سه‌شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۴
اختصاص نشر یک عنوان از کتاب‌های ایستگاه‌مطالعه به ناشران استانی

کارشناس ایستگاه مطالعه استان خراسان شمالی با بیان این‌که اختصاص نشر یک عنوان کتاب از 15 عنوان آثار ایستگاه‌های مطالعه به ناشران استانی پیشنهاد داده شده است، گفت: این ایده در تجمع کارشناسان ایستگاه مطالعه امسال مطرح شد و قرار است، بررسی شود.

علی فیضی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: استان خراسان شمالی صاحب هشت ایستگاه مطالعه است که شش ایستگاه آن در مرکز این استان شهرستان بجنورد واقع شده و دو ایستگاه دیگر در شهرستان‌های شیروان و اسفراین قرار گرفته است.

وی درباره وضعیت ایستگاه‌های مطالعه در این استان گفت: طرح ملی ایستگاه مطالعه از 16 بهمن ماه 1390 در کشور افتتاح شد. این استان از زمان آغاز این طرح تاکنون صاحب  هشت ایستگاه مطالعه شده است.

کارشناس ایستگاه مطالعه استان  خراسان شمالی گفت: این ایستگاه‌ها در بیمارستان‌های تامین اجتماعی، امام علی (ع)، بانک رفاه، ملی و ملت شهرستان بجنورد، اداره تامین اجتماعی شهرستان شیروان و درمانگاه تامین اجتماعی شهرستان اسفراین مستقر شدند.

وی درباره وضعیت ایستگاه های مطالعه در این استان از زمان افتتاح فاز نخست تا فاز ششم گفت: استان خراسان شمالی از زمان افتتاح تاکنون 177 هزار و 442 جلد کتاب را از فاز اول تا ششم میان ایستگاه‌های مطالعه این استان توزیع کرده است.

فیضی اظهار کرد: 42 هزار و 814 جلد کتاب طی یکسال گذشته برگشت داده شده و 54 هزار و 451 جلد کتاب به امانت رفته است که همان آمار پرواز کتاب است با این تفاوت که ممکن است این کتاب‌‌ها بازگردانده شود. از زمان اجرای این طرح تاکنون 36 جلد کتاب فرسوده بازگشت داده شده که امکان استفاده مجدد نداشتند. 44 درصد کتاب‌هادر این طرح برگشت داده شدند. 

انبار کتاب‌های ایستگاه مطالعه در اداره کل استان خراسان شمالی
وی گفت: کتاب‌های ایستگاه مطالعه استان خراسان شمالی در یک انبار در محل اداره کتابخانه‌های عمومی این استان نگهداری می‌شود. این استان  هر (دو ماه یکبار) 50 هزار جلد کتاب را برای توزیع میان ایستگاه‌های مطالعه دریافت می‌کند. 

فیضی درباره استقبال از کتاب‌های ایستگاه مطالعه در این استان عنوان کرد: کتاب‌های کودک و نوجوان در ایستگاه‌ها با استقبال خوبی مواجه شده و برگشت کتاب‌های این گروه نسبت به آثار تولیده شده برای قشرهای دیگر؛ با استقبال بیشتری رو به رو است .آثار مرتبط با آشپزی و خانواده در حوزه بزرگسال نیز بعد از آثار کودک و نوجوان پرمخاطب هستند.

استقبال کم از آثار سیاسی در ایستگاه‌های مطالعه
کارشناس ایستگاه مطالعه استان خراسان شمالی گفت: کتاب‌هایی با دیدگاه‌های سیاسی مانند « معماران امپراطور»، «رسانه سلطه»، «نیمه پنهان آمریکا» از دوره نخست توزیع کتاب‌ها در ایستگاه‌های مطالعه؛ مورد استقبال قرار نگرفته است.

وی درباره انتخاب کتاب برای ایستگاه‌های مطالعه در این استان عنوان کرد: انتخاب کتاب برای ایستگاه‌های مطالعه به صورت هماهنگ و متمرکز از تهران گزینش می‌شود. در هر دوره 15 عنوان کتاب توزیع می‌شود.در هر سازه 25 تا 30 جلد کتاب از هر عنوان قرار می‌گیرد و این آثار در حوزه کودک به 100 جلد هم می‌رسد.

فیضی درباره کتاب‌های توزیع شده در این ایستگاه‌ها گفت: هر دو ماه یکبار این کتاب‌ها تغییر می‌کنند. دلیل چاپ کتاب با شمارگان بالا در این ایستگاه‌ها این است که تعداد نسخه‌های این کتاب‌ها برای ارسال به تمام کشور باید انبوه باشد. 

ایده اختصاص چاپ یک عنوان از کتاب‌های ایستگاه مطالعه به ناشران استانی
وی درباره پیشنهاد چاپ کتاب‌های ایستگاه مطالعه با مشارکت ناشران استانی اظهار کرد: ایده اختصاص چاپ یکی از 15 عنوان کتاب‌های ایستگاه مطالعه به ناشران استانی امسال  در تجمع کارشناسان ایستگاه مطالعه استان‌ها مطرح شده و  اکنون در دست بررسی است.

کارشناس ایستگاه مطالعه استان خراسان شمالی گفت: بیمارستان تامین اجتماعی شهرستان بجنورد بیشترین میزان استقبال از کتاب‌های ایستگاه مطالعه را دارد.

خاطره‌ای از خواندن کتاب‌های ایستگاه مطالعه
فیضی درباره بازخورد افرادی که از این کتاب‌های استفاده کرده‌اند، گفت: کتاب «همسر دوست داشتنی» نوشته ‏مهدی‏ خدامیان ‏آرانی یکی از کتاب‌های بازگشت داده شده در یکی از ایستگاه‌های مطالعه بود که خانمی بعد از خواندن این کتاب رابطه‌اش با همسرش خوب شده بود و به همین دلیل نامه تشکر‌آمیزی در قسمت بازگشت کتاب برای مسوولان این ایستگاه  گذاشته بود.

وی افزود: در بحث انتقاد‌ها؛ این نکته بیشتر از سوی مردم مطرح می‌شود که کتاب‌‌های ایستگاه‌های مطالعه بهتر است در مکان‌های خاص مانند بانک‌ها و بیمارستان‌ها این ایستگاه‌ها دارای کتاب های بانکداری و آثار مربوط به بیماری‌ها باشند. 

پرداخت حق‌‌التالیف و حق‌نشر مشکل ارایه آثار در ایستگاه‌های مطالعه است
فیضی درباره پیشنهاد برای ارتقا طرح ملی ایستگاه مطالعه عنوان کرد: بهتر طرح جلد کتاب‌ها مناسب‌تر و شکیل تر باشد تا مخاطب جذب شود. در عین حال استفاده از کتاب نویسندگان سرشناس هم می‌تواند مردم را به خواندن کتاب‌ها ترغیب کند. مشکل بزرگ استفاده از آثار نویسندگان سرشناس در ایستگاه‌های مطالعه پرداخت حق‌التالیف و حق‌‌النشر به صاحبان آثار است که برای نهاد کتابخانة‌های عمومی هزینه زیادی دارد.

کارشناس ایستگاه مطالعه استان خراسان شمالی درباره عناوین کتاب‌های ایستگاه‌های مطالعه در سطح کشور گفت: تاکنون 90 عنوان کتاب در سطح ایستگاه‌های مطالعه کل کشور توزیع شده است. 

پیشنهاد استفاده از کتاب نویسندگان محلی در ایستگاه‌های مطالعه استانی
وی همچنین درباره استفاده از کتاب‌های نویسندگان محلی در ایستگاه‌های مطالعه اظهار کرد: نخست این نکته را باید متذکر شوم که کتاب‌های ایستگاه‌های مطالعه به دلیل پخش سراسری باید قابلیت عرضه در سراسر کشور را داشته باشند و در عین حال انتشار این کتاب‌ها برای ایستگاه‌های مطالعه بسیار پرهزینه و زمان‌بر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها