سه‌شنبه ۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰

سال 1392 دوره پرفراز و نشیبی برای ادبیات داستانی دفاع‌مقدس و انقلاب اسلامی به شمار می‌آید اما گذشته از همه رویدادهایی که در این حوزه افتاد، درگذشت امیرحسین فردی، داستان‌نویس بزرگ ایران بود. واقعه‌ای که کام داستان‌نویسان ایران را تلخ کرد و در کنار درگذشت بهمن فرزانه، بدترین خبر ادبی سال به شمار می‌آید. این نویسنده پنجم اردیبهشت ماه سال 92 به دلیل عارضه تنفسی در راه بیمارستان لقمان درگذشت.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، یاسر سماوات: اميرحسين فردي ،متولد پنجم مهرماه ١٣٢٨ در روستاي «قره تپه» از توابع شهرستان اردبیل، واقع در دامنه جنوبي كوه سبلان بود. وی عضو حوزه اندیشه و هنر اسلامی (حوزه هنری) بود و سردبیری و مدیرمسوولی هفته‌نامه کیهان بچه‌ها، مدیر مسوولی مجله کیهان علمی، عضویت در شورای داستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، عضویت در شورای داستان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، مسوولیت جشنواره انتخاب کتاب سال شهید حبیب غنی‌پور، مسوولیت شورای ادبیات داستانی نیروی مقاومت بسیج و مدیریت کارگاه قصه و رمان حوزۀ هنری، سوابق دیگری است که در کارنامه فردی به چشم می‌خورد. 

او همچنین در زمینه داوری جشنواره‌های ادبی هم فعالیت زیادی داشت. داوری چند دوره کتاب سال جمهوری اسلامی و جشنواره شهید حبیب غنی‌پور از مهم‌ترین سوابق اجرایی وی به عنوان داور مسابقات ادبی است. 
 
پیام مقام معظم رهبری
فردی نویسنده گمنامی در ادبیات داستانی ایران نبود اما گفته می‌شود همسایه‌اش پس از پیام مقام معظم رهبری که به مناسبت درگذشتش منتشر شد، وی را شناخت! این مطلب هرچند بسیار تلخ و گزنده است اما به نوعی مظلومیت ادبیات و ناشناخته بودن چهره‌های شاخص این حوزه بین مردم را روایت می‌کند. 

رهبر معظم انقلاب در پیامشان فرموده بودند:« این هنرمند مومن و سختكوش از پیشكسوتان در عرصه فعالیت دوران انقلاب و از بنیان‌گذاران هسته‌های جوانان هنرمند انقلابی بود.» این پیام را می‌توان به نوعی بیانگر نگاه عمیق معظم‌له به مقوله ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس دانست و همین نگاه می‌تواند پشتوانه عظیمی برای نویسندگان حوزه‌ دفاع‌مقدس و انقلاب اسلامی باشد.

گرگ‌سالی
امیرحسین فردی کارنامه درخشانی در زمینه خلق آثار داستانی دارد. «آشیانه در مه» و «افسانه اصلان» در قالب رمان، «گلدان پشت شیشه» و «روزی که تو آمدی» به عنوان مجموعه داستان و نمایشنامه «کوچک جنگلی» از کتاب‌های برجسته فردی به شمار می‌آیند، اما برخی کارشناسان (جوان‌ترها) «گرگ‌سالی» را یکی از معروف‌ترین و برترین رمان‌های وی ‌می‌دانند.  

این کتاب در واقع جلد دوم رمان اسماعیل است که فضای آن دامنه‌ کوه سبلان ست. در پایان رمان اسماعیل ، شخصیت  اصلی داستان «اسماعیل» برای امنیت بیشتر و ادامه فعالیت‌های انقلابی‌اش، ناگزیر تهران را ترک می‌کند و  به روستایی در دامنه سبلان، جایی که مادربزرگش سکونت دارد، پناه می‌برد. 

اسماعیل از اهالی روستا می‌شنود آمریکایی ها می خواهند دست به اصلاح نژاد گرگ های  دامنه  سبلان بزنند و باعث پیدایش گرگ هایی با  نژاد آمریکایی، در منطقه شوند. 

آمریکایی‌ها می‌خواهند با این کار، گرگ‌ها را به موجوداتی آدم‌خوار بدل کنند و از آن‌ها علیه نیروهای انقلابی و مردمی که ضد سیاست‌ یانکی‌ها در کشور فعالند، استفاده کنند.
 
اسماعیل هم در ادامه داستان با گرگ‌های آمریکایی روبه‌رو می‌شود و ...
 
پسران خوب
فقدان امیرحسین فردی بی‌تردید ضربه بزرگی بر پیکر داستان انقلاب وارد کرد اما این نویسنده به یادماندنی، شاگردانی به جامعه داستان‌نویسی ایران تحویل داد که می‌توانند زخم از دست دادن فردی را تا حدودی التیام بخشند و با ادامه راه وی، مکتب امیر ادبیات ایران را زنده نگه دارند. 

همان‌طور که رضا امیرخانی در آیین پایانی، سیزدهمین جشنواره شهید حبیب غنی‌پور عنوان کرد این نویسنده و معلم بزرگ، مانند پدری برای ادبیات داستانی انقلاب بود که پسران خوب و کوشایی را به جامعه ادبی کشور معرفی کرد.
 
امسال هرچند جای خالی فردی در سیزدهمین جشنواره غنی‌پور به خوبی نمایان بود اما مکتبی که وی بناینگذار آن بود با قدرت به کارش ادامه داد و این جشنواره که تنها یکی از کارهای بزرگ امیر ادبیات ایران به شمار می‌آید، شایسته نام بنیان‌گذارش برپا شد. 

حالا «پسران خوب» فردی به خوبی راه پدر را ادامه می‌دهند و مکتب این چهره بزرگ ادبیات انقلاب، حیاتش را در فضای ادبی کشور ادامه خواهد داد._ 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها