مسعود کوثری با بیان این که از نوارهای صوتی، کالکهای جنگی و اسنادی از نحوه عملکرد جهاد سازندگی خراسان در تالیف این اثر بهره برده است، گفت: این نوارهای صوتی مربوط به عملیات جزیره مجنون و برخی دیگر از عملیات دوران دفاع مقدس بود. با توجه به این منابع شیوه طرحریزی عملیاتو نحوه اجرای آنها را بیان کردهام.
به گفته کوثری، عملکرد جهاد سازندگی مانند احداث خاکریز، سنگر و انباشته کردن خاک با توجه به اسناد و منابع صوتی در این کتاب بیان شده است.
وی نگارش این کتاب را تجربه جالبی دانست و افزود: این که میتوان با توجه به خاطرات انسانها نحوه اجرای عملیات مختلف را که با پیروزی و گاه با شکست همراه بودند بازسازی کرد در نوع خود جذاب است.
نویسنده «ادبيات جنگ و موج نو» در اینباره افزود: تدوین و دستهبندی این خاطرات باید از سوی نویسندگان توانمند صورت گیرد تا بازسازی مناسبی از عملیات ارایه شود. من بخشی از این اسناد را برای این مرکز گردآوری و براساس روزهای عملیات، نحوه تصمیمگیری و چگونگی حرکت تجهیزات ساخت سنگر و پناهگاه، تعداد شهیدان و ترکیب آن با کالکها و نقشههای عملیاتی دستهبندی کردهام.
وی منابع صوتی و اسنادی را که از جنگ تحمیلی در اختیار سازمانها و نهادها قرار دارد، مواد خامی دانست که ضرورت بازسازی آنها وجود دارد و تصریح کرد: متاسفانه هنوز سازمانها و نهادها به صورت جدی روی این اسناد کار نکردهاند. پیادهسازی این اسناد کاری شبیه به تاریخنگاری است و باید با دقت انجام شود.
دکتر مسعود کوثری، دارای مدرک كارشناسی در رشته جامعهشناسی از دانشگاه فردوسی مشهد (1369)، مدرک کارشناسی ارشد(1375) و دكترا (1381) در رشته جامعهشناسی از دانشگاه تربيت مدرس است. «بررسی جامعه شناختی داستانهای كوتاه جنگ»، «درآمدی بر جامعهشناسی جنگ» و «ادبيات جنگ و موج نو» برخی از آثار وی محسوب میشوند.
نظر شما