به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نویسنده در قسمتی از بخش مقدمه این کتاب آورده است: « شاید بیشتر مردم، معزی الیه را به دلیل ارتباط سببیاش با رهبر کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) بشناسند و تنها عدهای کمتر که یا از دوستان و همراهان اویند یا عضو خانوادهاش محسوب میگردند، بر ابعاد مهم شخصیت این روحانی فقید، واقف باشند؛ نیز شاید بسیاری هنوز نمیدانند که آیتالله شهابالدین اشراقی از میان چه خانوادهای برخاسته و از کدامین پایگاه اجتماعی برخوردار بوده و در زمانهی خود چه تاثیراتی در جامعه بر جای نهادهاند.»
از تولد تا پیروزی انقلاب، از پیروزی انقلاب تا وفات و آثار، نامهها، دیدگاهها و ویژگیهای علمی-اخلاقی، محور فصلهای سهگانه جلد نخست این کتاب را تشکیل میدهند. حنیف در فصل اول زندگینامه آیتالله اشراقی به وصلت این چهره مذهبی و انقلابی با خانواده امام خمینی (ره) هم اشاره کرده است. وی در صفحه 51 این کتاب نوشته است: «آیتالله شهابالدین اشراقی در دیماه 1329 شمسی، سرکار علیه، خانم صدیقه مصطفوی ( دختر ارشد امام خمینی) را خواستگاری کرد. در بهمنماه همان سال، جشن عقد برگزار گردید و چهارده ماه بعد، یعنی پس از عید نوروز سال 1331 شمسی، زندگی مشترک آن دو رسماً آغاز شد. با این که خواستگاران دیگری نیز حلقه درب خانهی امام خمینی را به همین منظور زده بودند، اما وصلت مزبور، با رضایت کامل عروس و خانوادههای طرفین، این وصلت به انجام رسید.»
در بخش دیگری از فصل نخست کتاب، به دستگیری آیتالله اشراقی در قم و تبعید ایشان به همدان و تهران هم اشاره شده است. نویسنده در قسمت ویژهای از این فصل به شهادت دکتر علی شریعتی و آیتالله سیدمصطفی خمینی هم اشاراتی داشته است.
در فصل دوم، علمکرد آیتالله اشراقی پس از پیروزی انقلاب اسلامی دستمایه نویسنده قرار گرفته است. در این فصل از ناآرامیهای مناطق کردنشین و گنبد کاووس و ماموریت آیتالله اشراقی در این مناطق مطالبی نوشته شده است. حذف آرم شاهنشاهی از مداخل ادارات و سازمانها و اعمال حجاب در ادارات یکی از بخشهای خواندنی فصل دوم است. بیماری قلبی امام خمینی (ره) هم بخش دیگری از این فصل است و در پایان فصل دوم به رحلت آیتالله اشراقی اشاره شده است.
فصل پایانی جلد نخست زندگینامه آیتالله اشراقی به زندگی شخصی، دیدگاهها علمی و ویژگیهای اخلاقی این شخصیت برجسته تاریخ انقلاب اختصاص دارد. در قسمتهایی از این بخش دیدگاههای صدیقه مصطفوی، همسر آیتالله اشراقی و دختر امام خمینی (ره) و همچنین ناصر اشراقی برادر آیتالله شهابالدین اشراقی درباره وی هم منتشر شده است.
جلد دوم کتاب هم دربرگیرنده نامهها و مکاتباتی است که وی با نهادها و شخصیتهای مختلف علمی، مذهبی و انقلابی داشته است. ضمن اینکه این زندگینامه زیر نظر حجتالاسلام والمسلمین مرتضی اشراقی فرزند آیتالله اشراقی تدوین شده است.
موسسه چاپ و نشر عروج، زندگینامه دوجلدی آیتالله اشراقی را به تازگی با شمارگان هزار نسخه و بهای 100 هزار ریال (هر جلد 50 هزار ریال) روانه بازار نشر کرده است.
سهشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۹
نظر شما