عباسعلی براتیپور، شاعر با بیان اینکه دیدگاههای دبیر جشنواره شعر امسال روشنگرانه است، گفت که خیلیها در سالهای قبل جشنواره را به سوگواره تبدیل کردند.
این شاعر توضیح داد: به گمانم بهتر است از همان جایی که بودجه جشنواره شعر فجر تأمین میشود، نظارت و ارزیابی نهایی نیز صورت گیرد که این کار به نفع جریانهای موجود در شعر امروز ایران است.
وی افزود: اگر چنین شود ما به جشنواره شعر فجر اطمینان بیشتری خواهیم داشت. بهتر است اگر نظارتی هم میخواهد صورت گیرد بر گزینش و عملکرد داوران باشد. برخی از داوریها در دورههای قبل رابطهای شکل گرفتهاند؛ نه ضابطهای.
شاعر مجموعه شعر «بهت نگاه» ادامه داد: سال گذشته در اختتامیه جشنواره شعر فجر شعری خوانده شد که برگزیده جشنواره بود. با خواندن این شعر صدای همه در آمد که آیا نتیجه حقیقی داوریها انتخاب چنین شعری است؟!
براتیپور یادآور شد: داوران در دورههای قبل اغلب سلیقهای عمل کردند و معمولاً داورانی ثابت در همه این جشنوارهها آثار را بررسی کردهاند بدون آنکه حتی نامشان تغییر کند. چنین جشنوارههایی با این جوایز مالی بالا باید انتظارات عموم جامعه و جامعه شعر خوان و فرهیخته را برآورده کنند.
شاعر مجموعه شعر «وعده دیدار» گفت: در سالهای گذشته جشنواره شعر فجر به سوگواره شباهت بیشتری داشت. در مجموع باید گفت که عملکرد این جشنواره باید مثبت و فراگیر باشد. در سالهای گذشته بعضی بازخوردها منفی بود.
این شاعر آیینی افزود: برای اینکه به ملاک و معیاری در شعر فارسی برسیم، میتوانیم شعر گذشتگان را بخوانیم. شعر اغلب شاعران گذشته ما از طبع سلیم آنها برخاسته است؛ این در حالی است که بارها دیدهام شعرهایی که در جشنواره شعر فجر انتخاب شده نتیجه مثبتی در بر نداشتهاند.
وی در پایان گفت: به گمانم بهتر است نهادی که سرمایه گذاری میکند، نظارت درستی هم بر جشنواره شعر فجر داشته باشد. قطعاً فشارهای زیادی بر آقای کاکایی خواهد آمد. به نظرم به صحنه آوردن همه طیفها در هشتمین جشنواره شعر فجر مشکل است.
«بهت نگاه»، «وعده دیدار»، «کتیبه شکیب»، «سینای سبز عشق»، «در ساحل علقمه»، «زیتون و زخم»، «ماه در فرات»، «سوار مشرقی»، «با شقایقها برادر»، «دل و دریا»، «عطش عشق» و سه مجموعه شعر «چشم بيمار»، «غم دلدار» و «بر تربت خورشيد» گردآوری شده درباره رحلت امام راحل، نام برخی از مجموعه شعرهای منتشر شده براتیپور هستند.
نظر شما