به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست نقد و بررسی رمان «لکنت» اثر امیر حسین یزدانبُد دیروز، جمعه، 27 دی ماه، در شهركتاب ساوه برگزار شد. یزدان بد (نویسنده این اثر)، مجتبی گلستانی (منتقد) و غلامرضا قاسمیزاده (دبیر نشست) در این برنامه حضور داشتند.
در ابتدای این نشست، مجتبی گلستانی بعد از بیان مقدمهای کوتاه، «لكنت» را اثر متفاوتی در بازار نشر دانست و گفت: امیرحسین یزدانبُد با به چالش كشاندن مرز بین واقعیت و خیال و با خلق اثری فرا داستانی توانسته یكی از مهمترین نظریههای اسطورهای حاكم بر فرهنگ ما را كه همان پدرسالاری و اندیشه تقدیرگراست در برابر خوانندگان خود قرار دهد.
گلستانی در ادامه گفت: سنت پسركشی جزیی از فرهنگ دیرینه ما محسوب میشود و یزدان بد با اشاره به اسطوره سهرابكشی، كشته شدن و یا از بین رفتن سه نسل از یك خانواده ایرانی را در قاب فرهنگ ما به خوبی عیان ساخته است اما متاسفانه با وجود این آگاهی تاریخی و اسطورهای، بار دیگر وی نیز همین نگاه مسلط تقدیرگرایانه و پدر سالار را پذیرفته و آن را در چارچوب داستان بازسازی و بازنویسی کرده است.
این منتقد ادبی افزود: نویسنده در این داستان با بهرهگیری از چند تناقص درونی از جمله مفهوم مولف و خالق اثر یا مكاشفه آن با خالق و آگاهی او به تمامی واقعیت از زبان داستان، توانسته رمان «لکنت» را به جایگاه فرا داستان ببرد. عدم قطعیت و جهان روایتهای گوناگون داخل متن ضمن اینكه به ما یادآوری میكند كه با نویسندهای توانا روبهرو هستیم نشان از فضای داستاننویسی متفاوتی نسبت به كارهای معاصر دارد.
در ادامه جلسه امیرحسین یزدانبُد، نویسنده رمان «لکنت» با شنیدن نقد حاضران در جلسه اظهار کرد: میتوانستم فضای تعلیق و معماگونه را كمی پیچیدهتر كنم اما هدف من خلق اثری پلیسی و جاسوسی نبود و بیم آن داشتم كه داستانم به سوی این ژانر متمایل شود.
رمان «لکنت» در چهار فصل با نامهای «زالنامه»، «رستمنامه»، «سهرابنامه» و «بیسر نامه» نوشته شده و نشر افق آن را راهی کتابفروشیها کرده است.
شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۲
نظر شما