نویسنده کتاب «به خاطر پدرم» در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این باره اظهار کرد: گروه ادبیات پایداری حوزه هنری استان گیلان در راستای چاپ کتابهایی با موضوع خاطرات رزمندگان و افرادی که در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تاثیرگذار هستند، گام برداشته است. بنابراین، من هم به عنوان نویسنده همراه سایر نویسندگان تاریخ شفاهی به این عرصه وارد شدم. بیشتر تمرکز این گروه به جمعآوری خاطرات آزادگان استان گیلان از طریق مصاحبه فردی و گروهی و تبدیل آنها به کتاب معطوف شده است.
علیزاده ادامه داد: کتاب «به خاطر پدرم» یکی از این کتابها به شمار میآید. این اثر خاطرات رضا مرادی را که از اهالی شهر سیاهکل استان مازندران است، دربردارد.
نویسنده کتاب «به خاطر پدرم» با بیان اینکه عنوان کتاب برگرفته از یکی از خاطرات مندرج در این اثر است، افزود: در ماههای پایانی جنگ و قبل از قطعنامه 598 سازمان ملل در سال 1367 که پایان جنگ میان ایران و عراق را به دنبال داشت، تعدادی از رزمندگان که سرباز نیز بودند، اسیر میشوند. حال و هوای اسارت این آزادگان با حال و هوای آزادگانی که در طول جنگ اسیر شدند، متفاوت است و بخشی از تاریخ آزادگان را تشکیل میدهند که باید از زبان همین آزادگان بیان شود.
علیزاده با بیان اینکه رضا مرادی یکی از این آزادگان به شمار میآید، گفت: مرادی قبل از تصویب قطعنامه 598 سال 1367 اسیر میشود. بنابراین، برای اینکه بتوانم دورنمایی از شخصیت وی ارایه کنم، در کتاب «به خاطر پدرم» ابتدا زندگینامه مرادی از بدو تولد تا لحظه اسارت را به تصویر کشیدهام. سپس مسایلی را که وی در دوران اسارت با آنها مواجه شده است بیان کردهام.
وی با بیان اینکه محتوای کتاب با آزادی رضا مرادی و بازگشت وی به ایران به اتمام میرسد، گفت: رضا مرادی راوی داستان است؛ چرا که میخواستم مخاطبان از نزدیک با احساسات و نگرش یک سرباز عادی که به اسارت درمیآید و تاثیراتی که این اسارت بر جسم و روح وی داشته است، آشنا شوند.
«دونس، نقطه صفر مرزی» و «آقا کلاه آهنیتو به من میدی؟» عناوین کتابهاییاند که به قلم محمد علیزاده نگارش و از سوی انتشارات سوره مهر راهی بازار نشر شده است. کتاب نخست، خاطرات محمد اکبری، رزمنده لنگرودی را دربردارد. همچنین خاطرات غلامرضا هدایتی شهیدان، رزمنده گیلانی در کتاب «آقا کلاه آهنیتو به من میدی؟» ارایه شده است.
چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۶
نظر شما