یکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۱
ترسناک‌های خواندنی!

انتشار کتاب «دایناسور پرنده» بهانه‌ای شد که با مترجم آن «ابراهیم عامل محرابی» به گفتگو بنشینیم. او معتقد است در این مجموعه، توضیح عمومی و مشترکی درباره دایناسورها ارائه شده است که به زبانی بسیار ساده اطلاعات جالبی در مورد زمان و شیوه‌ی زندگی آن‌ها ارائه می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «دایناسور پرنده» اخیراً از سوی انتشارات دانش‌نگار برای گروه‌های سنی ب و ج منتشر و روانه بازار کتاب شد. دایناسورها اگرچه امروز دیگر وجود ندارند، اما همواره خواندن و شنیدن درباره آن‌ها، خصوصا برای کودکان و نوجوانان شیرین و جذاب بوده است. 

درباره دایناسورها، چه به لحاظ علمی و چه از لحاظ فانتزی و غیره، زیاد نوشته‌اند. کتاب «دایناسور پرنده» چه ویژگی‌های خاصی داشت که شما را به ترجمه‌ی این کتاب راغب کرد؟
همان‌طور که گفتید، نه تنها کتاب بلکه فیلم و کارتون‌های زیادی هم درباره دایناسور هست. به هر حال، این مجموعه کتاب که من ترجمه یکی از آنها و ویراستاری بقیه را به عهده گرفتم، از دو نظر برایم جالب بود؛ اول اینکه به لحاظ هنری، خیلی خیلی جذاب بود. تصاویر کتاب در حیطه سبک خاصی از نقاشی قرار می‌گیرند که به سبک سایکودلیک مشهور است. البته خوانندگان کتاب حتماً توجه دارند که نویسنده و تصویرگر کتاب‌ها یک نفر است. مایکل سالمون در زمینه‌های گرافیک، ادبیات کودک و تهیه برنامه‌های تلویزیونی برای کودکان سابقه‌ای طولانی دارد و از مجموعه کتاب‌هایی که برای کودکان و نوجوانان نوشته و تصویرگری هنرمند. کودک بعد از خواندن کتاب‌های او علاوه بر این که دریچه‌ای به یک دنیای فانتزی به رویش باز می‌شود، با مفاهیم علمی و اخلاقی هم آشنا می‌شود.

برگردیم به همین کتاب. این ویژگی‌هایی که گفتید، در این کتاب هم هست؟
دقیقاً. به طور مشخص درباره همین مجموعه کتاب‌های دایناسورها بگویم که در پایان هر شش کتاب این مجموعه، توضیح عمومی و مشترک درباره دایناسورها ارائه شده است که به زبانی بسیار ساده اطلاعات جالبی در مورد زمان و شیوه‌ی زندگی آن‌ها ارائه می‌دهد. علاوه بر آن، درباره گونه‌ی خاصی از دایناسور که قهرمان اصلی کتاب است، یک شرح علمی مختصر و در عین حال مفید ارائه می‌شود. به این ترتیب، کودک با خواندن هر کدام از این کتاب‌ها هم یک قصه‌ی جذاب خوانده است، هم درباره دایناسورها به طور کلی و درباره‌ آن گونه به طور خاص، اطلاعاتی کسب کرده است. من خودم شخصاً کمتر کتابی دیده‌ام که در عین ماهیت داستانی، حاوی اطلاعات علمی درباره دایناسورها باشد.

یک سوال شخصی. آیا دایناسورها برای خودتان جالب بوده‌اند؟
همیشه. از همان وقتی که کودک بودم. از فیلم‌های قدیمی مثل یک میلیون سال قبل از میلاد مسیح تا جوانی، که فیلمی مثل پارک ژوراسیک پرده سینماها را تسخیر کرد. همه را دوست داشتم و هر کتابی که به دستم می‌رسید می‌خواندم. این جانورها در عین وحشتناک بودن یک جورهایی اسرار‌آمیز هستند. چون به زمانی کاملاً غیر قابل تصور، یعنی 100 میلیون سال قبل تعلق دارند. تنها چیزهایی که از آنها به جا مانده مشتی استخوان سنگ شده است. وقتی به تصویر یا مدلی از استخوان‌ها نگاه می‌کنی، با خودت می‌گویی 100 میلیون سال... پیش، 100 میلیون سال پیش. به زبان آسان است. طی 10 یا 20 سال کلی تغییرات در اطراف خودت می‌بینی و حالا این استخوان‌ها ناگهان تو را ده‌ها میلیون سال در زمان به عقب پرتاب می‌کنند. حالتی عجیب است و به همین خاطر، این جانوران با همه‌ی ترسناکی، خیلی خیلی برای ما جالب توجه هستند./

خبرنگار: آرش حیدری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها