به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین گرامیداشت روز مهندسی و دهمین دوره تجلیل از مهندسان و دانشمندان جوان برجسته حوزه مهندسی، عصر دیروز (دوشنبه 5 اسفندماه)، با حضور دکتر رضا داوری اردکانی، رییس فرهنگستان علوم، دکتر محمدرضا عارف، رییس گروه علوم مهندسی و جمعی از مدرسان برجسته مهندسی و همچنین مهندسان و دانشمندان جوان برجسته این عرصه، در فرهنگستان علوم برگزار شد.
دانشگاه محل تعامل تحقیقی دانشمندان
رضا داوری اردکانی در این آیین اظهار کرد: دانشگاه محل تعامل تحقیقی دانشمندان و دانشگاهیان است، اما تعامل این قشر در فرهنگستان از جنس تعاملات فکری است.
وی با اشاره به اینکه، هدف علم حل مسایل است، گفت: مساله چه بنیادی باشد چه کاربردی، نتایج و عایدات آن به جامعه میرسد، چراکه روال نظام علمی کشور این است که که از علوم دانشمندان بهره ببرد.
رییس فرهنگستان علوم، خواجه نصیرالدین طوسی را یکی از حکمای بینظیر عصر خود دانست و عنوان کرد: کتابهایی که از سوی این حکیم به رشته تحریر درآمده، جزو کتابهای ممتاز بهشمار میآیند.
داوری اردکانی، در ادامه با اشاره به این موضوع که انتخاب مهندسان برجسته و دانشمندان جوان براساس ضوابط دقیق انجام میشود افزود: فرهنگستان علوم با دارا بودن 250 عضو از قشر دانشگاهی و پرسنل، از کمبود بودجه رنج میبرد، بهطوریکه بودجه یکساله فرهنگستان با مخارج 15 روز یک فوتبالیست برابری میکند.
تبدیل علم به ثروت، دستور کار فرهنگستان
دکتر محمدرضا عارف، رییس شاخه علوم مهندسی فرهنگستان علوم نیز در این آیین بیان کرد: فرهنگستان علوم درصدد است تا علاوه بر حفظ اصالت علمی، به تشویق مهندسان نیز همت گمارده و سعی در تبدیل علم به ثروت دارد.
وی با اشاره به تشکیل اتاق فکر در کارگروه مهندسی فرهنگستان علوم، اظهار کرد: اولویتهای گروه مهندسی در کنار توسعه علم برای سال 93، توجه به انرژیهای تجدیدپذیر است تا در کنار آن به توسعه صنعت نیز بپردازد.
این مدرس دانشگاه، یکی دیگر از اولویتهای گروه مهندسی را توجه به آموزش استاندارد و استاندارد آموزش اعلام کرد و گفت: سال آینده با برگزاری یک سمینار علمی به این امر توجه ویژه خواهد شد.
عضویت 29 مهندس در اتاق فکر
عارف، با اعلام این مطلب که درحال حاضر 29 مهندس برجسته در اتاق فکر شاخه مهندسی فرهنگستان علوم، عضو هستند، ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات مهم گروه مهندسی فرهنگستان علوم، معرفی الگوهای برجسته جامعه مهندسی است، چراکه مهندسان جوان نیازمند الگوهای موفق برای تعالی علم خود هستند. امسال فرهنگستان دومین دوره تجلیل از استادان مهندسی و دانشمندان جوان را با اخذ مجوز از شورای علمی برگزار کرد.
وی مراحل انتخاب استادان مهندسی و دانشمندان جوان را فرایندی یکساله دانست و گفت: استادان و دانشمندان جوان در 5 مرحله گزینش میشوند که دارا بودن سوابق علمی، پژوهشی و اجرایی جزو فاکتورهای مهم در انتخاب این مهندسان بوده است.
معرفی برگزیدگان
در دهمین آیین تجلیل از مهندسان برجسته، دومین دوره تجلیل و معرفی استادان برجسته جامعه مهندسی و دومین دوره معرفی دانشمند جوان مهندسی، از دکتر عیسی سلاجقه در رشته مهندسی عمران، دکتر فرخ مروستی در رشته مهندسی برق و دکتر منوچهر وثوقی در رشته مهندسی شیم،ی بهعنوان استادان برتر جامعه مهندسی تجلیل شد.
در بخش معرفی مهندسان برجسته کشور، فرامرز امینپور در رشته مهندسی عمران، کیومرث جعفرشقاقی در رشته مهندسی مکانیک و محمدمهدی نایبی در رشته مهندسی برق، بهعنوان مهندسان برجسته کشور معرفی شدند.
دومین دوره تجلیل از دانشمندان جوان مهندسی نیز با معرفی رضا انصاری خلخالی در رشته مهندسی مکانیک، علیاکبر بابالو در رشته مهندسی شیمی، مهدی بشیری در رشته مهندسی صنایع، فرشاد لاهوتی در رشته مهندسی برق و محمدرضا محمدی در رشته مهندسی مواد، در این آیین انجام شد.
آیین گرامیداشت روز مهندسی و دهمین دوره تجلیل از مهندسان و دانشمندان جوان برجسته حوزه مهندسی، از ساعت 15 تا 17 عصر دیروز (دوشنبه 5 اسفندماه)،در محل فرهنگستان علوم واقع در بزرگراه حقانی برگزار شد./
نظر شما