چهارشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۰
مجتهدزاده، سه کتاب جغرافیایی به بازار فرستاد

پیروز مجتهدزاده، پژوهشگر جغرافیا و ژئوپولیتیک سه عنوان کتاب با نام‌های «فلسفه و کارکرد »، «ژئوپولیتیک فضای مجازی» و «جغرافیای تاریخی خلیج فارس» را به بازار کتاب ارایه کرده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «فلسفه و کارکرد ژئوپولیتیک (مفاهیم و نظریه‌ها در عصر فضای مجازی)» تالیف پیروز مجتهدزاده اثری میان‌رشته‌ای برای باروری فلسفی اصول و مبانی علوم سیاسی، جغرافیای سیاسی و روابط بین‌الملل در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکترای این رشته‌ است. 

این کتاب برای نخستین‌بار در ایران و به زبان فارسی منتشر شده و مطالبی مانند بحث ژئوپولیتیک انتقادی، فضای مجازی و استدلال‌های ایرانی دیکته شده از سوی موقعیت جغرافیایی ـ فرهنگی ایران مانند ژئوپولیتیک شیعه و امثال آن را شرح می‌دهد. 

در معرفی این کتاب آمده است: «ژئوپلتیک از رابطه دیالکتیک میان سه عنصر اصلی به‌وجود می‌آید که عبارتند از «رقابت» که مولد سیاست است، «قدرت» که پدیده‌ای سیاسی است و «جغرافیا» که فضای لازم را برای ساختن محیطی برای رقابت سیاسی در اختیار می‌گذارند. به همین دلیل فلسفه‌ای که می‌توان برای ژئوپلتیک در نظر گرفت در حقیقت همان فلسفه جغرافیای سیاسی است.» 

کتاب «ژئوپولیتیک فضای مجازی» نیز دیگر کتاب مجتهدزاده درباره مطالعات ژئوپولیتیکی و ژئوپولیتیک فضای مجازی است. ارتباطات الکترونیک ـ کامپیوتری جدید نمایی تمام عیار از انقلاب اطلاع‌رسانی دهه‌های پایانی قرن بیستم و شاخص فرا رسیدن دوران تازه‌ای از اندیشه‌های جغرافیایی مجازی در قرن بیست و یکم است. فضای مجازی در واقع محیطی کاربردی و عملی شامل شبکه‌‌های خطوط الکترونیکی ـ کامپیوتری (آنلاین) به‌شمار می‌رود که فرهنگ ویژه‌ای را در ارتباطات ماورای فضای واقعی ایجاد کرده است.

دیگر کتابی که از این پژوهشگر جغرافیای سیاسی  منتشر شده، چاپ چهارم کتاب «جغرافیای تاریخی خلیج فارس (خلیج فارس: نامی کهن‌تر از تاریخ)» است. این کتاب درباره جغرافیای تاریخی شکل گرفتن سرزمین‌های منطقه خلیج فارس و پیدایش و تطور آن در طول تاریخ از آغاز تا قرن بیست و یکم را شرح می‌دهد که در مطالعات خلیج فارس اهمیت بسیاری دارد. 

در بخشی از این اثر آمده است: «خانوده بشر، از آغاز تاریخ‌نویسی و جغرافیانگاری علمی تاکنون، دریای جداكننده فلات ایران از شبه‌جزیره عرب را به نامی جز «دریای فارس» یا «خلیج فارس» نشناخته است، جز امروز که برخی محافل دلبسته به ناسیونالیزم افراطی عربی، به دلایل خاص خود در تلاش تغییر این نام افتاده و ضرورت مقابله با این تلاش را نزد همه صاحبان اندیشه و دانش، به ویژه تاریخدانان و جغرافیانویسان تحریک کرده‌اند. ابوبکر احمد بن محمد معروف به ابن‌الفقیه در کتاب مختصر البلدان منظور از دو دریایی را که در آیات شریفه بیست و بیست و یکم و بیست و دوم سوره مبارکه الرحمان قران مجید آمده «دریای فارس» و «دریای روم» می‌خواند. معنی این آیه‌ها به این شرح است که «خداوند بزرگ و والا گوید دو دریا را روانه کرده است تا به هم نزدیک آیند.» 

چاپ نخست «فلسفه و کارکرد ژئوپولیتیک (مفاهیم و نظریه‌ها در عصر فضای مجازی)» و چاپ چهارم کتاب «جغرافیای تاریخی خلیج فارس (خلیج فارس: نامی کهن‌تر از تاریخ)» تالیف پیروز مجتهدزاده هر دو از سوی موسسه انتشارات دانشگاه تهران راهی بازار کتاب شده‌اند. دیگر کتاب این پژوهشگر جغرافیا با نام «ژئوپولیتیک فضای مجازی» نیز از سوی انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات به‌چاپ رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها