شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۷
ملک احمدی: بارویکرد جدید فعالیت می کنیم/ واعظی: اگر فرصت دوباره ای داشته باشم بهتر مدیریت می کنم

در مراسم تکریم ومعارفه دبیران نهاد کتابخانه های عمومی، محمود واعظی دبیر سابق و ملک احمدی دبیر جدید نهاد درباره فعالیت ها و برنامه های خود به سخنرانی پرداختند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ مراسم تکریم و معارفه منصور واعظی و محمد حسین ملک احمدی دبیران کل سابق و جدید نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور صبح امروز شنبه (26 بهمن‌ماه) با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعضای حقیقی و حقوقی هیات امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از جمله اسحاق صلاحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه‌های ملی ایران، حجت‌الاسلام والمسلمین علی حسینی از اعضای هیات امنای نهاد کتابخانه‌ها، مهدی چمران از اعضای حقوقی هیات امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محمدعلی رامین معاون امور مطبوعاتی پیشین و سعید رضایی شریف آبادی، رییس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران در سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

ملک احمدی، دبیر کل جدید نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این مراسم با ذکر خاطره‌ای از سال‌های ابتدایی خدمت خود عنوان کرد: اولین فعالیت اجتماعیم را با حضور در کتابخانه مدرسه خان یزد تحت زعامت آیت‌الله صدوقی به عنوان کتابدار افتخاری آغاز کردم و در سال 54 بعد از قبولی در دانشگاه امکان حضور در این کتابخانه را از دست دادم.

وی اظهار کرد: امروز مجموعه‌ای را تحویل می‌گیرم که قدم‌های بسیاری رو به جلو برداشته است. فعالیت‌های شاخصی در این نهاد انجام شده که بخش عمده آن ها در جهت فعالیت‌هایی بود که پیش از این در این نهاد پی ریزی شده بود. اسفندماه سال 1382 سالگرد تصویب استقلال نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی است.

ملک احمدی گفت: احمد مسجد جامعی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت یکی از شخصیت‌هایی بودند که در تصویب استقلال نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در مجلس سهم بسزایی داشتند. دکتر احمد پورنجاتی رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در سال 82 و همچنین مرحوم آیت‌الله رضوانی از فقهای شورای نگهبان از جمله کسانی بودند که در تصویب قانون استقلال نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نقش مهمی داشتند زیرا بنا به گفته آنان تاکنون قانونی با این اختیارات در مجلس تصویب نشده بود اما برای رفع نگرانی شورای نگهبان به این قانون 2 مورد افزوده شد. 

در اجرای موفق اهداف نهاد از سیاستگذاری های هیات امنا استفاده کنیم

دبیرکل جدید نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار کرد: در این دوره تلاش می‌کنیم در عین بازنگری به خدماتی که در طول هفت سال گذشته در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور انجام ‌شده با رویکرد جدیدی این فعالیت‌ها را در پیش بگیریم.

وی عنوان کرد: روشی که در این دوره از سوی من به عنوان دبیرکل پیگیری خواهد شد اهمیت دادن به جایگاه اعضای هیات امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و در راس آن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است و تلاش می‌کنیم این هیات امنا محوریت خود را حفظ کند و در اجرای موفق اهداف این نهاد از سیاستگذاری‌های اعضای حقیقی و حقوقی هیات امنا استفاده کنیم.

ملک احمدی گفت: برای رسیدن به اهداف نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بهره‌گیری از ظرفیت‌های عمومی جامعه، جلب مشارکت خیران کتابخانه‌ساز، همکاری انجمن‌های علمی کتابداری و اطلاع‌رسانی ضروری است. همچنین توجه به نیازهای خاص مخاطبان و فرهنگ‌های مناطق مختلف و تاکید بر استفاده از مشارکت کتابداران می‌تواند این نهاد را به اهداف خود برساند.

وی با تاکید بر این‌که ارتقای علمی دانش کتابداران و افزایش روحیه و انگیزه کاری در آن ها یک اصل در دوره جدید خواهد بود، گفت: توجه به مباحث مالی کتابداران جای بحث ندارد و فعالیتی است که باید در برنامه‌های خود لحاظ کنیم و مطمئن هستیم بدون تلاش کتابداران این کار پیش نمی‌رود.

ملک‌احمدی اظهار کرد: موفقیت در امر توسعه کتابخانه‌های عمومی یک فعالیت دستوری نیست و ما تلاش می‌کنیم با نگاه تدبیر و امید این مساله را پیش ببریم. تعامل سازنده با رسانه‌های جمعی در دولت تدبیر و امید نقش تاثیرگذاری در پیشبرد اهداف این نهاد دارد. رهنمودهای مقام معظم رهبری نقشه جامع علمی کشور، الگوی اسلامی ایرانی کشور و همچنین برنامه‌های پنج ساله نظام سرلوحه فعالیت‌های ما در این نهاد خواهد بود.

واعظی، دبیرکل پیشین نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیزدر این مراسم عنوان کرد: 8 سال از حضورم در شورای فرهنگ عمومی و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گذشت. اولین مسوولیتی که به عهده گرفتم در حوزه انتشار هفته‌نامه‌ای بود که صاحب امتیاز آن عباس شیبانی بود که اکنون در این مراسم حضور دارد. 

انتشار 197 جلد کتاب از شاخص‌های فرهنگ عمومی کشور
دبیرکل پیشین نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: از عملکردم در این نهادم راضی هستم زیرا تجارب جدیدی را در این دوره کسب کردم و اگر خداوند عمر و فرصت دوباره‌ای به من بدهد به طور حتم بهتر مدیریت خواهم کرد.

واعظی درباره گام‌هایی که این سال ها در شورای فرهنگ عمومی کشور برداشته است گفت: از عمر شورای فرهنگی عمومی کشور 20 سال می‌گذرد و هنگامی که دبیری این شورا را برعهده گرفتم این شورا وظایف مهمی را برعهده داشت اما هیچ مبنای تئوریکی برای برنامه‌های خود نداشت و از تئوری‌های حوزه‌های علوم اجتماعی و علوم انسانی برای پیشبرد برنامه‌هایش استفاده می‌کرد.

وی عنوان کرد: بحث نظریه پردازی و تولید علم بومی تا آن زمان در شورای فرهنگ عمومی کشور مطرح نشده بود و در این دوره هشت ساله با ارایه طرح‌های جدید باب گفتمان‌های تازه‌ای در این شورا باز شد. طراحی شاخص‌های فرهنگ عمومی در قالب موج‌های مختلف که تاکنون نمونه داخلی و خارجی آن ارایه نشده است در قالب 197 جلد کتاب منتشر شد تا تصویر درستی از محتوای فرهنگ عمومی در جامعه داشته باشیم.

واعظی تاکید کرد: پیگیری مباحث نظری فرهنگ پیچیده‌ترین کار در بخش مدیریت فرهنگی جامعه بود که با نگاه نظری این فرهنگ در حیطه عمل به نتیجه رسید و حاصل آن به صورت کتاب منتشر شد.

دبیرکل پیشین نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان این که در سال 1386 مسوولیت این نهاد را برعهده گرفته است گفت: در طول این 6 سال نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با یک مبنای نظری و با برنامه اداره شد و همچنین مشخص است که این نهاد تا سال 1404 چه فعالیتی را باید انجام دهد تا به چه افقی برسد.

واعظی تاکید کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با یک برنامه منسجم و نیروی‌های خلاق و همچنین استراتژی مناسب توانست میانگین سطح تحصیلات در این نهاد را به 9/15 سال برساند و این رقم نشان می‌دهد که کتابداران 9/15 سال تا رسیدن به تحصیلات کارشناسی فاصله دارند. در طول این 6 سال 4/3 از نظر سطح تحصیلات کتابداران افزایش دانش پیدا کردند.

وی با ابراز خرسندی از وضعیت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: در این سال ها مسوولان کشور توجه خوبی به نهاد کتابخانه‌های عمومی نشان دادند به طوری که هر سال در دوره رییس‌جمهوری پیشین علاوه بر بودجه اختصاص داده شده به نهاد حمایت خاصی هم از سوی احمدی نژاد انجام می‌شد.

واعظی گفت: امسال مجلس شورای اسلامی 20 میلیارد تومان به بودجه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اضافه کرده است اما دولت مساعدتی در این زمینه انجام نداده است. در طول 6 سال بودجه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از 18 میلیارد تومان به 120 میلیارد تومان رسیده است. 

وزیر ارشاد  ارتباط نهاد کتابخانه‌ها با انجمن‌های علمی را تقویت کند
رضایی شریف‌آبادی، رییس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران در این مراسم عنوان کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به عنوان مهمترین نهادی که متولی کتابخانه‌های عمومی کشور است بخش مهمی از ماموریت فرهنگی جامعه را برعهده دارد.

رییس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران عنوان کرد: بسیاری از متخصصان با استفاده از خدمات کتابخانه‌های عمومی نیازهای خود را برطرف می‌کنند و من سالهاست  افتخار دارم در جمع دانش‌آموختگان کتابداری در روزهای ابتدایی فعالیت آنها در نهاد کتابخانه‌های عمومی راجع به اخلاق حرفه‌ای صحبت کنم.

وی تاکید کرد: کتابداران باید شناخت واقعی از حوزه فعالیت خود داشته باشند و در این صورت مطمئن هستم به جایگاه قابل احترام خود در جامعه دست پیدا می‌کنند. کتابخانه‌های عمومی باید در کنار کتابخانه‌های دانشگاهی و تخصصی پشتوانه تمام فعالیت‌های پژوهشی در کشور باشند.

شریف‌آبادی اظهار کرد: انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران که اکنون با تغییر نام کتابداری به علم اطلاعات دانش شناسی پشتوانه‌ای از متخصصان، هیات‌های علمی و کتابداران را دارد این وعده را می‌دهند که برای همکاری با نهاد کتابخانه عمومی کشور آماده هستیم.

رییس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران تاکید کرد: ملک احمدی همیشه رابطه خوبی با انجمن‌های کتابداری داشته است و امیدواریم این دوره همکاری بیشتر شود. از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره می‌خواهیم که حلقه وصل میان کتابخانه‌ها و انجمن‌های حرفه‌ای کتابداری را تقویت کنند./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها