جمعه ۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۷
«چاپ و نشر» به پله 106 رسيد

صد و ششمين ماهنامه «چاپ و نشر» با نگاهی به زندگی زنده‌ياد محمد بلالی، پيشكسوت بنام صنعت چاپ منتشر شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، انتصاب برزين ضرغامي به سمت مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران، تعويق سه ماهه در برگزاری نمايشگاه مطبوعات، ابلاغ اصلاح قانون نظام صنفی از سوي رييس جمهوری، احتمال اعزام هيات تجاری صنعت چاپ ايران به نمايشگاه‌های آمريكا، نقل مكان چاپخانه‌داران به شهرك صنعتی، راه‌اندازی موزه كتابت و چاپ، شناسايی 350 پيشكسوت صنعت چاپ، تعويق مجدد برگزاری انتخابات اتحاديه ليتوگرافان و توسعه كارخانه چوكا خبرهایی به‌شمار می‌روند که در این نشریه درج شده‌اند.

يادداشتي با عنوان «اجراي طرح شهرك چاپ، آخرين ميخ بر تابوت صنعت چاپ كشور» از دیگر بخش‌ها این نشریه است كه به موضوع شهرك‌هاي چاپ و مشكلات آن پرداخته است.

موفقيت آمازون در ژاپن، رتبه دهم ايران در انتشار كتاب، بازار كاغذ و مافيای آن، كلاهبرداری 14 ميلياردی از تعاونی ناشران، پيگيری مساله كاغذ از سوی مجلس شورای اسلامي و افزايش قيمت كتاب را می‌توان از دیگر مطالب این نشریه معرفی کرد.

گفت‌وگو با مصطفي اربقايي، مديرعامل گروه توليدي «سما» و مخترع دستگاه طلاكوب دیگر مطلب نشریه را تشکیل می‌دهد.

مصطفي اربقايي در بخشی از این مصاحبه گفته است: «متاسفانه در كشور ايران توليد بسيار ضعيف است. ما ايراني‌ها بيشتر دوست داريم از كشورهايي مانند چين دستگاه مورد نظر خود را وارد كنيم تا دچار دردسرهاي توليد يك محصول نشويم و به همين دليل كم‌تر به فكر توليد هستيم ولي باتوجه به افزايش نرخ ارز، واردات هم دچار چالش شده است. اين افزايش نرخ ارز باعث شده كه به فكر توليد درآییم و حتي به بازارهاي ساير كشورها نيز نيم نگاهي داشته باشيم. در آينده‌اي نه چندان دور با ايجاد تنوع در توليد دستگاه‌هايمان، قصد شركت در نمايشگاه‌هاي كشورهاي همسايه را داريم.»

«كاغذ ايراني؛ مرثيه‌اي براي يك رويا» گزارش ويژه ارایه شده در این نشریه به شمار می‌آید، در این گزارش به اهميت موضوع كاغذ، مقدار كاغذ مورد نياز كشور و توانايي كارخانه‌هاي داخلي در توليد انواع كاغذ اشاره شده است. 

معرفی فريدون بشارتي، پیشکسوت صنعت چاپ نیز یکی دیگر از مطالب این نشریه است که در بخش چهره‌های ماندگار آورده شده است. بشارتي در فرودين‌ماه سال 1324 در روستايي به نام «كلايه» از توابع استان گيلان متولد و سال 1334 وارد صنعت چاپ شد. 

در بخش ديگر اين نشريه گزارش كاملي از برگزاري سيزدهمين جشنواره ملي صنعت چاپ آمده است و خوانندگان با مراجعه به اين بخش مي‌توانند اسامي برگزيدگان را مشاهده كنند.

«مرد نكونام نميرد هرگز» عنوان مقاله‌اي درباره زندگي زنده‌ياد محمد بلالي است كه در آن گزارش كاملي از خدمات اين بزرگمرد صنعت چاپ آورده شده است. 

شماره 106 «ماهنامه چاپ و نشر» به صاحب امتيازي و سردبیری احمد سمیعی و مدیر مسوولی ابراهیم احمدزاده در 196 صفحه و به بهای پنج هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط