جمعه ۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۳
بدقولی‌ها شرایط پیشین را ملغی کرد!

مدیرعامل شرک تعاونی چاپخانه‌داران تبریز درباره آخرین جلسه اعضای شهرک مدنی با اعضای شرکت تعاونی چاپخانه‌داران این شهر گفت: در این جلسه ابعاد مختلف شهرک چاپ و نشر بررسی شد و با توجه به ناتوانی در تعهدات مشارکت، قول‌های پیشین در این جلسه ملغی شد.

احمد غلامعلی‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: در این جلسه به بررسی خواسته‌های شرکت تعاونی چاپخانه‌داران تبریز مبنی بر ثبت‌نام در فاز نخست این شهرک و ساخت و ساز زمین‌های خریداری شده، پرداختیم.

وی ادامه داد: در این نشست مشخص شد که چاپخانه‌داران تبریزی به دلیل ناتوانی در تعهدات مشارکت، مسوولان شهرک مدنی زمین‌های فاز یک را به سایر افراد واگذار کردند. بنابراین، چاپخانه‌داران تنها می‌توانند در فاز دوم این شهرک زمین خریداری کنند.

بانک عامل بانی ناتوانی در تعهدات چاپخانه‌داران شد

این مقام مسوول با بیان این‌که برخی از مشکلات چاپخانه‌داران در پرداخت به تعهدات به بانک عامل ارتباط دارد، گفت: مقرر شده بود بانک عامل تسهیلاتی را برای چاپخانه‌داران فراهم کند تا آنان در کمترین زمان، تعهدات خود را به شهرک مدنی ارایه دهند و شهرک نیز به تبع آن در این معامله به چاپخانه‌داران 10 درصد تخفیف دهد اما بدقولی بانک به ضرر چاپخانه‌داران تمام شد.

وی در پاسخ به این سوال که «آیا مشخص شده است که کدام بانک به عنوان عامل و حامی طرح شهرک مدنی فعالیت خواهد کرد؟» عنوان کرد: با توجه به این‌که سال گذشته و امسال شرایط برای بانک‌ها مناسب نبوده است، نتوانستیم با بانکی به عنوان عامل و حامی به توافق برسیم. به نظر می‌رسد همچنان انتخاب بانک عامل در سال 1393 ما را با قدری مشکل روبه‌رو خواهد کرد.

غلامعلی‌زاده افزود: انتخاب بانک عامل به انعقاد قرارداد ما با شرکت‌های صنعتی ارتباط دارد. البته تاکنون وعده‌های مختلفی درباره تاسیس و احداث این شهرک داده شده اما هیچ یک از آن‌ها عملی نشده است.

بودجه‌ای برای احداث سوله نداریم

وی در پاسخ به این سوال که «اینک این شهرک در چه موقعیتی قرار دارد و دغدغه اصلی شما برای احداث و تاسیس آن چیست؟» گفت: اکنون در فاز یک شهرک مدنی آب، گاز و برق وجود دارد و مشکل اصلی نبود بودجه برای ساخت سوله بر زمین‌ها فروخته شده است زیرا بسیاری از ثبت‌نام‌کنندگان به طور قسطی اقدام به خرید این زمین‌ها کرده‌اند.

این مقام مسوول در جواب به این پرسش که «احداث سوله‌های این شهرک بر عهده چه شخص حقیقی و حقوقی است؟» بیان کرد: اینک ساخت این سوله‌ها از دست ما خارج شده و تعهد احداث آن بر دوش شرکت شهرک‌های صنعتی استان آدربایجان شرقی قرار دارد.

وی ادامه داد: می‌توانستیم خود با سازندگان سوله قرارداد ببندیم و بر اساس الگوهای این شرکت اقدام به احداث سوله کنیم اما خودمان نخواستیم درگیر اقدامات ساخت و ساز شویم. بر پایه اطلاعات موجود چاپخانه‌دارانی که خود اقدام به احداث کردند، اکنون سوله‌شان آماده بهره برداری است.

غلامعلی‌زاه در پاسخ به این سوال که «آیا شما به سایر چاپخانه‌دارانی که تصمیم به اقدام خرید زمین در این شهرک را دارند، پیشنهاد می‌دهید که به طور گروهی اقدام کنند یا به طوری انفرادی؟» عنوان کرد: تفاوت چندانی ندارد زیرا همگان به دنبال یک هدف‌ایم اما اقدام گروهی مزیت‌هایی نظیر تخفیف دارد اما افرادی که به طور خصوصی اقدام به خرید و احداث کارگاه در این شهرک کرده‌اند، از آن‌ها بی‌بهره‌اند.

شرکت تعاونی چاپخانه‌داران تبریز سال گذشته طی فراخوانی از چاپخانه‌داران خواست تا برای احداث شهرکی ویژه چاپخانه‌داران و ناشران اقدام به ثبت‌نام کنند. با گذشت یک سال از مراحل فراخوان و ثبت‌نام چاپخانه‌داران در این شهرک، شرایط فعلی آن با روزهای نخست تفاوت چندانی ندارد. 

ریشه تاریخی صنعت چاپ و نشر در تبریز به زمان «عباس‌میرزای قاجار» بازمی‌گردد و مجریان طرح شهرک مدنی تبریز به دنبال ایجاد بورس چاپ، نشر، صحافی و لیتوگرافی در تبریز بودند تا با احداث این شهرک، صنعت چاپ و نشر کشور در شمالغرب این سرزمین رونقی تازه بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها