شنبه ۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۳
جلال درگير بازي هاي سياسي نبود

سيد عباس صالحي، معاون امور فرهنگي در مراسم اختتاميه ششمین دوره جایزه جلال آل‌احمد با برشمردن وي‍‍‍ژگي‌هاي اين شخصيت فرهنگي اظهار كرد: جلال بدون این‌که در گیر بازی‌ها و حیله‌های سیاسی شود، با دوری از ریا و تظاهر، همیشه خودش بود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم اختتامیه ششمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد امروز (2 آذرماه) با حضور سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اللهیاری، دبیر برگزاری بیست و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و علی شجاعی صائین، مدیرعامل خانه کتاب در پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی برگزار شد.

صالحی با اشاره به ابعاد شخصیتی جلال آل‌ احمد گفت: جلال شخصیتی بود که نام و یادش در تاریخ این سرزمین باقی خواهد ماند زیرا متفاوت و متمایز از دیگران می‌زیست. جلال دارای ویژگی‌های شخصیتی زیادی بود که من به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنم.

وی افزود: نخستين ویژگی جلال این بود که از بیماری و مشکل رایج در عرصه فکر و روشنفکری به دور بود. برخی‌ در حیطه روشنفکری ادعای آزادیخواهی دارند اما دچار تعصب مي شوند و برخی دیگر نيز به دلیل گذر ایام  دچار تنوع طلبی مي شوند. 

صالحی با اشاره به دومین ویژگی جلال گفت: جلال دغدغه سنت داشت، از تاریخ این مرز و بوم تغذیه می‌کرد و به آن وفادار ماند.

وی افزود: این نویسنده نمایه‌ای از روشنفکرانی محسوب می‌شد که منظرها و راه‌حل‌ها و دیدگاهایشان وارداتی نبودند. از این رو جلال پرچمی شد برای کسانی که می‌خواهند روشنفکر باشند نه از نوع ترجمه‌ای و گرته‌برداری.

صالحي بيان كرد: چهارمین ویژگی جلال مردمی‌بودن آن بود. نسبت جلال با مردم روان و راحت بود. در روزگار نفوذ جریان چپ در کشور ما کسانی می‌زیستند که می‌خواستند با تکلف ادای روشنفکری درآورند اما جلال با مردم بود و به آن‌ها وفادار ماند.

صالحی پنجمین ویژگی جلال را دور بودن او از کانون‌های جذاب قدرت خواند و گفت: در آن روزگار کسانی بودند که با تهدید و تطمیع جذب کانون‌های قدرت شدند اما جلال منزه زیست و پاک باقی ماند. ویژگی ششم جلال روحیه معلمی او برای نسل‌های بعد بود. آنانی که خاطراتی از او به یاد دارند شاهد بودند که چگونه چون معلمی بی‌ادعا به آموزش  می‌پرداخت و  در راه این دانش‌آموختن بر کسی منت نمی‌گذاشت.

معاون امور فرهنگی گفت: هفتمین ویژگی او عواطف انسانی بود. او خیلی با انسانیت عجین بود و از این موارد در خاطرات وی بسیار یافت می‌شود. جلال به راستی یک انسان بود.  ویژگی هشتم وی شهامت و شجاعت کم‌نظیرش بود. جلال بدون این‌که در گیر بازی‌ها و حیله‌های سیاسی شود بدون ریا و تظاهر، همیشه خودش بود.

وی افزود: ویژگی نهم جلال پی‌ریزی سبک خاصی از نوشتن بود که بعدها مورد تقلید قرار گرفت. نثر او کوتاه، سریع، شلاقی و تاحدی عصبی و پرخاشگر بود؛ این ویژگی‌ها سبکی شد که به سبک جلال شهرت پیدا کند و بعدها عده‌ای متکلفانه در پی تقلید آن برآمدند. آخرین ویژگی جلال نیز این بود که در حوزه‌های مختلف دستی داشت. جلال در هر چند حوزه‌ای که وارد شد آثار درخشانی برجای گذاشت. در قصه و داستان، مشاهدات، سفرنامه‌ها، خاطرات، نامه‌ها و ترجمه‌های خود آثار ماندگاری باقی گذاشت و در عمر کوتاه خود نشان داد که می‌توان حیات و زندگی را به عمق برد.

وی در پايان گفت: امیدواریم که چنین نشست‌ها و مراسمی فرصتی باشد برای ما نسل جدید و نسل‌های آینده تا با این طلایه‌داران فرهنگ بیش از پیش آشنایی پیدا کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط