استاد معتمدنژاد، پدر رشته علوم ارتباطات در ایران، فردی چندبعدی بود. تنها در علم و معرفت زبانزد نبود، بلكه اخلاق حرفه ای اش در حوزه پژوهش و تدریس، ارتباطات انسانی اش در تعاملات میان فردی، پشتكار و سخت كوشی اش در راه اعتلای رشته ارتباطات نیز بی نظیر بود.
معتمدنژاد ارتباطات انسانی مثبت را در تعامل و ارتباط با دانشجویان و همکارانش در بالاترین سطح اثربخشی و ماندگاری جاری و ساری می کند و توجه فردی به تک تک دانشجویان از وی در ذهن آنان دوست و پدری مهربان ساخته بود. به واقع استاد در رفتار میان فردی اش فردی به غایت اخلاق مدار و فروتن بود. ارتباطات انسانی مثبت را به معنای واقعی درك كرده بود و در كلام و كردارش هویدا بود. رفتار متین و مهربانه اش به دانشجویان و همكارانش انرژی میبخشید. هرگز شنیده نشد كه معتمدنژاد دانشجویی-را به بهانه اینكه چیزی اشتباهی گفته یا نوشته و یا انتقادی كرده- تحقیر و تخریب كند. دانشجویانش نقل میكنند كه اگر دانشجویی مطلب ناقصی و نادرستی می نوشت، می گفت: «اگر فلان كتاب و آن مقاله را می خواندید، كار پربارتر و غنی تر میشد.» برای دانشجو احترام قائل بود و دانشجو در سركلاس او احساس ارزشمندبودن می كرد. چنین برخوردی از سوی استاد باعث می شد كه دانشجو احساس وظیفه بیشتری را در قبال وظیفه علمی و دانشجوییاش كند.
استاد معتمدنژاد را می توان از دانشجویانش شناخت. نسلی كه او تربیت كرد، اكنون پرچمدار آموزش و پژوهش حوزه ارتباطات و رسانه ها هستند. رشته علوم ارتباطات را امروز شاگردان استاد همچون دكترفرقانی، دكتر شكرخواه، دكتر نمكدوست و دكتر پاكدهی و دكتر مهدیزاده و .... آموزش می دهند و آموزه های استاد را به نسل های جدید منتقل می كنند. مراكز پژوهشی و انجمن های علمی وتحقیقاتی كه توسط استاد معتمدنژاد تاسیس شده است، از جمله مركز پژوهش های ارتباطات، انجمن ایرانی جامعه اطلاعاتی و... پاسخگوی بسیاری نیازهای تحقیقاتی بنیادی و كاربردی و توسعه ای كشور در حوزه ارتباطات، رسانه ها و و فناوری نوین ارتباطات و اطلاعات بوده است.
نسلی كه در مكتب او آموخت، امروز اداره كننده بهترین رسانه ها و نهادهای ارتباطی حرفه ای هستند. به واقع مکتب وی در این رشته اکنون مملو از فارغ التحصیلان، شاغلان به تحصیل و فارغ التحصیلانی است که در مقاطع مختلف تحصیلی این رشته از منبع سرشاز تجربه و علم وی کسب فیض کرده و اکنون این آموزه ها را در اداره و مدیریت رسانه های مختلف جمعی کشور یا تربیت علاقهمندان و دانشجویان این رشته به کار بسته اند.
نه فقط دانشجویان ارتباطات (روزنامه نگاری و روابط عمومی) بلکه دانشجویان «رشته های حقوق و علوم سیاسی و جامعه شناسی» و همه مردم این سرزمین وامدار این فرزانه بی بدیل عرصه عمل و اندیشه اند چرا که تدوین و تئوریزه کردن مفاهیم و نظریات ارتباطات، حقوق ارتباطات، و مطبوعات و ارتباطات جمعی و جامعه اطلاعاتی در این سرزمین، حاصل زحمات و تلاش های وقفه ناپذیر استاد معتمدنژاد است.
به واقع استاد معتمدنژاد، فقط پدر رشته ارتباطات نبود، او در همه حوزه های اخلاقی و علمی و حرفه ای نیز پدری كرد.
نظر شما