شنبه ۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۷
حداد عادل: کتاب از نشانه‌های حیاتی یک فرهنگ زنده است

غلامعلی حداد عادل، در نشست تخصصی «جایگاه کتاب در ایران و نقش یونسکو» که صبح امروز، 2 آذر، در کمیسیون ملی یونسکو ایران برگزار شد، بیان کرد: همانطور که در پزشکی صحبت از نشانه‌های حیاتی بدن مانند نبض، تنفس و فشار خون است، در مباحث فرهنگی، کتاب از علایم حیاتی یک فرهنگ زنده است که نشان از زندگی فرهنگی و علمی یک جامعه دارد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دکتر غلامعلی حداد عادل، نماینده مجلس شورای اسلامی و رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در  این نشست تخصصی عنوان کرد: حوزه کتاب مانند مدار الکترونیکی گسترده و پیچیده‌ است که برای برطرف‌کردن مشکلات آن باید همه اجزای آن بررسی شود. 

حداد عادل با طرح دو حوزه اصلی تولید و توزیع کتاب، بیان کرد: در عرصه تولید کتاب دو موضوع مهم که جنبه زیرساختی دارد، مطرح است. نخست این‌که تولید کاغذ باید به سمت تولید داخلی سوق داده شود و با توجه به اشاره هاي مكرر مقام معظم رهبری در این حوزه، تدابیری برای آن اندیشیده شود. تولید داخلی تجهیزات چاپ و تربیت و تامین نیروی انسانی در همه سطوح این صنعت نیز از جمله وظایفی است که باید مورد توجه دولت قرار گیرد. 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در امر توزیع، پخش موضوع مهمی است که دغدغه بسیاری از ناشران است. همچنین پایین بودن شمارگان کتاب و بالا بودن قیمت کتاب که باعث شده با بروز مشکلات اقتصادی، کتاب از سبد هزینه‌های خانوار حذف شود، از معضلاتی است که باید به آن توجه کرد. 

وی در ادامه با جدی خواندن امر تبلیغ کتاب، گفت: جامعه باید از اخبار این حوزه باخبر شود و همه کتابخوانان قبل از خرید کتاب، آگاهی‌های لازم را از طریق رسانه‌ها کسب کنند. 

حداد عادل افزود: گسترش فرهنگ کتابخوانی یک تربیت است که باید در دبستان و دبیرستان ایجاد شود زیرا در بزرگسالی کسی با توصیه و نصیحت کتابخوان نمی‌شود. در همین راستا، اداره کلاس در مدارس باید  دانش‌آموزان را ملزم به مراجعه به کتابخانه کند و تالیف کتاب‌های درسی به گونه‌ای صورت گیرد که معلم و دانش‌آموز را به سمت کتابخانه سوق دهد.

باید آمایش سرزمینی در مقیاس ملی انجام شود
 

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در ادامه سخنانش با ضرورت انجام یک آمایش سرزمینی در مقیاس ملی تاکید کرد: لازم است با انجام یک بررسی دقیق و ملی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه مناطق ایران 80 میلیونی به کتاب دسترسی داشته باشند.

حداد عادل درباره تحولات فناوری گشوده شده در مبحث کتاب، گفت: لازم است تامین زیرساخت‌های حقوقی برای فعالان کتاب در فضای مجازی در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد زیرا موضوعی جدید است. 

ممیزی لازم است اما کاری ماشینی نیست
 
حداد عادل در این نشست تخصصی اظهار کرد: بنده، شخصا معتقدم ممیزی لازم است زیرا باید حریم اخلاقیات، الزامات ملی و مقدسات هر جامعه‌ای حفظ شود. اما این نیاز احساس می‌شود که مسوولان و ناشران در باب این موضوع با هم‌ گفت‌وگو کنند زیرا ممیزی کار ماشینی نیست و صرف بودن یک کلمه خاص نمی‌تواند عامل ردکردن یک کتاب باشد. 

وی در ادامه ارایه پیشنهاد‌های خود، عنوان کرد: ارایه مشاوره رایگان حقوقی به ناشران، ارسال کتاب به ایرانیان خارج از کشور و پاسداری از زبان فارسی در آثار منتشر شده مواردی است که باید مد نظر مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد زیرا در حال حاضر تعداد کتاب‌های منتشر شده در مقایسه با قبل از انقلاب یکصد برابر شده و موضوعاتی تازه مانند دفاع مقدس مطرح شده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها