به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «جغرافیا»، «تاریخ»، «فرهنگ»، «اوضاع اقتصادی»، «ساختار سیاسی»، «سیاست خارجی» و «روابط با جمهوری اسلامی ایران» عناوین هفت فصل کتاب «بولیوی» را تشکیل میدهند.
جمهوری بولیوی کشوری محصور در خشکی، در مرکز آمریکای جنوبی واقع است. پایتخت رسمی آن شهر سوکره است اما دولت این کشور در شهر لاپاز مستقر است. اسپانیایی، کچوآ و آیمارا زبانهای رسمی بولیوی است و علاوه بر این دارای 34زبان بومی است. 55 درصد مردم بولیوی از تبار سرخپوست، 30 درصد مستیزو (دورگه سرخپوست و سفیدپوست) و ۱۵ درصد سفیدپوست هستند.
بولیوی کشوری در حال توسعه بهشمار میرود. کشاورزی، جنگلداری، ماهیگیری، و معادن از فعالیتهای اصلی صنعتی در بولیوی و فراوردههای عمده آن تولیدات نساجی، پوشاک، فلزکاری و پالایش نفت است. همچنین بولیوی از نظر اندوختههای معدنی و بهویژه فلز قلع غنی است.
در بخشی از کتاب درباره اوضاع فرهنگی بولیوی میخوانیم: «این کشور مناطق بسیاری دارد که دسترسی به آنها مشکل است و به این دلیل جهانگردان کمی از این کشور بازدید میکنند. فرهنگ بولیوی اثرات زیادی در مذهب، موسیقی و پوشش مردم آیمار و اینکا گذارده است. مراسم و مناسک بسیاری تحت تاثیر این فرهنگ در بولیوی شکل گرفته است که جشنها و اعیاد سالیانه آنها از این دست بهشمار میروند. معروفترین جشن آنها «ال کارناوال د. اورو» است. همچنین ورزش، بهویژه فوتبال، از سرگرمیهای اغلب مردم است و یک ورزش ملی به حساب میآید. فوتبال گل کوچک را بیشتر کودکان و گاهی بزرگترها در خیابانها بازی میکنند.»
جشنهای سنتی در بولیوی تاثیر فرهنگ سرخپوستی را در این کشور آشکار میکند. از جمله این جشنها میتوان به جشن کارناوال، جشن مینیاتورها موسوم به آلاسیتاس، جشن استقلال، جشن مذهبی در ستایش مقامات روحانی و جشن نینیو مربوط به دوران کودکی مسیح اشاره کرد.
از دیگر جنبههای فرهنگی بولیوی میتوان از سازهای موسیقی نام برد. فلوت، ترومپت، کلارینت، سیکو یا زامپونا و چارانگو ترکیبی از عود فرنگی، گیتار و بانجو است که از یک ساز سیمی اروپای قرن 15 الهام گرفته شده است، همه این موارد از سازهای پرطرفدار در بولیوی محسوب میشوند.
درباره ژئوپلیتیک بولیوی آمده است: «بولیوی منابع و معادن ارزشمندی دارد؛ این کشور قلب استراتژیک آمریکای جنوبی است که شمال و جنوب و شرق و غرب این نیمکره را به یکدیگر متصل میکند. درعین حال بیثباتی مشخصه اساسی سیاست در این کشور بوده است که سبب شده در طول تاریخ همواره همسایگان به این کشور به چشم یک کشور غیرعادی بنگرد، کشوری که به لحاظ جغرافیایی قادر نیست مرکزگریزی و تنوع فرهنگی و نژادی خود را در راستای وحدت ملی سوق دهد.»
چاپ نخست کتاب «بولیوی» تالیف مشترک محمدمهدی حسنراجی و مصطفی اسدی در 100 صفحه و به بهای سه هزار و800 تومان از سوی اداره نشر وزارت امور خارجه در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است._
یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۰
نظر شما