به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «آرزوها و رویاهای بزرگ»، «اراسموس جوان»، «اومانیست مسیحی»، «شهروند دنیا»، «ایتالیا و شهر مقدس»، «بیان بیپروایی افکار»، «در انتظار عصر طلایی»، «درمیانه درگیری» و «تدارک مرگ» عناوین کتاب «دسیدریوس اراسموس» را تشکیل میدهند.
دسیدریوس اراسموس، دانشمند، فیلسوف و ادیب هلندی و یکی از علمای مشهور قرن پانزدهم میلادی است که به سال ۱۴۶۶ در رتردام متولد شد.
در سال 1947 و در سن 17 سالگی علیرغم میل خود به یک دیر سپرده شد اما بعد از چند سال صومعه را ترک کرد تا تعالیم مسیحیت را در پاریس فرا گیرد. او که از گذراندن این دورهها خسته شده بود، به تدریس خصوصی و خواندن ادبیات کلاسیک روی آورد. وی علاقه زیادی به مطالعه کتب ادبی باستان داشت و به تدریج در این امر تبحر ویژهای پیدا کرد.
در سال 1499 با جان کولت، انسانگرای اهل آکسفورد، ملاقات کرد. کولت چنان تاثیری بر اراسموس گذاشت که راهب هلندی تصمیم گرفت زبان یونانی بیاموزد و به یکی از دانشمندان انسانگرا تبدیل شود. در عرض چند سال اراسموس به هدفش رسید و راهی را پیش گرفت که او را به مهمترین انسانگرایان اروپا تبدیل کرد.
هانری هشتم، پادشاه وقت انگلیس از دوستان اراسموس بود. اراسموس در این سفر مدت 7 سال در انگلستان اقامت گزید و در ایامی که در منزل دوستش تامس مور به سر میبرد، کتاب «در ستایش دیوانگی» را تالیف کرد. اراسموس از انگلستان به هلند رفت و آخرین سالهای زندگیاش را در شهر بال سوئیس گذراند. او در آنجا گوشهگیری پیشه کرد و به تالیف و مکاتبه با بسیاری از چهرههای فرهنگی و سیاسی زمان خود پرداخت.
دسیدریوس اراسموس سرانجام به سال 1536 م در شهر بال سوئیس درگذشت.
در بخشی از کتاب آمده است: «دسیدریوس اغلب از روشهای بسیار قدیمی و تدریس ضعیف و پیشپاافتاده مدرسه شکایت داشت. با اینهمه، او دانشآموزی سختکوش و بااستعداد بود و اشتیاق فراوانی برای یادگیری داشت. بهسختی میشد عطش او را برای یادگیری فرو نشاند. اکثر دانشآموزان به سختی میتوانستند زبان لاتین پایه را بیاموزند، اما دسیدریوس از زبان لاتین تسلط کامل داشت. دانستن زبان لاتین این امکان را به او داد تا کتابهای برخی از عالمترین و فرهیختهترین افراد را مطالعه کند. یکی از معلمانش متون ادبی یونان و روم باستان را به او معرفی کرد. در نهایت باید گفت او فردی مبارزهطلب و خلاق بود.»
چاپ نخست کتاب «دسیدریوس اراسموس» به قلم فران ریس با ترجمه پرستو رادمهر در 111 صفحه با شمارگان یکهزار و 500 نسخه و بهای پنجهزار و 200 تومان از سوی انتشارات ققنوس روانه بازار کتاب شد._
دوشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵
نظر شما