کتابهای حوزه دین در فاصله زمانی 21 تا 25 دیماه رتبه سوم گزارش آماری ارایه شده از سوی موسسه خانه کتاب را در تعداد کتابهای منتشره به دست آوردند. کتابهای حوزههای علوم اجتماعی و ادبیات در رقابتی تنگاتنگ با مکتوبات حوزه دین، رتبههای اول و دوم را کسب کردند.
حوزههای علوم اجتماعی و ادبیات به ترتیب با 235 و 234 عنوا کتاب اول و دوم شدند. کتابهای حوزههای کلیات و علوم طبیعی و ریاضیان نیز هر یک با 29 عنوان، کمترین کتابهای منتشر شده در این شزمان را شامل شدند.
از میان 232 کتاب منتشر شده حوزه دین در این فاصله زمانی، 210 اثر تالیفی و 22 کتاب ترجمه شده بودهاند، 134 عنوان برا نخستینبار و 98 عنوان تجدیدچاپی بودهاند، 88 اثر توسط ناشرن تهرانی و 144 اثر از سوی ناشران شهرستانی منتشر شدهاند، متوسط شمارگان این آثار چهار هزار و 67 صفحه و متوسط صفحه 258 صفحه بوده است.
در فاصله زمانی 21 تا 25 دیماه پیش از کتابهای دینی، کتابهای حوزه علوم اجتماعی با 340 عنوان و حوزه علوم عملی با 242 عنوان به ترتیب رتبههای اول و دوم جدول را به خودشان اختصاص دادند. کتابهای حوزه کلیات نیز با 40 عنوان، کمترین تعداد عنوان آثار منتشر شده را کسب کردند.
بر اساس آمار منتشر شده توسط خانه کتاب، مکتوبات حوزه دین در شاخصهای آماری کتابهای عمومی نیز دو رکورد به دست آوردند.
«مفاتیحالحیاه» اثر آیتالله عبدالله جوادی آملی با 137 مرتبه چاپ به عنوان بیشترین نوبت چاپ و «مفاتیحالجنان» اثر محمدجواد خیری گیلانی از سوی نشر واصف لاهیجی با یک هزار و 558 صفحه به عنوان کتابی با بیشترین صفحه، رکوردداران کتاب حوزه دین در این بخش بودند.
در شاخصهای آماری کتابهای کودک و نوجوان نیز کتاب «آموزش نماز برای نوجوانان» اثر محمدحسین فلاحزاده از سوی نشر ستاد اقامه نماز به عنوان بیشترین نوبت چاپ دست یافت.
در جدول شاخصهای آماری کتابهای کمکدرسی نیز کتاب «دین و زندگی» سال دوم، سوم و پیشدانشگاهی (کلیه رشتهها) به قلم خیرالله اسماعیلی از سوی نشر پیک نخبگان به بهای 225 هزار ریال به عناوان گرانترین کتاب معرفی شد.
نظر شما