کاروان مهربانی به سراغ چاپخانهدار مدرسهساز رفت
عباسي: به همت چاپچيها 14 خانه براي زلزله زدگان بم ساختيم
حاج حسن عباسی یکی از دهها چاپچی است که وقتی نام خیرین مدرسهساز به گوش میرسد بعید است اسمی از وی برده نشود. کاروان مهربانی صنعت چاپ به سراغ وی رفت تا تقدیری کوچکی از زحمات فراوان او کرده باشد.
محمود رضا برازش در این دیدار گفت: یک ساعت دیگر پرواز دارم اما با این وجود بر خود واجب دیدم که برای عرض ادب و احترام به دیدار شما بیایم امیدوارم که خداوند سایه این عزیزان را تا سالهای سال بالای سر ما نگهدارد.
حسن عباسی نيز در معرفی خود اظهار کرد: در سال 1331 در همدان متولد شدم، هفت ساله بودم با حقوق ماهی شش تومان، شروع به کار در صنعت چاپ کردم. شاگردی نسل زندهیاد محمود کاشفی آغاز کردم بعدها با 9 هزار تومان چاپ سلطانی را خریدم و به شکلی جدی وارد خانواده صنعت چاپ شدم.
وی ادامه داد: با خرید دو ماشین چاپ ملخی از مرحوم نوریانی به کار چاپ تقویم رومیزی پرداختم و همیشه به این کار عشق میورزیدم.
این پیشکسوت صنعت چاپ با اشاره به تجربیات سالها تلاش خود در صنعت چاپ گفت: همیشه به نگهداری صحیح و تعمیر به موقع ماشینآلات چاپ توجه زیادی داشتم تا کاری با کیفیت به مردم تحویل دهم تجربه به من ثابت کرده که هرچقدر از یک وسیله بهتر استفاده کنیم کیفیت بهتری را از آن دریافت میکنیم.
7 آمبولانس و 40 موتورسیکلت خریداری کنیم و به جبههها فرستادیم
عباسی در تعریف خاطرهای از روزهای جنگ تحمیلی بیان کرد: در سالهای جنگ تحمیلی انجمن اسلامی بازار و اصناف تهران را تشکیل دادیم در نخستین جلسه تصمیمی گرفتیم که پولی تهیه کنیم و تعدادی آمبولانس برای جبههها خریداری کنیم. پس از چند جلسه ناموفق اسم چاپخانهداران را در برگهای نوشتم و برای کمک به سراغ آنها رفتم. طی چند روز با کمکهای مالی چاپخانهداران توانستیم 7 آمبولانس و 40 موتورسیکلت خریداری کنیم و به جبههها بفرستیم. بعدها 20 مینیبوس و 110 میلیون پاکت نامه را نیز برای کمک به رزمندگان جمعآوری کردیم و به خط مقدم فرستادیم.
وی درباره شروع فعالیتهای مدرسهسازی خود گفت: به خاطر دارم روزی حضرت امام خمینی (ره) در یکی سخنرانیهای خود فرمودند: ایران را مدرسه کنید. از آنجا بود که جرقه مدرسهسازی به ذهنم خطور کرد و شروع به مدرسهساختن کردم و با چند نفر از همکارانم قرار گذاشتیم که به نیت 14 معصوم 14 مدرسه را در کشور بسازیم بعد از این کار ما آموزش و پرورش دید که این کار جالبی است و آن را ادامه داد.
62 مدرسه و 14 خانه ساختيم
وی ادامه داد: به همت 24 خیر موفق شدیم 62 مدرسه را در سطح کشور بسازیم تا کودکان نقاط محروم بتوانند به تحصیل علم بپردازند.
این خیر مدرسهساز در توضیح سایر کارهای خود بیان کرد: هیچ کاری از کمک کردن به مردم لذتبخشتر نیست. خدا به ما کمک کرد و با همت چاپخانهداران موفق شدیم 14 خانه را برای زلزلهزدگان بم بسازیم و به آنها تحویل دهیم.
عباسی در توصیه به مدرسهسازان گفت: روزی نزد حجتالاسلام محسن قرائتی رفتم وی گفت: مدرسهسازی کار خوبی است اما شما که با پول دیگران این کار را میکنید مراقب باشید به گناه نیفتید. با تعجب به ایشان گفتم مگر مدرسهسازی هم گناه دارد وی گفت اگر میخواهید گناه نکنید مدرسه را در جایی بسازید که شما را نشناسند چرا که اگر بشناسند عمل ریا انجام شده است، با پول مردم این کار را نباید انجام داد اما با پول خودتان مشکلی ندارد.
به گفته این پیشکسوت صنعت چاپ در زمان جنگ دو صنف کمک فراوانی به جبههها کردند یکی صنف آهنگران است و دیگری صنف چاپ.
وی در توصیهای به جوانان کشور گفت: از دروغگفتن بپرهیزید و در تمام کارها با فکر جلو بروید چرا که کارهایی که با فکر همراه نباشد به موفقیت نخواهد رسید.
عباسی در بخش پایانی سخنانش بیان کرد: همیشه عاشق چاپ بودم و آن را دوست داشتم مطمئن باشید اگر کسی به کاری عشق بورزد در آن کار موفق خواهد شد.
در پایان این مراسم پیشکسوتان با تقدیم لوحی از زحمات فراوان حسن عباسی تقدیر و تشکر کردند.
نظر شما