سه‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۷
جوايز دولتي در وضع پيچيده‌اي قرار دارند

مهدي كفاش، یکی از نامزدهای بخش داستان آزاد جايزه غني‌پور گفت:امروزه جوايز دولتي در وضع عجيب و پيچيده‌اي قرار دارند. براي مثال جايزه جلال هنوز نتوانسته اثري را به عنوان اثر برگزيده معرفي كند و به نظر مي‌آيد كه اين جايزه به بست رسيده است.-

كفاش به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: جايزه غني‌پور يكي از قديمي‌ترين جوايز در حوزه داستان‌هاي جنگ و دفاع مقدس است كه خوشبختانه تا امروز سرپا ماند. من در سال‌هاي گذشته خبرهاي اين جايزه را دنبال مي‌كردم اما از چگونگي و نحوه ارسال آثار به اين دبيرخانه اين جايزه با خبر نيستم.

وي افزود: هيچ‌گاه ارزش مادي جايزه‌هاي ادبي براي من مطرح نبود و تنها ديده شدن كتاب توسط مخاطب خاص، مساله حائز اهميت براي من بوده است. البته همواره نگاه مخاطب عام را مهم و تاثيرگذار مي‌دانم اما زماني كه متخصصاني باشند كه كتاب را خوانده و آن را بپسندند، يعني اثر شامل برخي شاخصه‌هاي ادبي ا‌ست و اين مساله بزرگترين جايزه براي من و ديگر نويسندگان به شمار مي‌رود. 

اين نويسنده ادامه داد: متاسفانه امروز تنها تعداد كمي از جوايزي كه در بخش خصوصي فعاليت دارند و عمري از سال‌هاي آغاز فعاليت‌شان مي‌‌گذرد، مانده‌اند كه جايزه‌هاي «صادق هدايت»، «منتقدان مطبوعات» و «سلام بچه‌ها» در اين رده قرار مي‌گيرند. 

كفاش به وضعیت فعلي جوايز دولتي اشاره كرد و گفت: امروزه جوايز دولتي در موقعیت عجيب و پيچيده‌اي قرار دارد. براي مثال جايزه جلال هنوز نتوانسته اثري را به عنوان اثر برگزيده معرفي كند و به نظر مي‌آيد كه اين جايزه به بست رسيده است. 

اين نويسنده به اهميت حضور ناشران خصوصي در فضاي جنگ اشاره كرد و گفت: در سال‌هاي گذشته تعدادي از ناشران خصوصي وارد فضاي جنگ شده‌اند، در اين فضا نفس كشيدند و با بودجه‌هاي شخصي‌شان آثار ارايه شده در اين حوزه را روانه بازار كتاب كردند. 

وي درباره «یکی‌بود سه تا نبود» توضيح داد: داستان اين رمان كه در فضاي دفاع مقدس و سال‌هاي بعد از جنگ رخ مي‌دهد، حول زندگي انسان‌هايي مي‌گذرد كه درگير موضوعاتی چون جنگ، عشق و مكافات هستند. 

در بخشي از اين رمان آمده است: «بودن یا نبودن، مساله این نیست! «چگونه بودن»، مساله این است. «غیبت» دیده نشدن است، نه بودن. فقط چگونه بودن است که فرق کرده: سخت بود رسیدن به جایی که رد پاها، بوها، سایه ها، نشانه ها همه حکایت از بودن داشت، اما قوانین حکم به نبودن می کرد. گریز که پیشه کنی، هیچ کس نیست که دنبال چرایی اش برود؛ همه دنبال چه کسی هستند... گم که بشوی، قصه درست می شود برایت. همه ی ما «غیبت» را تجربه کرده ایم و بعضی از ما «غیب» را، اما دوست نداریم که باور کنیم!» 

رمان «يكي بود... سه تا نبود» در 208 صفحه، با شمارگان هزار و 100 نسخه، به قيمت هفت هزار و 300 تومان، در بهار 1391 و از سوي انتشارات افراز روانه بازار كتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط