نویسنده کتاب «کتابشناسی مطالعات قرآنی در زبانهای اروپایی» اثر شایسته تقدیر سی و یکمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی، معتقد است که این کتابشناسی عصای دست محققان قرآنی است.
وی گفت: این کتاب تمام منابعی را که به این زبانها درباره تفسیر قرآن نوشته شدهاند، به طور مدون ارایه داده تا راهنمای کاملی باشد برای محققان این حوزه تا به فعالیتهایی که در حوزه مطالعات قرآنی انجام شده است، آشنایی داشته باشند.
نویسنده اثر شایسته تقدیر سی و یکمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: در این پژوهش از منابع بسیاری از کتابخانههای معتبر دنیا به صورت حضوری و بسیاری از منابع این کتابخانهها هم با استفاده از مکاتبه استفاده شده است.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای این کتاب «نمایه» آن است، اظهار کرد: نمایه دقیقی برای این کتاب تهیه شده است و به محققان داخلی و خارجی کمک میکند تا با مراجعه به فهرست موضوعی دریابند که در هر موضوع مطالعات قرآنی تاکنون چه مقالهها یا کتابهایی منتشر شدهاند و چه موضوعاتی مورد پژوهش قرار گرفته، چه موضوعاتی مورد غفلت واقع شده و چه پژوهشی انجام نشده است.
این محقق و پژوهشگر حوزه دین یادآور شد: این کتاب یک راهنمای اولیه برای هر محقق قرآنی برای فعالیت در حوزه قرآن است.
وی با بیان اینکه این کتاب یک پژوهش نو و جدید است که تاکنون نه در ایران و نه در جهان نمونه آن انجام نشده، افزود: این پژوهش راهنمای خوبی برای محققان خارجی است که مورد استقبال فراوان هم قرار گرفته و عرصهای از مطالعات قرآنی را مورد پوشش قرار داده است که هم در ایران و هم در عرصه مطالعات بینالملل کاربرد دارد.
کریمینیا اظهار کرد: تاکنون فرصتی برای محققان فراهم نشده بود تا از طریق یک کتابشناسی جامع در کتابخانههای خود بتوانند به این نکته دسترسی داشته باشند که چه پژوهشهای در حوزه مطالعات قرآنی در ایران و جهان انجام شده است.
کتاب « کتابشناسی مطالعات قرآنی در زبانهای اروپایی» به قلم دکتر مرتضی کریمینیا به عنوان اثر شایسته تقدیر در سی و یکمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی، شنبه گذشته در تالار وحدت تجلیل شد. این کتاب از سوی موسسه علمی ترجمان وحی منتشر شده است.
نظر شما