تغییر کرد».

پخش فیلمی در خصوص نحوه آماده سازی این اثر فرهنگی از دیگر بخش های این مراسم بود. همچنین علیرضا عزیزی مدیر انتشارات توفیق آفرین در این برنامه به غیبت هشت ساله این موسسه در عرصه فعالیت های فرهنگی اشاره و از حضور دوباره در این عرصه ابراز خوشحالی کرد.

این بسته فرهنگی شامل کتاب، آلبوم صوتی و فیلم مستندی است که حدود 4 دهه فعالیت های هنری این هنرمند را دربر می گیرد.

در این جلسه تکرار نام «دکتر روحانی» باعث شد تا مجری برنامه به توضیح این مساله بپردازد که منظور از این عبارت «دکتر امید روحانی» منتقد و نویسنده سینمایی است نه رییس جمهور کشورمان دکتر حسن روحانی!

همچنین در این مراسم بخش هایی از فیلم «من یک بازیگرم» با صدای ناطر طهماسب نمایش داده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها