چاره ساز در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: این سامانه یک نرم افزار هوشمند است که روی دستگاه کامپیوتر نصب میشود و با توجه به تنظیمات کاربر و لیست افرادی که موعد برگشت کتابهای آنها گذشته است از طریق یک نوار ضبط شده این دیر کرد را به آنها یادآوری میکند.
کتابدار کتابخانه امام علی (ع) درباره دلایلی که باعث شده به سمت ایجاد این نرمافزار در کتابخانه برود، عنوان کرد: دیر کرد کتاب در کتابخانههای عمومی از جمله کتابخانه امام علی (ع) بسیار زیاد است و اطلاع دادن به مراجعان زمان زیادی از کتابدار میگیرد به همین دلیل نیاز به یک سامانه هوشمند را برای رسیدگی به این موضوع ضروری دیدم.
وی با اشاره به وجود سامانه پیامکی برای اطلاع اعضای کتابخانههای عمومی از وضعیت دیر کرد کتابها اظهار کرد: آگاهی به مخاطبان از طریق این سامانه هم بسیار زمانبر است زیرا ابتدا باید وضعیت دیر کرد کتابهای اعضا از طریق سیستم بررسی شود و سپس تک تک به اطلاع افراد برسد.
چارهساز با بیان اینکه این نرمافزار هنوز ثبت نشده است، اظهار کرد: این سامانه هوشمند اکنون به صورت آزمایشی در کتابخانه امام علی (ع) راهاندازی شده و قرار است در صورت موفقیت و افزودن بخشهای خدماتی جدید به مخاطبان مانند اطلاع اعضای کتابخانهها از تمدید عضویت، تعداد کتابهای امانت داده شده و همچنین راهنمای تلفنی این نرم افزار تکمیل شود.
چارهساز با اشاره به اینکه مدت امانت قانونی کتاب دو هفته است، عنوان کرد: در صورت گذشت این مدت دیر کرد کتاب برای اعضای کتابخانهها لحاظ میشود.
دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۰
نظر شما