رضا فرجی دانا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در آیین اختتامیه بیست و هفتمین دوره جشنواره خوارزمی،که هم اکنون در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، اظهار کرد: امیداورم این جشنواره آغازی باشد برای تجاریسازی طرحهای برگزیدگان این دوره.
دستاوردهای درخشان آموزش عالی پس از انقلاب
وی با بیان این مطلب که تاریخ آموزش عالی بعد از انقلاب نشاندهنده دستاوردهای درخشانی است، افزود: تعداد مقالات منتشر شده در کشور در سال 57، کمتر از 700 مقاله بود که در حال حاضر شاهد ارایه 25 هزار مقاله علمی هستیم. این دستاورد نشانه قابل اعتنایی است، اما این انتهای کار نیست، ما به دنبال تکمیل زنجیر علم به ثروت هستیم.
هدف دسترسی به نتیجه علم است
فرجی ادامه داد: اخیرا درباره تولید علم انتقاداتی انجام میشود. هدف تنها تولید علم نیست، بلکه هدف پژوهش و دسترسی به نتیجه علم است. هدف، تولید علم و به نقد کشیدن دستاوردهاست. اگر تنها به چاپ مقاله توجه داشته باشیم، میخواهیم دستاوردهای رشتههای مختلف را در معرض نقد قرار دهیم. البته در این عرصه به برخی بیاخلاقیها مبتلاییم، اما این که این بیاخلاقیها موجب شود این دستاوردها را نادیده بگیریم، بیانصافی است.
وزیر علوم، با اشاره به تشکیل ساختارهای مختلف برای تبدیل علم به ثروت، اظهار کرد: در حال حاضر 34 پارک علم و فناوری و 134 مرکز رشد که وظایف تجاریسازی و به موفقیت رساندن ایدههای نوآوران را برعهده دارند، در کشور ساماندهی شدهاند.
وی در ادامه در تشریح نقش موثر دانشجویان دکترا در این زنجیره، گفت: دانشجویان دکترا، نیروی انسانی موثر در نوآوریاند. رشد دانشجویان دکترا یک فرصت است که از آنها باید در شرکتهای دانشبنیان استفاده شود.
فرجی دانا افزود: نبود قانون جامع برای حقوق مالکیت فکری، یک ضعف در کشور است و ما باید بدون شک در اینباره اقدام کنیم. براساس نقشه جامعه علمی کشور، حقوق مالکیت فکری باید در قوه مجریه سازماندهی شود.
همه چیز در تجاریسازی پول نیست
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، نیز در آیین اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی خوارزمی عنوان کرد: کریدورهای تجاریسازی در سراسر کشور در حال گسترش است. کسانی که عضو بنیاد ملی نخبگان میشوند تا هنگامی که معاونت تشخیص بدهد، برای تجاریسازی طرحهایشان مبالغی به آنها اختصاص مییابد.
وی ادامه داد: درخصوص بودجه مشکلی نداریم، تنها باید تفکر فناوری و تجاریسازی را تصحیح کنیم. همه چیز در تجاریسازی پول نیست، بلکه بازار و فناوری نیز مهم است.
ستاری با اشاره به اینکه سال آینده نحوه حمایت بنیاد ملی نخبگان تغییرات جدی خواهد کرد، گفت: این تغییرات به معنای آن نیست که حمایتهای فردی بنیاد، حذف میشود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور، در ادامه از عقد قرارداد همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد و افزود: برای بورس نخبگان با این وزارتخانه توافقنامهای امضا شده است تا دانشجویان برای یک تا دو سال برای تحصیل در خارج از کشور بورسیه شوند.
وی در پایان عنوان کرد: برای فارغالتحصیلان و نخبگان کشور، باید شغل دانشبنیان طراحی کرد./
یکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۲
نظر شما