دکتر حسن پاشاشریفی، که روانشناس، استاد و مولف بیش از 10 کتاب روانشناسی است، در یادداشت اختصاصی خود برای ایبنا، از روانشناسان و مولفان در این حوزه خواسته است کتابهایی با رنگ و بو و مطابق هویت ایرانی تالیف کنند. وی ممانعت از نشر کتاب را مرگ خلاقیت نویسنده میداند.
کتاب عامیانه با نگاهی علمی
نویسندگان،در تالیف کتابهای عامیانه باید به این نکته توجه داشته باشند که تمامی مباحث علمی نباید در کتاب گنجانده شود، بلکه آنچه در این کتاب ها مهم است،توجه به این امر است که مسایل روانی در چارچوبی علمی در اختیار مخاطبان قرار بگیرد.
نکته دیگری که نویسندگان باید به آن توجه کنند این است که کتابهای روانشناسی را باید بیشتر تالیف کنند تا ترجمه، چرا که کتابهای روانشناسی باید با حال و هوای هویت ایرانی و اسلامی تالیف شود تا خوانندگان بتوانند آن را در زندگی شخصی خود کاربردی کنند.
کتاب زرد روانشناسی؛ عامل سردرگمی
کتابهای کممایه و زرد روانشناسی که اغلب از سوی نویسندگان خارجی تالیف میشود بیشتر باعث سردرگمی خوانندگان به ویژه زنان میشود، چرا که آموزههای این کتابها با آنچه در کشور و فرهنگ ما وجود دارد،مغایرت دارد. تالیف کتاب با هویت و فرهنگ ایرانی،علاوه بر وظیفه مسالهای است که از عهده روانشناسان مولف کشور ساخته میشود،چرا که در کشور روانشناسان بسیاری تربیت شدهاند که اغلب توانمند نیز هستند.
ممانعت از نشر؛ مرگ خلاقیت
البته ناشران وظیفه سنگینی در انتخاب کتاب و متن دارند، اما نباید از چاپ هیچ کتابی جلوگیری شود، بلکه باید به مردم و مخاطبان آگاهی داد تا کتاب مورد نظرشان را درست و بهجا انتخاب کنند، چرا که ممانعت از تالیف کتاب، مرگ خلاقیت نویسنده را در پی دارد و این امر یکی از آسیبهای اساسی برای فضای نشر در کشور است چرا که باید نویسنده در بیان آزاد باشد تا بتواند ذهن خود را روی کاغذ بیاورد.
* دکتر حسنپاشا شریفی، روانشناسی است که تالیف بیش از ده کتاب تخصصی را مانند«راهنمای سنجش روانی»،«اصول روان سنجی» و «روانشناسی مثبت» را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده و در کنار تالیف کتاب و مقاله، راهنمایی بیش از 200 پایاننامه کارشناسی و کارشناسی ارشد را برعهده داشته است.-
نظر شما