شهبا به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: کتاب «تصویر و ذهن؛ فیلم، فلسفه و علوم شناختی» یکی از شاخصترین آثار گریگوری کوری است.
وی افزود: چاپ نخست این کتاب اشکالات بسیاری داشت و گویا ناشر نسخه ماقبل نهایی را به چاپخانه سپرده بود. این کتاب با ویرایش و بازخوانی جدید و اصلاح تمام غلطهای تایپی در قطع جدید از سوی انتشارات مینوی خرد منتشر میشود.
شهبا در ادامه توضیح مختصری درباره این کتاب ارایه کرد و گفت: «تصویر و ذهن» كتابی است كه به ماهيت فيلم، ماهيت تصاوير متحرک، رابطه تماشاگر و فيلم و انواع روايتهای سينمايی میپردازد. ديدگاه اين كتاب، که بر علوم شناختی استوار است، گسستی آشكار در نظريههای روانكاوانه و نشانهشناختی مرسوم در مطالعات سینمایی در این سه دهه گذشته را نشان میدهد.
این مترجم و مدرس سینما در پایان گفت: منابع مکتوب در حوزه «روایتشناسی» در ایران بسیار اندک است؛ این در حالی است که دانشجویان سینما به آن احتیاج مبرم دارند. امیدوارم این کتاب مفید واقع شود.
نخستین چاپ کتاب «تصویر و ذهن» در سال 1388 با شمارگان هزار و 500 نسخه، 472 صفحه و بهای هشت هزار تومان منتشر شده بود.
محمد شهبا فارغالتحصیل مدرک دکترای رشته روایتشناسی فیلم از دانشگاه «ایست انگلیا» انگلستان است و هماکنون به عنوان عضو هیات علمی در دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر مشغول به تدریس است.
کتاب «روایتها و راویها» نوشته گریگوری کوری و ترجمه محمد شهبا، بهمن سال جاری به عنوان اثر شایسته تقدیر در سی و دومین جایزه کتاب سال ایران انتخاب شد. همچنین این کتاب در بیستوسومین جایزه کتاب فصل در زمستان گذشته (1391) نیز به عنوان اثر شایسته تقدیر انتخاب شده بود.
برخی از مهمترین ترجمههای وی عبارتند از «دنیای درام» نوشته مارتین اسلین، «رازی در ميان نيست؛ انديشههايی درباره بازيگری و تئاتر» نوشته پیتر بروک، «فیلمهای ما و فیلمهای آنها» نوشته ساتیا جیت رای، «عناصر سینما» نوشته استفان شارف، «تحلیل گفتمان در تلویزیون» نوشته نوریا لورنز-داس، «روایتها و راویها» نوشته گریگوری کوری، «تاملاتی در باب سینما و دین» نوشته مایکل برد و دیگران، «روایتشناسی؛ شکل و کارکرد روایت» نوشته جرالد پرینس، «استادان انیمیشن» نوشته جان هالاس، «میزانسن در سینما» نوشته بیل نیکولز، «نظریههای روایت» نوشته والاس مارتین و «سینما چیست» نوشته آندره بازن./
دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۴
نظر شما