یکشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۵
انتشار کتابی درباره نقد فلسفی هنرهای تجسمی به قلم ضیمران

کتاب «مبانی فلسفی نقد و نظر در هنرهای تجسمی» نوشته محمد ضیمران منتشر می‌شود. ضیمران همچنین ویرایش جدیدی از کتاب «ج‍س‍ت‍اره‍ای‍ی‌ پ‍دی‍دارش‍ن‍اس‍ان‍ه‌ پ‍ی‍رام‍ون‌ ه‍ن‍ر و زی‍ب‍ای‍ی‌» را نیز آماده انتشار کرده است./

ضیمران به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: آخرین کتاب تالیفی من «مبانی فلسفی نقد و نظر در هنرهای تجسمی» است که به زودی از سوی انتشارات خوارزمی منتشر می‌شود. 

وی افزود: من این کتاب را بر حسب ضرورت آکادمیک منتشر کردم؛ زیرا هیچ منبع تخصصی درباره نقد و بینش‌های معرفت‌شناسانه برای نقد وجود نداشت؛ در حالی که برای مطالعات نقادانه دانشجویان هنرهای تجسمی و علاقه‌مندان این حوزه، به سرفصل‌های این کتاب نیاز است. 

این نویسنده و مترجم حوزه‌های فلسفه و زیبایی‌شناسی همچنین به بازنشر یکی از تالیفات نخستین خود اشاره کرد: کتاب «ج‍س‍تارهایی‌ پ‍دی‍دارش‍ن‍اس‍ان‍ه‌ پ‍ی‍رام‍ون‌ هنر و زی‍بایی‌» در سال 1377 به چاپ رسید و از سوی مدرسان این حوزه به عنوان یک کتاب درسی به دانشجویان معرفی شد. 

ضیمران در ادامه اظهار کرد: مساله معرفی کتاب «جستارهایی پدیدارشناسانه...» به عنوان منبع درسی باعث نایاب شدن این اثر شد و ناشر برای انتشار دوباره آن اصرار کرد. سودجویان حوزه کتاب نیز با توجه به این ضرورت، از صفحات کتاب کپی گرفته و همراه با جلد صحافی و به قیمت بسیار گزافی به دانشجویان می‌فروختند، اما قصد من این بود که کتاب با  ویرایش و بازنگری منتشر شود. 

ضیمران در پایان گفت: این کتاب با ویرایش جدید و اضافه شدن یک موخره بااشاره به هنرهای جدید، تا پایان امسال (1392) منتشر شده و در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد. 

نخستین انتشار کتاب «جستارهايی پديدارشناسانه پيرامون هنر و زيبايی» نوشته محمد ضیمران در سال 1377 با شمارگان دو هزار و 200 نسخه، 452 صفحه و قیمت دو هزار تومان از سوی نشر کانون روانه کتابفروشی‌ها شده بود. 

محمد ضیمران، دارای مدرک دکترای معرفت شناسی و آموزش فلسفه از دانشگاه ماساچوست امریکاست.

ضیمران تالیفات بسیاری درباره شناخت و تحلیل و بررسی فلسفه‌های جدید غربی در ایران داشته‌است.  «نگاهی به روشنگری مدرنيته و ناخرسندی‌های آن: سوبژكتيويته معرفت و زيبایی»، «ژاک دریدا و متافیزیک حضور»، «نيچه پس از هيدگر، دريدا و دولوز»، «درآمدی بر نشانه شناسی هنر»، «فلسفه میان حال و آینده: جستاری در باب اندیشه‌های فلسفی معاصر»، «جستارهای پدیدار شناسانه پیرامون هنر و زیبایی»، «فلسفه هنر ارسطو»، «گذر از جهان اسطوره به فلسفه»، «اندیشه‌های فلسفی در پایان هزاره دوم» و «میشل فوکو: دانش و قدرت» از این آثار هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط