چاپ «حسابداری مدیریت» با تمرکز بر مباحث پایهای حوزه حسابداری، ششمین بار تجدید چاپ و از سوی انتشارات سازمان مدیریت صنعتی منتشر شد.
چهار فصل نخست این اثر شامل «حسابداری مدیریت در یک نگاه»، «مفاهیم بهای تمام شده، واژهها و طبقهبندیها»، «تعیین گرایشهای اقلام بهای تمام شده» و «بهای تمام شده ـ حجم ـ سود و تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر» است. از جمله مباحث مهمی که در این فصلها مطرح شده میتوان به نقش حسابداری مدیریت، وظایف مدیریت و بهای تمام شده مختلف برای مقاصد مختلف اقلام نیمهمتغیر، اشاره کرد.
سیگل، در این اثر درباره حسابداری مدیریت بنابه تعریف انجمن ملی حسابداران آمریکا آورده است: «حسابداری مدیریت عبارت است از فرایند تشخیص، اندازهگیری، تجمیع، تجزیه و تحلیل، تهیه و تفسیر و ارایه اطلاعات مالی مورد استفاده مدیریت بهمنظور برنامهریزی، ارزیابی و کنترل عملیات یک سازمان.»
پنجمین فصل کتاب با عنوان «اقلام مربوط به بهای تمام شده در تصمیمات غیرجاری» به مباحثی مانند انواع تصمیمات غیرجاری، تعریف اقلام مربوط به بهای تمام شده و تصمیم در مورد استفاده از منابع کمیاب میپردازد.
مولف در تشریح مبحث انواع تصمیمات غیرجاری معتقد است که مدیریت در اجرای وظایف تولید و فروش بهطور مستمر مواجهه با مساله انتخاب بین شقوق مختلف راهحلهای عملیاتی است. در ادامه، نویسنده با ارایه چند پرسش اساسی مانند چه محصولی باید تولید شود؟ چگونه باید تولید؟ در کجا باید این محصول فروخته شود؟ و قیمت فروش آن چقدر باید باشد؟، به مسایل اساسی برای تصمیمات غیرجاری اشاره میکند.
فصل ششم با عنوان «بودجهبندی برای برنامهریزی سود» به مباحثی مانند تعریف بودجهبندی، ساختار بودجه جامع، بودجه فروش و تولید و بودجه نقدی اشاره دارد. مولف در این فصل، در تعریف بودجهبندی آورده که یک بودجه جامع بیانیهای است رسمی که انتظار مدیریت را در ارتباط با فروش، اقلام بهای تمام شده، بازده و سایر وقایع مالی شرکت برای دوره آینده، نشان میدهد.
«حسابداری مسوولیت هزینهیابی استاندارد و تسهیم هزینهها» و «ارزیابی عملکرد، قیمتگذاری انتقالی و عدم تمرکز» فصلهای هفتم و هشتم این کتاب مدیریتی را شامل میشوند. از جمله موضوعات مورد بحث در این فصلها میتوان به تعریف حسابداری مسوولیت، مراکز مسوولیت و ارزیابی عملکرد آنها، روشهای تجزیه و تحلیل سربار کارخانه و ارزیابی عملکرد واحدها اشاره کرد.
فصلهای نهم و دهم این اثر به «بودجهبندی سرمایهای» و «روشهای کمی در حسابداری مدیریت» اختصاص دارند. مولف در این فصلها به تشریح مباحثی مانند تعریف تصمیمات مربوط به بودجهبندی سرمایهای، سرمایهگذاریهای مانعةالجمع، برنامهریزی خطی و قیمتهای سایه، موجودی احتیاطی و روشهای محاسباتی برنامهریزی خطی پرداخته است.
سه فصل پایانی کتاب نیز شامل «تجزیه و تحلیل صورتهای مالی و صورت گردش وجوه نقد»، «روشهای هزینهیابی، تسهیم هزینهها و محصولات مشترک» و «هزینهیابی بر مبنای فعالیت TQM,JTT,ABC» است.
شیم. سیگل، در مقام نویسنده، در فصلهای پایانی بر موضوعاتی مانند سیستمهای حجمی اقلام بهای تمام شده، نحوه تسهیم سربار کارخانه، روشهای تسهیم هزینههای مراکز خدماتی، مدیریت کیفیت جامع TQM و مزایای سیستم هزینهیابی برمبنای فعالیت تمرکز داشته است.
چاپ ششم کتاب «حسابداری مدیریت» با شمارگان سه هزار نسخه در 423 صفحه، به بهای 21 هزار و 500 تومان به همت انتشارات سازمان مدیریت صنعتی به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما