به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گزارش آماری هفته منتشر شده از سوی موسسه خانه کتاب از شنبه تا چهارشنبه (16 تا 20 آذرماه) از ثبت یکهزار و 294 عنوان کتاب در بانک اطلاعات این موسسه خبر میدهد. از این تعداد کتاب 45 عنوان به حوزه تاریخ و جغرافیا اختصاص دارد. هفته پیش از این در همین حوزه 42 اثر بهثبت رسیده بود.
از میان این 45 اثر، 38 عنوان تالیف و هفت عنوان ترجمه هستند. 25 اثر نخستینبار بازار کتاب را تجربه کرده و 20 عنوان نیز چندمینبار راهی بازار کتاب شدهاند. 348 ناشر فعال در سراسر ایران در این بازه زمانی، 41 عنوان کتاب را از تهران و تنها چهار اثر را از دیگر شهرستانها به قفسه کتابفروشیها فرستادهاند. متوسط شمارگان این 45 اثر، یکهزار و 473 نسخه و میانگین صفحههای آنها 312 صفحه شمارش شدهاست.
در این بازه زمانی، چاپ نخست «بافت و بزنجان در گذر تاریخ (بهار انقطاع)» نوشته سید احمد موسویقمی، «پایپوشهای ایرانی» اثری از ابولقاسم دادور و لیلا پورکاظمی، «تاریخ مشروطه ایران» بهقلم احمد کسروی، «تاریخچه فراماسونری: نگاهی مختصر به شکلگیری، ریشهها، نمادها و مراسم» به کوشش «جرمی هاروود» با ترجمه علی شیعهعلی، «سقوط 21: مقدمهای بر علل و عوامل درونی و برونی سقوط شاهنشاهی ساسانیان» بههمت محمدحسن بردبار، «سکاها (700 تا 300 پیش از میلاد)» اثر «یوگنیواسیلیویچ چرننکو» با ترجمه بهزاد معینیسام و «طالبان: خاستگاه و مبانی فکری» نوشته مازیار کریمیحاجیخادمی به بازار آمدهاست.
چاپ سوم «ایران باستان: از آغاز تا صدر اسلام» نوشته حسن پیرنیا، چاپ دوم «تاریخ ایران: از انقراض قاجاریه تا انقراض پهلوی» به کوشش حسن خزائل، چاپ دوم «چکیده تاریخ ایران: از کوچ آریاییها تا پایان سلسله پهلوی» بهقلم حسن نراقی، چاپ چهارم «خواب آشفته نفت: از کودتای 28 مرداد تا سقوط زاهدی» اثر محمدعلی موحد، چاپ ششم «در خلوت مصدق» بهقلم شیرین سمیعی، چاپ پنجم «سربداران» نوشته محسن هجری و چاپ دوم «شاپور دوم» بههمت منیژه نصراللهی از آثار بازچاپی این مدت بهشمار میروند.
194 زن و 824 مرد مولف، همچنین 69 زن و 206 مرد مترجم پدیدآورندگانی هستند که آثارشان در موسسه خانه کتاب ثبت شدهاست. 90 عنوان کتاب بدون قیمت و 13 اثر بهصورت افست در این بازه زمانی راهی بازار کتاب شدهاند.
شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۶
نظر شما