به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب انقلاب در مصر دربرگیرنده یک مقاله تحقیقی و مجموعهای از مصاحبههای خسروشاهی است که در سالهای گذشته، پیش و پس از آغاز انقلاب مصر با اصحاب روزنامهها و مجلات مختلف انجام شده است.
این اثر در پنج بخش به مباحثی درباره روابط تاریخی ـ فرهنگی ایران و مصر، پژوهشهای دینی در مصر معاصر، نقش اخوان المسلمین در مصر، روابط ایران و مصر و تحولات اخیر منطقه و انقلاب جوانان مصر میپردازد.
مقاله نخستین، یعنی روابط تاریخی ـ فرهنگی ایران و مصر، بیش از 12 سال پیش، در راستای ایجاد روابط میان این دو کشور نوشته و در جراید منتشر شده است.
خسروشاهی در این مقاله به مناسبات ایران و مصر در دورانهای قدیم و پس از اسلام و در قرن اخیر و نقش روحانیون در روابط دو کشور، حرکت اصلاحی سیدجمالالدین حسینی، تقریب بین مذاهب و شیخ محمدتقی قمی و در پایان به ایران و مصر و چالش جهانی شدن و گفتوگوی تمدنها توجه کرده است.
پس از این مقاله تحقیقی، متن گفتوگوهای رییس اسبق نمایندگی سیاسی ایران در قاهره با ارباب جراید آورده شده است که در واقع، مباحثی پیرامون تحولات منطقه، به ویژه قیام و انقلاب جوانان و مردم مصر است. این گفتوگوها بخش عمده کتاب انقلاب در مصر را تشکیل میدهند.
این گفتوگوها نشان میدهد که پیشبینیها و پیشنهادهای آیتالله خسروشاهی در این موضوعات تا چه اندازه دقیق، واقعبینانه، منطقی و ناشی از شناخت عمیق مسایل سیاسی، به ویژه مسایل مرتبط با مصر است.
در این گفتوگوها، ماهها پیش از سقوط رژیم مبارک، وی به بیان نقش پنهان ولی تاثیرگذار اخوان المسلمین و موضعگیریهای کمرنگ دیگران پرداخته شده است که حوادث بعدی و به ویژه پس از برگزاری انتخابات آزاد اخیر در مصر، صحت و اهمیت این پیش بینیها را به وضوح روشن ساخت.
در این کتاب نقش اخوان المسلمین در مصر در قالبهای اخوان و مساله قدرت و حکومت، اخوان المسلمین در پی تغییر بنیادین و موضع اخوان المسلمین بررسی میشود. همچنین استاد خسروشاهی روابط ایران و مصر را از روابط حسنه با الازهر، مساله برقراری رابطه با مصر، متهمان امنیتی مصر در ایران، درباره روابط ایران و مصر، رابطه با مصر یا نامی در یک خیابان، برقراری رابطه با مصر، سلفیهای مصر و ارتجاع عرب و اخوان و کمپ دیوید واکاوی کرده است.
استاد خسروشاهی تحولات اخیر کشور مصر را بر اساس موضوعاتی مانند برقراری رابطه با مصر، تغییرات قطعی در مصر، پیوند مصرِ حسنی مبارک با سازمانهای سیا و موساد، دیکتاتوری، جانشین دیکتاتور، قیام مصر و انقلابهای مخملی، حوادث اخیر مصر، اخوان المسلمین در نگاهی دیگر، گفتوگویی درباره تحولات منطقه، مصر و غرب، نقش اسلامگرایان، خطر استحاله، تهدیدی جدی، رئالیسم یا فقه الواقع، هدف آقای محمد مرسی، هشداری به «برادران» و سیدقطب و تشیّع تحلیل و بررسی کرده است.
کتابهای دیگری از خسروشاهی در زمینه نهضتهای اسلامی معاصر تاکنون منتشر شدهاند. از جمله این آثار میتوان به کتابهای «اخوان المسلمین، بزرگترین جنبش اسلامی معاصر»، «تاریخ جمعیت اخوان المسلمین، از آغاز تا امروز»، «نهضتهای اسلامی افغانستان»، «حرکت اسلامی سودان»، «بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی»، «اخوان المسلمین، چه میگویند و چه میخواهند؟»، «انقلاب اسلامی و امام خمینی»، «حرکت امام خمینی و تجدید حیات اسلام»، «حرکت اسلامی فلسطین، از آغاز تا انتفاضه» و «مسائل نهضتهای اسلامی،» اشاره کرد.
نخستین چاپ کتاب انقلاب در مصر با شمارگان یک هزار نسخه، در 220 صفحه، به بهای 120 هزار ريال در روزهای گذشته از سوی واحد نشر موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بینالمللی الهدی روانه بازار کتاب شده است.
شنبه ۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۷
نظر شما