فرمانده نیروی دریایی ارتش در این مراسم با تاکید بر اینکه کشوری که نیروی دریایی دارد باید بتواند از ذخایر آن بهره مناسبی ببرد، گفت: دریا بزرگترین منابع غذایی، نفت و گاز را دارد. تمام کشورها به دلیل همین ذخایر و ظرفیتهاست که در پی تسلط بر دریاها هستند.
وی جزر و مد و تجارت را از دیگر ظرفیتهای دریاها دانست و ادامه داد: بیش از 90 درصد تجارت کشور، از طریق دریاست. تهیه دارو، گردشگری، دیپلماسی و انتقال فرهنگ نیز از جمله منابع دریایی محسوب میشوند. کشور ما کشوری دریایی است اما برای بهرهبرداری از این منابع باید نیروی دریایی قدرتمندی داشت تا بتوان امنیت آبهای کشور را بر قرار کرد.
امیر دریادار سیاری سپس به شرح دلایل نامگذاری هفتم آذر به عنوان «روز نیروی دریایی» پرداخت و گفت: دشمن قصد تصاحب این ذخایر را داشت و میخواست جزیره خارک را از بین ببرد و در نهایت قصد نابود کردن اقتصاد کشورمان را داشت. در اینجا بود که با همت شهیدان و ایثارگران نیروی دریایی دشمن ناکام ماند.
وی افزود: تنها 67 روز از جنگ تحمیلی سپری شده بود و دشمن گمان نمیکرد که ایران چنین توانمند باشد که بتواند نیروی دریایی عراق را از صحنه آبهای خلیج فارس محو کند. در نتیجه عملیات مروارید ترمینال نفتی البکر و الامیه منهدم و صادرات و واردات دشمن قطع و به برکت همین ایثارگریها سیادت جمهوری اسلامی ایران حفظ شد. همچنین به کشورهای حامی عراق، توان نیروی دریایی کشورمان اثبات شد.
در این مراسم، علیرضا اخلاقی نویسنده کتاب «اسکورت» نیز در سخنانی بر ضرورت بازگویی رشادتهای رزمندگان جنگ تحمیلی برای حفظ روحیه سلحشوری فرزندان کشورمان و دفاع از شرافت و عزت میهن تاکید کرد و گفت: برای من به عنوان نویسنده، شاعر و فیلمساز، این لحظههای بیتکرار فقط میتوانست با روایت قصه تاریخسازهای دفاع مقدس شکل بگیرد. نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، فرصت شنیدن این سلحشوریها را از زبان فرماندهان حاضر در جنگ تحمیلی فراهم کرد تا آنها را به شیوهای جذاب برای مردم بنویسم.
نویسنده رمان «مروارید» ادامه داد: همواره این حسرت را داشتم که سلحشوری دریاداران کشورمان کمتر روایت شده است. به یاری ایثارگران، شهیدان و فرماندهان نیروی دریایی توانستم بخشی از وام فرهنگیام را به عنوان یک نویسنده ادا کنم. آرزو دارم یکی از این لحظات تاریخساز را در قالب فیلم به هم میهنانم ارایه کنم.
وی با بیان اینکه نویسندگی در حوزه نیروی دریایی را با نگارش رمان «مروارید» آغاز کرده است، گفت: در این کتاب تنها گوشهای از حماسهآفرینیهای رزمندگان نیروی دریای در عملیات مروارید مطرح شده است. سپس، «سرزمین محبوب من» را نوشتم. این کتاب روایت صادقانهای از مدافعان خرمشهر دارد که از زبان تکاور دریایی، صمدی بیان شد. کتاب عملیات «اسکورت» را در ادامه این آثار نوشتهام.
اخلاقی با اشاره به انجام نشدن عملیاتی شبیه به عملیات اسکورت در هیچ جای دنیا، تصریح کرد: من فقط یک راوی بودم که صادقانه این حماسهها را روایت کردم اما معتقدم هر سه اثر یاد شده جذاب و دلنشیناند و این جذابیت به دلیل خلق این عملیاتها از سوی قهرمانان واقعی آنان است. من امانتدارانه این حماسهها را روایت میکنم و امیدوارم که این کتابها پایهای برای آینده سرزمینمان شود.
این نویسنده و شاعر در پایان سخنانش بخش پایانی یکی از غزلهایش را برای حاضران این گونه خواند: من از تبار اهورائیان ایرانم، به جنگ اهرمن بدنهاد خواهم رفت/ شب و سیاهی و اندوه در خور من نیست، رها ز چون و چرا مست و شاد خواهم رفت/ نه آن منم که مرا مهر پر بسوزاند، مرید عشقم و با اعتماد خواهم رفت/ برای من شب دل از سپیده سرشار است، سپیده سر زد و من بامداد خواهم رفت.
در همایش «از موج تا اوج» پس از رونمایی از کتابهای «اسکورت»، «گوهران دریا» و «نیروی دریایی از نگاه رسانهها» از نویسندگان حوزه نیروی دریایی ارتش و ایثارگران، جانبازان و خانوادههای برخی شهیدان نیروی دریایی در هشتسال جنگ تحمیلی قدردانی شد.
اقدس کاظمی، شاعر کتاب «گوهران دریا» هم در هنگام دریافت هدیهاش از امیر دریادار حبیبالله سیاری، گفت: مردان موفق در دامن مادران موفق تربیت شدهاند. ما مدیون مادران ایثارگران، شهیدان و جانبازان هستیم. برای این مادران، با افتخار میخوانم: یار و همگام علی زهرا بود، نور عشق ازلی زهرا بود/ مجری عدل علی بود علی، پایه عدل ولی زهرا بود.
نظر شما