سه‌شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۳
دانشگاه‌های پژوهش‌محور تاسیس شوند

استاد برگزیده دومین آیین تجلیل از استادان مهندسی، صنعت امروز کشور را نیارمند تحقیق دانست و بر لزوم تاسیس دانشگاه‌های پژوهش‌محور در کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دکتر فرخ مروستی، استاد برگزیده مهندسی کشور، در آیین گرامیداشت روز مهندسی در فرهنگستان علوم، اظهار کرد: موسسات دولتی برای انجام تحقیقات حاضر به تخصیص بودجه نیستند. برای جبران این نقیصه باید دانشگاه‌های پژوهش‌محور در کشور ایجاد شوند.

این استاد مهندسی برق که تالیف 105 مقاله را در کارنامه علمی خود دارد، افزود: پژوهش‌ها وقتی کارآمد و مناسب به‌شمار می‌آیند که تبدیل به محصول شوند؛ در غیر این‌صورت صدمات زیادی به جامعه علمی و صنعتی کشور وارد می‌آید.

رکود علم در موسسات وابسته به دولت 
این استاد برگزیده با تاکید بر نقش تحقیق در توسعه علم، عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از پژوهشگاه‌ها با کمبود منابع مالی مواجه هستند و صنایع بزرگ نیز در سال‌های اخیر پیشرفت چندانی نداشته‌اند.

رییس پژوهشکده IT ، در ادامه با اشاره به این‌که‌ بسیاری از موسسات تحقیقاتی کشور وابسته به دولت هستند، گفت: وابستگی این موسسات به دولت و وزارتخانه‌ها از جمله عواملی است که باعث رکورد تحقیقات علمی در آن‌ها می‌شود.

این استادتمام رشته مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف، به تغییر سیاست‌های وزارتخانه‌ها نیز پرداخت و افزود: تغییر سیاست‌های وزارتخانه‌ها در پی تغییر سیاست‌های دولت یکی از بزرگترین آسیب‌ها را به روند توسعه و تحقیق در کشور می‌زند.

مروستی ادامه داد: روند و چگونگی انجام تحقیقات علمی در کشور نیازمند بازبینی کامل است تا با این بازبینی از فرار مغز‌ها جلوگیری شود.

دانشگاه باهنر، پیشگام گرایش سازه‌های فضاکار در دنیا
دکتر عیسی سلاجقه، استادتمام رشته مهندسی عمران دانشگاه باهنر کرمان، دیگر استاد برگزیده معرفی شده در این آیین، با اشاره به راه‌اندازی نخستین دوره کارشناسی‌ارشد گرایش سازه‌های فضاکار در رشته عمران در این دانشگاه، گفت: این گرایش نخستین‌بار است که در کل دنیا تاسیس می‌شود و امسال نیز نخستین دانشجویان این گرایش در این دانشگاه پذیرفته شدند.

وی که تالیف چندین عنوان کتاب و ارایه 72 مقاله را در کارنامه علمی خود به ثبت رسانده، ادامه داد: نام دانشگاه باهنر کرمان با این رشته و گرایش پیوند خورده است، به‌طوری‌که این دانشگاه برای شناساندن این گرایش در رشته عمران، بیش از چندین جلسه سخنرانی برگزار کرده است. با استفاده از روش سازه‌های فضاکار، می توان ساختمان‌های بزرگ بدون استفاده از ستون ساخت.

لزوم ایجاد رشته سیاست محیط زیست
دکتر منوچهر وثوقی، استاد برگزیده در رشته مهندسی شیمی، در دومین آیین تجلیل از استادان برتر مهندسی کشور، اظهار کرد: در سال 1348 که وارد دانشگاه شریف شدم، تعداد دانشجویان این رشته در کشور 45 نفر بود که در سال‌های اخیر این تعداد به 25 هزار نفر افزایش پیدا کرده است.

وی درباره تنوع رشته مهندسی شیمی و کاربرد آن در بیشتر صنایع کشور، گفت: فرهنگستان علوم، نقش اساسی و مهمی در ایجاد فرهنگ‌سازی برای تاسیس شبکه محیط‌ زیست در رسانه دارد چراکه جامعه کنونی ایران به شدت نیازمند فرهنگ‌سازی در این زمینه است.

وثوقی در پایان با اشاره بر لزوم راه‌اندازی رشته سیاست محیط ‌زیست در دانشگاه‌های کشور، بیان کرد: به‌نظر می‌رسد مشکلات زیست‌محیطی کشور مانند خشکی دریاچه ارومیه و مشکلات آلودگی هوا، از نبود تفاهمات سیاسی بین وزارتخانه‌ها ناشی می‌شود که این امر باید با رعایت جوانب سیاسی حل شود./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها