واقف زاده در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: با توجه به اینکه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در کشور کتابخانه مادر محسوب میشود باید برای دسترسی افراد به کتابهای الکترونیکی و امانت آنها در سطح وسیع، از طریق یک سایت مرجع در کشور اقدام میشد و این لینک بهترین مرجع برای دسترسی به کتاب از سوی مخاطبان خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه این سازمان حافظ منافع نویسندگان و ناشران است، اظهار کرد: مساله کپی رایت در ارایه کتابها از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در لینک آمازون ملی لحاظ میشود و برای رعایت حق تالیف و نشر آثار الکترونیکی در فضای مجازی باید ابتدا زیرساختهای مطمئن فراهم شود.
معاون پژوهش، برنامهریزی و فناوری اطلاعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار کرد: سایتهای کتابفروشی آنلاین یا ارایهدهندگان کتابهای آنلاین از طریق اینترنت و تلفن همراه میتوانند بعد از امضای تفاهمنامه و توافق با این سازمان، آثار خود را از طریق این لینک در اختیار عموم مردم قرار دهند.
واقف زاده با بیان اینکه بخشی از کتاب های عرضه شده در لینک آمازون ملی مربوط بهآثاری است که 30 تا 40 سال از چاپ آنها گذشته است و نیازی به کسب اجازه از ناشر و نویسنده اثر نیست، اظهار کرد: استفاده و دانلود این آثار که اختصاص به انتشارات کتابخانه ملی دارد، رایگان است.
وی با تاکید بر اینکه کتاب های عرضه شده در انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیازی به رعایت حقالتالیف ندارد، گفت: این کتابها یا به سفارش کتابخانه ملی منتشر شده یا حقالتالیف آنها پرداخت شده است.
معاون پژوهش، برنامهریزی و فناوری اطلاعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اینکه طرح آمازون ملی در ایران در سه بخش پیگیری میشود، گفت: در بخش نخست؛ ابتدا بخشی از کتابهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به صورت فایل اسکن یا پی دی اف از طریق این پورتال به صورت رایگان و آزمایشی در اختیار مخاطبان و کاربران قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: کاربران میتوانند از طریق لینک آمازون ملی در پورتال این سازمان ثبت نام کنند بعد از تایید نشانی الکترونیکی کد نهایی ثبت نام آنها درج میشود و سپس می توانند از خدمات فروش و دانلود اینترنتی استفاده کنند.
واقف زاده با اشاره به عرضه 100 عنوان کتاب با دانلود موقتی رایگان از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از طریق لینک آمازون ملی گفت: این لینک اکنون به صورت آزمایشی فعالیت میکند و قرار است در چند روز آینده 100 عنوان کتاب دیگر از طریق این لینک در اختیار مخاطبان قرار بگیرد.
معاون پژوهش، برنامهریزی و فناوری اطلاعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اسکن کتابهایی با 40 سال سابقه نشر و همچنین آثاری که دارای ممنوعیت خاص نباشند، عنوان کرد: این کتابها رایگان و بدون محدودیت دانلود و در اختیار مخاطبان قرار می گیرد.
واقف زاده با بیان اینکه آثار دیگری که از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منتشر شده و دارای این ویژگی نیستند، با 40 درصد تخفیف روی پورتال قابل دانلود هستند، گفت: کاربران با 10 درصد تخفیف میتوانند آثار مورد نیاز خود را از طریق کتابفروشی سازمان تهیه کنند اما این سایت امکان خرید با 40 درصد تخفیف را در اختیار کاربران قرار میدهد.
وی عنوان کرد: هدف از عرضه کتابهای الکترونیکی در سایت آمازون ملی فرهنگسازی برای عرضه آثار ناشران ایرانی و دسترسی بهتر مخاطبان به این گونه آثار است.
معاون پژوهش، برنامهریزی و فناوری اطلاعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه برای رعایت حق التالیف و پرهیز از تکثیرها و دانلودهای متعدد محدودیتهایی برای دانلود این آثار ارایه میشود، گفت: هدف اصلی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران جلب مشارکت ناشران و کسب اعتماد آنها برای اطمینان از این موضوع است که محیط امن و غیر قابل کپی در فضای مجازی برای عرضه آثار آن ها ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه نرمافزار PRM تا یک ماه آینده راهاندازی خواهد شد،گفت: اکنون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای ناشران فراخوان صادر کرده است و تا یکماه آینده این نرم افزار که مطابق با استانداردهای جهانی طراحی شده برای ارایه آثار الکترونیکی در لینک آمازون ملی نصب خواهد شد.
معاون پژوهش، برنامهریزی و فناوری اطلاعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه از ناشران توقع میرود آثار خود را با 60 درصد تخفیف برای ارایه در سایت آمازون ملی عرضه کنند، عنوان کرد: حداقل انتظار از ناشران برای عرضه آثار 40 درصد تخفیف است.
وی با بیان اینکه تکمیل لینک سایت آمازون ملی انقلاب بزرگی در عرصه فروش کتابهای الکترونیکی ایجاد خواهد کرد، عنوان کرد: ایجاد سایت مرجع آمازون ملی نخستین بار است که در کشور با این حجم تشکیل میشود و با تکمیل این سایت؛ کاربران می توانند به صورت مجزا با موضوعات مختلف و رده بندی شده، کتابهای مورد نیاز خود را دریافت کنند.
واقف زاده با اشاره به انعقاد قراردادهای محرمانه با ناشران گفت: ناشران اطمینان حاصل کنند که در بستر امنی فایل کتابهای الکترونیکی آنها عرضه میشود و به دلیل تعامل کتابخانه ملی با ناشران در زمینه صدور فیپا، شاپا، شابکا این ارتباط میتواند در زمینه عرضه آثار هم دنبال شود و این توافق از طریق انعقاد تفاهمنامه های محرمانه محکم تر خواهد شد.
جمعه ۲۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۰
نظرات