شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۰
برای زهرا(س) فقط گریه نکنیم، عرفان او را بشناسیم

مترجم نهج‌البلاغه گفت: شناخت ما از فاطمه زهرا(س) نباید تنها به نحوه میلاد و شهادت ایشان منتهی شود، بلکه باید از ابعاد معرفتی زندگی ایشان شناخت داشته باشیم و به آن عمل کنیم. در واقع، برای زهرا(س) فقط گریه نکنیم، عرفان او را بشناسیم.

 حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر میرزایی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره شخصیت فاطمه زهرا(س) اظهار کرد: برای الگوپذیری از بزرگان دین نباید تنها از نحوه تولد و شهادت این بزرگان صحبت کنیم، بلکه باید نحوه زیست معرفی اهل‌بیت(ع) را برای مخاطبان تشریح کنیم.

وی افزود: برای شناخت شخصیت حضرت زهرا(س) باید ابتدا ابعاد معرفتی شخصیت ایشان را بشکافیم، به این معنا که برای رسیدن و تقرب به خداوند از بصیرت، اعتدال در زندگی فردی، مادی و معنوی ایشان الگو بگیریم و تلاش کنیم تا با بهره‌گیری از این ویژگی‌ها، به شناخت حقیقی از ایشان برسیم. اگر این فضایل به شناخت ما از این شخصیت بزرگ منتهی نشود، بدون شک گریه ‌کردن یا گفتن از نحوه شهادت ایشان نیز تاثیری بر ما نخواهد گذاشت.

‌ این مترجم نهج‌البلاغه عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین درس‌هایی که می‌توان از این بانوی بزرگ گرفت، درس محبت است که این محبت می‌تواند افراد را به کرامت انسانی برساند و از کینه، حسادت، کبر، غرور، تفره، دورویی، بر حذر بدارد و انسان را با کمک ارزش‌های اخلاقی و انسانی به معنای واقع انسان جلوه دهد. 

میزایی یادآور شد: اگر شناخت ما از حضرت زهرا(س) برآمده از اصول صحیح اسلامی و انسانی باشد، به انسان بصیرت خواهد داد و این بصیرت در زندگی فردی و اجتماعی فرد تاثیرگذار خواهد بود. اگر این اصول را از زندگی این بانوی بزرگوار درک کردیم، می‌توانیم ادعا کنیم که خداوند را به واسطه حضرت زهرا(س) و اتفاقاتی که در زندگی ایشان رخ داده است، شناخته‌ایم و این شناخت زندگی ما را معنا خواهد بخشید و کمک می‌کند تا حضرت زهرا(س) را در عمل الگوی زندگی خود بدانیم.

این مترجم قرآن با بیان این‌که عزاداری و توسل باید همراه با شناخت حقیقی باشد، اظهار کرد: اگر شناخت صحیح از شخصیت حقیقی حضرت زهرا(س) داشته باشیم، تسبیحات و نماز ایشان می‌تواند به ما در قرب به خداوند کمک کند، چرا که این شناخت واسطه قرب الهی می‌شود. در غیر این ‌صورت، نماز‌ها و تسبیحاتی که با توسل به ایشان می‌خوانیم، تاثیری بر شخصیت ما نخواهد گذاشت.

وی با بیان این‌که در صورت الگوگیری از معصومین(ع) است که انسان مدرن امروز می‌تواند زندگی آسوده داشته باشد، اظهار کرد: شخصیت والای حضرت زهرا(س) به دلیل تقوای الهی ایشان است که تا این اندازه مهم است که خداوند درقران سوره‌ای را به نام ایشان نازل کرده است. بدون شک اقتدا به معنویت ایشان می‌تواند الگوی قابل دسترس و درستی در اختیار انسان امروز قرار دهد.

این استاد حوزه اظهار کرد: حضرت زهرا(س) با انجام دادن دستورات الهی و اهمیت دادن به زندگی معنوی راه پیامبر(ص) را ادامه دادند و الگویی اعملی از زندگی عارفانه و همراه با معنویت را ارایه کردند. 

امروز 24 اسفندماه مصادف با 13 جمادی‌الاول سالروز شهادت حضرت زهرا(س) به روایتی و آغاز ایام فاطمیه است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها