الهه فلاح مهدیپور، پژوهشگر نمونه دانشگاه تهران در مقطع دکترای رشته کشاورزی، در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره کیفیت کتابهایی که با رویکرد پژوهشی تالیف میشوند، اظهار کرد: بیشتر کتابهای موجود در این عرصه، جنبه گردآوری مطالب دارند و کمتر در آنها نوآوری دیده میشود.
وی افزود: پژوهشگران ما باید به سمت تدوین مطالبی حرکت کنند که محتوای آنها را نتایج تحقیقات میدانی و مستمر تشکیل دهند.
پژوهشگر نمونه دانشگاه تهران، در ادامه گفت: نقش استادان، پژوهشگران و کارشناسان حوزههای مختلف، حتی معلمها و مربیان مدارس نیز در ارتقای فرهنگ پژوهش در سطح جامعه بیتاثیر نیست. این قشر از جامعه میتوانند با انتقال مفاهیم کاربردی و بیان ضرورت انجام پژوهش، زمینههای ترغیب دانشآموزان، دانشجویان و پژوهشگران نوپا را به انجام تحقیق فراهم کنند.
فلاح مهدیپور، با اشاره به نقش مهم جشنواره پژوهش در تشویق پژوهشگران عنوان کرد: این جشنواره زمینههای ایجاد انگیزه در پژوهشگران برای تولید محتوا، حتی محتواهای ضعیف را فراهم میکند و باعث ترغیب دیگر افراد از جمله نویسندگان و اهالی فرهنگ به انجام فعالیتهای پژوهشی میشود.
دانشجوی نمونه مقطع دکترای دانشگاه تهران، در پاسخ به این سوال که «پیشنهاد میکنید دانشجویان پژوهشگر بیشتر با چه رویکردهایی به انجام تحقیق و پژوهش بپردازند؟» عنوان کرد: لازم است پژوهشگران جوان به سمت پژوهشهای کاربردی پیش روند و فعالیتهای خود را بر انجام تحقیقات مورد نیاز جامعه متمرکز کنند تا خروجیهای آنها با هدف ارتقای سطح دانش جامعه، در حد ایده و نظریه باقی نمانند، بلکه به مرحله اجرا درآیند.
الهه فلاح مهدیپور، دانشجوی مقطع دکترای رشته کشاورزی در گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران است. از وی تاکنون 24 مقاله در مجلات علمی ـ پژوهشی داخلی و بینالمللی به چاپ رسیدهاست. این دانشجوی نمونه همچنین تاکنون، 13 مقاله پژوهشی در همایشهای داخلی و بینالمللی ارایه کردهاست.
سهشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۸
نظر شما