پژوهشکده آمار، کتاب «روششناسی آمارگیری» را به قلم رابرت م. گراوز و همکاران منتشر کرد. این کتاب را محمد صالحی و محمدامین جمالزاده به فارسی ترجمه کردهاند.-
ملاحظات اصلی در طراحی و اجرای یک آمارگیری نمونهای، بهعنوان موضوع محوری در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است. کتاب حاضر همچنین جایگاه علم در آمارگیری را بهصورت موضوعی، قابل فهم و موجز نشان میدهد.
کتاب «روششناسی آمارگیری» در 12 فصل تدوین شده است. فصل نخست این کتاب، مقدمهای بر روششناسی آمارگیری را بیان کرده و در فصل دوم نیز استنباط و خطا در آمارگیریها تشریح شده است.
جامعههای هدف، چارچوبهای نمونهگیری و خطای پوشش مهمترین مباحث مطرح شده در فصل سوم کتاب «روششناسی آمارگیری» را شامل میشوند. مولفان در این فصل بهطور مفصل به بررسی چارچوبهای موجود در نمونهگیری پرداختهاند.
«طرح نمونهگیری و خطای نمونهگیری» و «روشهای گردآوری دادهها» عناوینی هستند که فصلهای چهارم و پنجم کتاب را به خود اختصاص دادهاند.
مولفان کتاب فصل ششم را با عنوان «بیپاسخی در آمارگیریهای نمونهای» در ارتباط با این موضوع که برخی نمونهگیریها بدون پاسخ هستند، تدوین کردهاند.
«پرسشها و پاسخها در آمارگیریها» و «ارزشیابی پرسشهای آمارگیری» موضوعات مورد بحث در فصلهای هفتم و هشتم کتاب حاضر هستند.
فصلهای پایانی این کتاب دانشگاهی نیز به بررسی «مصاحبههای آمارگیری»، «پردازش پسگردآوری دادههای آمارگیری» و «اصول و عملکردهای مربوط به شرافت علمی» پرداختهاند. در فصل دوازدهم کتاب، سوالهایی درباره روششناسی آمارگیری که فراوان پرسیده میشوند، گنجانده شده است.
کتاب «روششناسی آمارگیری» با شمارگان یکهزار نسخه در 570 صفحه، به بهای 6 هزار تومان از سوی انتشارات پژوهشکده آمار منتشر شده است.
نظر شما