به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ابراهیم توفیق، در این نشست با تاکید بر امر پژوهش از سوی متخصصان گفت: هدفمندی یارانهها و نحوه ثبت نام آن یکی از موضوعات مورد توجه مردم در سالهای اخیر به ویژه در روزهای اخیر بوده است و همین امر توجه پژوهشگران بهویژه جامعهشناسان را به این موضوع پررنگ میسازد تا دست به تالیف کتاب و پژوهش در این زمینه بزنند.
وی که دانشآموخته جامعهشناسی از ویسبادن آلمان است، در ادامه این نشست که به همت گروه جامعهشناسی اقتصاد انجمن جامعهشناسی برگزار شد، ادامه داد: متاسفانه آنچه در بین جامعهشناسان حال حاضر دیده میشود این است که به راحتی درباره موضوعات روز جامعه اظهار نظر میکنند بدون اینکه پذیرش این موضوع را در نظر داشته باشند.
مترجم کتاب «تاریخ جهان اسلام در قرن بیستم» خطاب به حاضران در نشست گفت: قضاوت درباره نوع هدفمندی یارانهها و تاثیر آن در جامعه مستلزم این است که متخصصان اعم از جامعهشناسان و اقتصاددانان دست به تالیف کتاب بزنند چراکه بدون پژوهش و تالیف کتاب نمیتوان به یافته درست و اظهار نظر کارشناسی دست یافت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان مصداقی تاثیرات هدفمندی یارانهها به ویژه در مرحله دوم پرداخت و گفت: متاسفانه شکافی بین دولت و ملت (مردم) وجود دارد که این شکاف باید از سوی متخصصان مورد بررسی قرار گيرد، در غیر این صورت موضوعاتی از این دست برای همیشه مسالهای غیر قابل حل خواهند ماند.
لزوم بررسی وقایع اجتماعی توسط جامعهشناسان مولف
توفیق، با ابراز تاسف از اینکه جامعهشناسان موضوعاتی از این قبیل را نیازمند پژوهش نمیدانند، گفت: وپژگیهای دولت، تعاملات و رابطه دولت و ملت، شکاف بین دولت و ملت و همچنین بحرانهایی که میتواند ناشی از این شکاف باشد از جمله موضوعات مهمی است که باید از سوی صاحبنظران اجتماعی مورد پژوهش قرار گرفته و در قالب کتاب منتشر شده و در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.
این استاد جامعه شناسی، در ادامه نشست بررسی «کنش ایرانیان نسبت به دولت» که با استقبال چشمگیر علاقهمندان و دانشجویان برگزار شد، گفت: متاسفانه باید بگویم، بیشتر متخصصان ما اعم از جامعهشناس تا اقتصاددان نسبت به موضوعاتی که در حیطه دانشگاهی بوده و زاییده اجتماع و سیاست است و به نوعی دانش انضمامی بهشمار میآید اشراف ندارند.
یک کتاب برای سالها هدفمندی
اين جامعهشناس تصريح کرد: با یک جستجوی ساده در مرورگرهای فضای مجازی نیز میتوان به این نتیجه رسید که کتابی درباره هدفمندسازی یارنهها از سوی خیل عظیم اقتصاددانان، جامعهشناسان و روانشناسان به رشته تحریر در نیامده است. در یک جستجوی ساده، تنها کتابی که دراینباره به نگارش درآمده «مبانی طرح تحولات اقتصادی» نام دارد. کتابی که از سوی سید شمسالدین حسينی، وزیر سابق اقتصاد و دارایی و همکاران وی با موضوع هدفمندسازی یارانهها به رشته تحریر در آمده است. وی و همکارانش که از بانیان اصلی هدفمندسازی یارانهها بهشمار میآیند در این کتاب براساس اطلاعات و آمار موجود گزارشي از نتايج اجراي این طرح را ارایه کردهاند.
توفيق افزود: مولفان این کتاب نیز اعتقاد دارند، متاسفانه در سالهاي اخير با وجود اهميت طرح هدفمندسازي يارانه ها و آثار گسترده آن بر تمام متغيرهاي اقتصادي و اجتماعي مردم كشورمان كمتر به بررسي كارشناسي و علمي دقيق آن در حوزه هاي مختلف توسط دانشجويان رشته اقتصاد پرداخته شده است. به همين دليل مجموعه ارزيابي ها و تحليلها و نقدهاي موجود كمتر از غناي علمي برخوردار است.
نشست بررسی«کنش ایرانیان نسبت با دولت» از سوی گروه جامعهشناسی اقتصاد انجمن جامعهشناسی ایران عصر روز گذشته 7 اردیبهشت 93 در محل این انجمن برگزار شد.
دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷
نظر شما