معاون حقوقی وزارت ارشاد از ثبت 6 هزار اثر ادبی و هنری خبر داد
لایحه دولت برای مقابله با سرقتهای ادبی و مالکیت آثار در راه مجلس
گزارش ایبنا از نشست "معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی" درباره تدوین لایحه نظام مالکیت ادبی و هنری توسط دولت
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست رسانهای «معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» صبح امروز(25فروردین ماه) در سالن شورای فرهنگی عمومی این وزارتخانه برگزار شد.
حسین نوشآبادی در سخنانی گفت: قانون اساسی پشتوانه بزرگی برای اصحاب قلم و مطبوعات به شمار میآید و این قانون تاکید میکند که نشریات و مکتوبات در بیان مطالب آزادند البته با شرایط و لحاظ کردن دو مطلب، نخست؛ مخل حقوق آزادیهای عمومی و دیگر؛ معترض قانون اسلامی نباشند. در حقیقت رسانهها صدای مردماند و ناشر و بیانکننده معیارها و ضوابط بوده و ترویج کننده نظام به شمار میآیند.
وی افزود: اعتقاد دارم دسترسی آسان به اطلاعات حق عمومی است که در اسناد ملی و بینالمللی به آن پرداخته شده و به رسمیت شناخته میشود. یعنی هر شهروندی با استفاده از رسانهها و اطلاعات حق دارد به درستترین اخبار دسترسی یابد.
نوشآبادی با بیان اینکه حرفه خبرنگاری را حرفه مقدسی میدانیم و برای اینکه رسالت خبرنگاری انجام شود باید مشکلات آن برطرف شود، گفت: ارشاد هم برای رشد و توسعه مطبوعات تلاش خواهد کرد.
وی درباره همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط تشریع کرد: همایش روز جهانی کتاب و مولف در سالهای گذشته به بهانهها و شعارهایی برگزار شده اما امسال بر اساس شعار ملی سال 93 این همایش را برگزار میکنیم. در این همایش از مشارکت ملی و بهرهگیری از سازمانهای غیردولتی برای تقویت حق مسلم مولفان و پدیدآورندگان آثار علمی، هنری و فرهنگی استفاده خواهیم کرد.
این مقام مسوول حق مالکیت ادبی و هنری را حقی ناشناخته در جامعه توصیف کرد و گفت: این حق باید در جامعه شناخته شده و توسعه داد و نیز باید از آن دفاع کنیم. حوزه مالکیت ادبی و هنری دفاع از آثاری است که اکنون در سطح جامعه کمتر به آن توجه شده، اجرای این جلسات پشتیبانی از این حق است.
وی ادامه داد: صاحبان آثار علمی و فرهنگی و هنری دغدغه دارند که آثارشان دستخوش تعرض قرار گیرد زیرا رشد فناوری و اطلاعات سبب تعرض بیشتر به این حوزه شده است. در گذشته سرقتهای ادبی و مالکیت ادبی و هنری، فراوان نبود. صیانت از این حق باید به طور جدی دفاع شود و همه مسوولان باید از این حق صیانت کنند.
مسوول اجرای چهارمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط یادآور شد: ما در وزارت فرهنگ که عضوی از دولتیم متصدی حقوق مالکیت ادبی و هنری هستیم و جامعه هم باید نسبت به این حق دانش یابد و نیز رسانهها باید برای ترویج این حق حمایت کنند. در این راه از همه دستگاهها و نهادهای ذیربط بهره خواهیم گرفت و در این عزم ملی دعوت به همکاری میکنیم تا پشتوانهای برای حوزه فرهنگ، هنر و ادب باشند در حقیقت همایش ما دقیقاً در راستای اعتلای فرهنگ، هنر و ادب است.
وی ادامه داد: این حرکتها میتواند حمایتی باشد تا امید و نشاط در جامعه به وجود آید و حوزه فرهنگ و هنر نیز تقویت شود حمایت از مالکیت ادبی و هنری عناصر مهمی در توسعه و پیشرفت است و پیشرفت هر جامعه در گروه خلاقیت بوده که نیازمند شناخته شدن این حق است.
نوشآبادی خواستار حمایت فکری از صاحب اثر شد و تشویق به خلق محصولات جدید و انتشار نشر آنها در جامعه را از اهداف این همایش توصیف کرد و گفت: اینک قانون خیلی قوی و محکمی برای گرفتن حق صاحبان اثر نداریم و گاهی حق آنها تضییع میشود. البته قانونی در سال 1347 به تصویب رسید که اجازه ورود به موضوع حق مالکیت و کپیرایت را میدهد اما پاسخگوی مشکلات امروزی نیست. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اهداف و وظایفی دارد که در سال 1365 مصوب شد و در آن دفاع و تصدیگری و حق مالکیت را مجلس شورای اسلامی به وزارت ارشاد سپرد.
وی درباره اجرای سه همایش پیشین در حوزه حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط گفت: نتایج و تبعات اجرای این همایشهای ملی به تدوین لایحه حمایت از حقوق مرتبط ختم شد. همچنین لایحه نظام جامع مالکیت ادبی و هنری در هیات دولت به تصویب رسیده و به زودی به مجلس خواهیم برد. این لایحه باعث شد تا یکصد جلسه در کارگروههای دولت برگزار شوند زیرا این لایحه علاوه بر موافقان فراوان، مخالفان جدی هم دارد.
این مقام مسوول با بیان تاکنون 9 هزار اثر هنری و ادبی برای ثبت ارایه شده تا 6 هزار عنوان از آنها به ثبت رسیدهاند، اظهار کرد: اهداف ما از پیوستن و تدوین این قانون؛ ایجاد بسترهای مناسب فرهنگی و اجرای این قانون، ایجاد دلگرمی برای تولیدکنندگان محصولات فرهنگی با خلاقیت بیشتر، افزایش انگیزه بیشتر برای تولید آثار بومی جدید و بهرهگیری از بخش غیردولتی در این حرکت است.
چهارمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با رویکرد ویژه به نقش سازمان های مدیریت جمعی، ششم اردیبهشت 1393 همزمان با روز جهانی مالکیت فکری در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
نظر شما