کتاب «راهنمایی بر مدیریت خشکسالی» به قلم آ. ایگلسیاس و ترجمه مشترک سعید مرید و مهنوش مقدسی، در چاپ نخست منتشر شد.
در فصل دوم با عنوان «مولفههای برنامهریزی» تعریفی از برنامهریزی و لزوم اجرای طرحهایی برای خشکسالیها و رویکرد مدیریتی در هنگام وقوع این پدیده ارایه شده است. اهمیت برنامهریزی در این مواقع، دیگر موضوعی است که در ادامه این فصل، مورد بررسی قرار گرفته است.
«مولفههای سازمانی» عنوان فصل سوم از این کتاب است. در این فصل نویسنده، به تعریف و پاسخ به این پرسش پرداخته که چرا به مولفه سازمانی نیاز داریم؟ و در ادامه این فصل نیز واحدهای جغرافیایی بررسی شده و طراحی کمیتههای خشکسالی نیز به مسوولان پیشنهاد شده است.
مخاطبان در فصل چهارم «مولفه روششناسی» را از نظر میگذرانند و با شاخصهای مفید در ارزیابی خشکسالی و اهمیت محاسبه احتمالات خشکسالی آشنا میشوند.
«مولفه اجرایی» عنوان فصل پنجم از این کتاب است. فصلی که در آن به ضرورتهای برنامهریزی و علت نیاز به سیستمهای پایش اشاره شده است.
نویسندگان در فصل ششم از این کتاب دانشگاهی، مخاطبان حرفهای را به مطالعه خلاصه راهنما و شرح واژههای مورد استفاده دعوت میکنند.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: «در راستای کاهش خسارات خشکسالی، از آغاز دهه 1990،کورهای مختلف اقدامات را در دستور کار خود قرار داده و مفاهیمی مانند مدیریت ریسک خشکسالی را وارد این حوزه کردند.»
کتاب «راهنمایی بر مدیریت خشکسالی» با شمارگان یکهزار نسخه در 91 صفحه، به بهای 20 هزار تومان، نخستینبار از سوی پژوهشکده مهندسی آب دانشگاه تربیت مدرس منتشر شده است.
نظر شما