تجار در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: فکر میکنم پرداختن به تاریخ انقلاب، حلقه گمشده ادبیات داستانی ایران است. البته این موضوع دلایل متعددی دارد. تاریخ انقلاب اسلامی از سالهای دهه 30 حرفهای زیادی برای گفتن دارد. متاسفانه پیش از انقلاب اسلامی به دلیل اختناق حاکم بر کشور، نویسندگان قادر به نوشتن آثاری درباره وقایع مهم تاریخ معاصر نبودند و رویکرد چندانی به تاریخ در ادبیات نمیشد.
وی افزود: تاریخ انقلاب اسلامی سرشار از سوژههایی است که هرکدام میتوانند موضوع نگارش آثار داستانی زیادی در قالب رمان یا داستان کوتاه شوند. وقایعی مانند کشف حجاب، کودتای 28 مرداد، اصلاحات ارضی، انقلاب سفید، تصویب قانون کاپیتولاسیون، مبارزات مردم ایران و فرار شاه سابق از کشور که به نظر من در ادبیات داستانی بعد از انقلاب هم توجه چندانی به آنها نشده است.
نویسنده «کوچه اقاقیا» درباره نگاه داستاننویسان جوان ایران عنوان کرد: متاسفانه نویسندگان جوان ادبیات داستانی ایران اصرار عجیبی برای نوشتن سوژههای خاصی دارند و باید اعتراف کرد، بیشتر آنها از تاریخ کشورمان غافل شدهاند. این موضوع باعث شده است بسیاری از داستانهای نویسندگان جوان ما نسخه ایرانی شده آثار غربی باشد.
تجار با مقایسه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، افزود: از آنجا که ادبیات دفاع مقدس در کشورمان متولی دارد و جایگاه خود را به دست آورده، میتوان با همه فراز و نشیبهایی که این ژانر پشت سر گذشته است، به آن نمره قبولی داد. متاسفانه چنین اتفاقی در زمینه ادبیات داستانی انقلاب نیفتاده است و هرچند گهگاهی آثار قابل توجهی مانند «شاه بی شین» در ادبیات داستانی ایران متولد میشوند اما در مجموع باید اعتراف کرد، ادبیات انقلاب نتوانسته است مانند ادبیات دفاع مقدس جایگاه خود را ثابت کند. آسیبشناسی این معضل هم کار سادهای نیست و مداقه زیادی میخواهد.
وی در پایان از نگارش رمان جدیدش با موضوع انقلاب اسلامی خبر داد و اضافه کرد: مشغول نوشتن رمانی هستم که در آن به واقعه کشف حجاب در دوران پهلوی اول اشاره شده است و جزییات بیشتر را با پایان نگارش آن در اختیار رسانهها قرار میدهم.
چهارشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۶
نظر شما