یکشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۸
نگاهی به جوایز اهدا شده در سال 2013 در دو کشور سوییس و اتریش

سوییس و اتریش دو کشور آلمانی زبان دیگری هستند که در کنار آلمان، برای حمایت از کتاب و کتابخوانی اقدام به اهدای جوایز ادبی به نویسندگان و تجلیل از آثار برگزیده می‌کنند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کشور سوییس هم همچون آلمان، در سال گذشته شاهد تجلیل از یک نویسنده ایرانی بود. محمود دولت آبادی نویسنده کهنه کار کشورمان برای رمان «کلنل» جایزه یان میخالسکی سوییس را دریافت کرد. این جایزه از سوی بنیادی با همین نام راه‌اندازی شده و به اثر برجسته ای که در هر نقطه دنیا و به هر زبانی منتشر شده تعلق می گیرد.

دیگر جوایز اهدا شده در این کشور در بخش آلمانی زبان بدین شرحند:
ینس اشتاینر برای نگارش رمان «کارامبوله» به عنوان برنده مهمترین جایزه ادبی کشور سوییس یعنی جایزه کتاب سال 2013 این کشور معرفی شد. هیات داوران این رمان را به عنوان اثری سرشار از قدرت بزرگ شاعرانه از میان پنج فینالیست این جایزه برگزید و اشتاینر را شایسته دریافت این جایزه 30 هزار فرانکی دانست.

سال گذشته در نخستین دوره اهدای جایزه ادبی سوییس از اریکا پدرتی، فابیو پوسترلا، ژان – مارک لوی و فستیوال بابل تجلیل شد. پدرتی 83 ساله، پوسترلای 56 ساله و لوی 65 ساله هر یک برای مجموع آثار ادبی که تا کنون به رشته تحریر درآورده اند شایسته دریافت این جایزه شناخته شدند.

دانته آندره آ فرانستی به عنوان برنده جایزه شیلر بزرگترین بانک کانتون زوریخ معرفی شد. فرانستی برای نوشتن رمان «بازگشت به رم» شایسته کسب این جایزه شناخته شد. او در این کتاب فوق‌العاده متنوع و پر از جزییات نشان می دهد که به همان اندازه که بر تحقیق کردن مسلط است بر ادراک شعر و شاعری نیز تسلط دارد.

کانتون برن در سال 2013 با اهدای 6 جایزه از پنج نویسنده مرد و یک نویسنده زن تجلیل کرد.یورگ هالتر، میشاییل فر، ولفرام هول، یوناس لوشر، لی مولت و هندل کلاوس 6 نویسنده منتخب برای کسب این جوایز بودند.

گروه نویسندگان «برن همه جاست» جایزه ادبی گوتفرید کلر کشور سوییس را بردند.بنیاد مارتین بودمر این جایزه را به دلیل ارتباط مبتکرانه و موفق با ادبیات با گذر از مرزهای زبانی به گروه «برن همه جاست» اهدا کرد. این جایزه هر سه سال یک بار اعطا می‌شود.

آلن کلود زولتسر نویسنده سوییسی به عنوان چهل و یکمین برنده جایزه فرهنگی شهر بازل معرفی شد.مقامات این شهر در اطلاعیه ای با اعلام نام این نویسنده به عنوان برنده این جایزه، وی را به عنوان نویسنده برجسته بازلی با جذبه بین‌المللی نامیدند.

جایزه ادبی زولوتون کشور سوییس به فرانتس هولر نویسنده اهل زوریخ رسید.هولربه دلیل نگارش آثار چند وجهی که در آن ها وی به عنوان نویسنده ای بخشنده توجهش را هم به بزرگ تر ها و هم کوچکترها معطوف داشته، شایسته کسب این جایزه شناخته شد.

جوایز اهدا شده در کشور اتریش
جایزه دولتی کشور اتریش را جان بنویل نویسنده ایرلندی به خانه برد. به گفته وزیر فرهنگ این کشور، جان بنویل یک نویسنده خاص است که همواره ما را با موضوع‌ها و شخصیت‌های گوناگونش غافلگیر می‌کند. او در عین حال در زمره بسیاری از نویسندگان بزرگ اروپایی که در آثارشان به شکلی عمیق مسایل مهم و تاثیرگذار زندگی را مطرح می‌کنند قرار دارد.

کریستین اشتاین باخر، نویسنده و شاعر 53 ساله اتریشی با دریافت جایزه امسال هایمراد بکر مورد تجلیل قرار گرفت.این جایزه هر سال از سوی انجمن دوستداران هایمراد بکر (1925-2003) ناشر و نویسنده اتریشی اهدا می‌شود.

جایزه ادبی اینگبورگ باخمن اتریش - از ارزشمندترین تجلیل های ادبی در حوزه آلمانی زبان – برای متنی با عنوان «شاید ِاستر» نصیب کاتیا پتروسکایا نویسنده ساکن برلین شد.در مراسم اهدای این جایزه همچنین ورنا گونتر برای متن «موفق شدن» به عنوان برنده جایزه «کلاگ»،بنیامین ماک برای متن «چگونگی گرفتن درست و حسابی یک سوسک» به عنوان برنده جایزه «3 زات» ،هاینتس هله به عنوان برنده جایزه ارنست ویلنر و نادینه کگله به عنوان برنده جایزه تماشاگران قدردانی شدند.

توماس راب نویسنده اتریشی جایزه لئو – پروتس برای ادبیات جنایی را نصیب خود کرد. این جایزه سال گذشته از سوی دایره فرهنگی شهر وین و اتحادیه مرکزی کتابفروشان اتریش برای چهارمین سال متوالی اهدا شد.

جایزه شهر وین در بخش ادبیات هم به گوستاو ارنست نویسنده، نمایشنامه نویس و فیلمنامه نویس اتریشی رسید. جوایز شهر وین هر سال در بخش های ادبیات، روزنامه نگاری، موسیقی، هنرهای تجسمی، معماری و علوم و آموزش بزرگسالان اهدا می‌شود.

اتحادیه مرکزی کتابفروشی‌های اتریش و انجمن تخصصی اقتصاد کتاب و رسانه‌های اتاق بازرگانی این کشور بیست و چهارمین جایزه افتخاری کتابفروشی‌های اتریش را برای شکیبایی در اندیشه و تجارت به باربارا کودنهوفه – کالرگی اهدا کرد.

ماریانا گاپوننکو برای نگارش رمان «مارتا کیست؟» با دریافت جایزه ادبی آلفای اتریش مورد تجلیل قرار گرفت.زبان این رمان با تصاویر باشکوه و مقایسه های طنزآلود دقیق قرن را پشت سر می گذارد.این جایزه سال گذشته برای چهارمین بار اهدا شد.

جایزه دولتی اتریش برای نقد ادبی در دستان اریش کلاین روزنامه نگار، ناشر و مترجم قرار گرفت. این جایزه هر دو سال یکبار از سوی وزارت علوم، فرهنگ و هنر اتریش اهدا می‌شود.

رژی دبره نویسنده و فیلسوف فرانسوی با دریافت جایزه «مانس اشپربر» جمهوری اتریش مورد تجلیل قرار گرفت.این جایزه به آثار برجسته نوشته شده در زمینه رمان‌های اجتماعی، مقاله های سیاسی – ادبی و یا آثار مهم سیاسی اجتماعی و فرهنگی فلسفی تعلق می‌گیرد.

ماتیاس زنکل برای نخستین رمانش با نام «پرندگان صبح»و رناته زیلبرر برای متن «لینی لینکزهند دنبال گوزن می گردد» به عنوان برندگان بخش های اصلی و تشویقی جایزه ادبی «راوریزر» ایالت زالتسبورگ اتریش معرفی شدند.

مونیکو شویتر، نویسنده سوییسی – آلمانی جایزه مانوسکریپته ایالت اشتایرمارک برای حمایت از ادبیات جوان آلمانی زبان را نصیب خود کرد. شویتر در آثاری که تا کنون به رشته تحریر درآورده، زبانی موجز اما دقیق دارد و آثارش صرفا سرشار از طنزی لطیف نیست.

الکه ارب نویسنده و مترجم جایزه ارنست یاندل کشور اتریش برای شعر را که از سوی وزارت علوم و فرهنگ اتریش اهدا می‌شود نصیب خود کرد. این بانوی 74 ساله از جمله مهم‌ترین شخصیت‌های شعر آلمانی زبان به شمار می‌رود.

در ششمین دوره رقابت ادبی «وارتهولتس» کشور اتریش کارین پشکا با اثری با نام «واچنمان» نظر داوران را جلب کرد.

فریدریک روت نویسنده آلمانی و هندل کلاوس نمایشنامه نویس، هنرپیشه و کارگردان اتریشی جایزه «گرت – یونکه» را که از سوی ایالت کرنتن و شهر کلاگنفورت راه اندازی شده نصیب خود کردند.

یورگن بوس مدیر نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت صلیب افتخاری علوم و هنر کشور اتریش را دریافت کرد. جمهوری اتریش با اهدای این نشان به وی از زحماتی که این مدیر انتشارات برای حیات ناشران اتریشی کشیده و از حمایت او از آزادی بیان و گوناگونی اندیشه که در نمایشگاه فرانکفورت به شکلی مثال زدنی به منصه ظهور رسیده است سپاسگزاری کرد.

انجمن بین المللی زبان و ادبیات «اریش فرید» شهر وین جایزه ادبی خود را به راینر مرکل اعطا کرد. 

جایزه کتاب غیرداستانی دوناولند اتریش به گئورگ مارکوس نویسنده و مقاله‌نویس رسید. با اهدای این جایزه به مارکوس از روزنامه‌نگار و نویسنده‌ای تجلیل ‌شد که با استفاده از راه و روشی اصولی و در عین حال سرگرم کننده سبب شد تا موضوع‌های تاریخی برای طیف بسیار وسیعی از مخاطبان قابل دسترسی شود.

پتر هانتکه نویسنده نامدار اتریشی به عنوان برنده جایزه آین اشپیلر برگزیده شد.هانتکه از سوی شورای اسلوونی زبان های ایالت کرنتن و انجمن فرهنگی مسیحیان به دلیل تلاش هایی که برای ادبیات در این ایالت انجام داده شایسته کسب این جایزه شناخته شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها