به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برای انتظام و انسجام فعالیتهای فرهنگی و هنری خود میکوشد برنامههایی از طریق مشارکت با نخبگان و نویسندگان طرحریزی و اجرا کند. در این زمینه، کارگاه ویژهای برای کتابخوانی در سطح شهر تشکیل شد و پس از برگزاری جلسات متعدد، سندی با عنوان «توسعه کتاب و کتابخوانی شهر تهران» تدوین شد که شهرداری تهران، برای آگاهی نویسندگان، ناشران و شهروندان تهرانی آن را به چاپ رساند.
بر اساس یافتههای کتاب، تاریخ کتابخانه در هر سرزمینی، جزیی از تاریخ تمدن آن سامان و گویای تفکرات اجتماعی دورههای گوناگون و بخشی از پیشرفت اجتماع است.
یکی از موضوعات این سند، «اهمیت و ضرورت تدوین سند توسعه کتاب و کتابخوانی شهر تهران» است که عنوان میکند: «کتاب برای مطالعه مردم و بر اساس عقاید، رفتار و زندگی روزمره آنان نگاشته میشود تا موجب افزایش آگاهی و تصحیح رفتارهای فردی و اجتماعی شود. میزان انتشار و خرید کتاب از شاخصهای مهم فرهنگی هر جامعه و در عین حال یکی از معیارهای مشخصه توسعه یافتگی یا نیافتگی کشورها در سطح جهانی محسوب میشود؛ همین امر موجب شدهاست دستاندرکاران امور فرهنگی هر کشور سعی کنند با تمهیداتی این آمارها را در محیط جغرافیایی خود افزایش دهند.»
این سند، مباحث متعددی را درباره قوانین شهرداری در باب کتاب و کتابخوانی شهر تهران، سیاستهای کلی شهرداری تهران، برنامههای اجرایی شهرداری تهران در حمایت از نویسندگان، ناشران، صاحبان آثار و توزیع کتاب دربردارد و نکاتی را درباره طرحهای شهرداری در حوزه امور اطلاعرسانی و تبلیغات کتاب عنوان میکند.
موسسه نشر شهر نخستین چاپ کتاب «سند توسعه کتاب و کتابخوانی شهر تهران» را با شمارگان سه هزار نسخه در 64 صفحه، به قیمت دو هزار و 500 تومان منتشر کردهاست.
شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۰
نظر شما