سه‌شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۳
بنی‌اردلان: دانشجویان از نقد نترسند

اسماعیل بنی‌اردلان، عضو هیات علمی دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر در آیین رونمایی از کتاب «جستارهایی در باب هنر» ضمن اشاره به اهمیت دست به قلم شدن دانشجویان گفت: دانشجویان باید کار علمی خود را در معرض نقد قرار دهند و به هیچ عنوان از نقد نهراسند./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین رونمایی از کتاب «جستارهایی در باب هنر» (مجموعه مقالات دانشجویان)، به اهتمام میرعلیرضا دریابیگی و محمدرضا شریف‌زاده عصر دیروز، سه‌شنبه، 13 آبانماه با حضور غلامعلی حاتم، اسماعیل بنی‌اردلان، دریابیگی و شریف‌زاده و جمعی از دانشجویان رشته پژوهش هنر  در سالن طبقه دوم تالار وحدت برگزار شد. 

بنی‌اردلان در این مراسم گفت: انتشار این کتاب از جهت گردهم‌آمدن دانشجویان و استادان حوزه‌های مختلف هنر و نقد کار علمی همدیگر، اهمیت بسیار دارد. این مساله سبب توسعه فرهنگ است. 

وی افزود: متاسفانه، ‌چیزی که فقدان آن در جامعه امروز ایران به شدت دیده می‌شود، نقد است. حال که این کتاب منتشر شده بهانه‌ای برای نقد خواهیم داشت. دانشجویان به هیچ عنوان از نقد نهراسند. نقد، باعث پیشرفت بسیار آن‌ها در آینده خواهد شد. 

بنی‌اردلان در ادامه با اشاره به اهمیت کتاب گفت: این مساله که دانشجویان خود را مقید به نوشتن کنند، برای من بسیار جالب توجه است. همچنین نکته دیگر در این است که این مقالات کار کلاسی بوده، بنابراین جایگاه علمی این دانشجویان را نشان می‌دهد. 

این عضو هیات علمی دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر در ادامه به اهمیت رجوع به منابع برجسته در هنگام نگارش مقاله اشاره کرد و گفت: باید حواسمان باشد برای نگارش مقاله به کتاب‌های اصلی و منابع درست رجوع کنیم و نه منابع درجه دو یا کم‌اهمیت. دانشجویانی که مقاله آن‌ها در این کتاب منتشر شده، باید هنگام نگارش مقالات بعدی خود، رجوع به منابع برجسته را از یاد نبرند. 

همچنین محمدرضا شریف‌زاده، مدیر گروه پژوهش هنر دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز و یکی از بانیان انتشار این کتاب، در این نشست گفت: متاسفانه پژوهش و تحقیق در کشور ما فراموش شده‌است. پژوهش‌ها عموما کم است و پژوهشگران همیشه ناشناخته هستند. 

وی افزود: معمولا کسانی که کتابخوان هستند، یک طیف مشخصی هستند و در آیین‌های رونمایی، کتاب به آن‌ها هدیه داده می‌شود و دیگر اقشار جامعه متاسفانه اهل کتاب خواندن نیستند و بخش زیادی از نسخه‌های کتاب‌ در انبار ناشر باقی می‌ماند. بنابراین، امیدوارم مقوله خرید کتاب در جامعه از وضع فعلی بیرون بیاید. 

دانشجویان در نگارش پروپوزال پایان‌نامه ضعف دارند 

غلامعلی حاتم، استاد پیشکسوت تاریخ هنر و باستان‌شناسی یکی دیگر از سخنرانان آیین رونمایی از کتاب «جستارهایی در باب هنر» بود. او در بخشی از سخنان خود گفت: مقالات این کتاب حاصل کلاس روش تحقیق دانشجویان رشته پژوهش هنر دانشکده هنر و معماری در ترم گذشته است. امیدوارم استادان در این درس به آموزش نگارش مقاله، نحوه صحیح نگارش پروپوزال را هم به دانشجویان آموزش بدهند. 

وی افزود: امروزه دانشجویان در زمینه نگارش پروپوزال برای پایان‌نامه ضعف بسیار دارند. همچنین امیدوارم دانشجویان، نگارش مقالات به صورت علمی و آکادمیک را هم یاد بگیرند. 

میرعلیرضا دریابیگی، که این کتاب به کوشش او منتشر شده‌است، نیز در این نشست گفت: این مقالات حاصل کار دانشجویان من در درس «روش تحقیق» ترم گذشته در دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز است. هدف من و آقای شریف‌زاده این بود که زحمت دانشجویان در نگارش کار پایانی کلاس بی‌نتیجه نماند. 

وی در ادامه، با تشکر از حسین سیفی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی رودکی گفت: نوع نگاه فرهنگی آقای سیفی بسیار عالی است. او برای انتشار این کتاب زحمت بسیار کشید. امیدوارم دیگر مدیران فرهنگی نیز به این درک برسند.
 
در پایان مراسم، بهناز اکبریان، غزاله عربی و سارا نوری، سه تن از دانشجویانی که مقالات آن‌ها در این کتاب منتشر شده، به‌نمایندگی از بقیه دانشجویان درباره مقالات خود سخنانی را برای حاضران بیان کردند. 

«جستارهایی در باب هنر» به اهتمام میرعلیرضا دریابیگی و محمدرضا شریف‌زاده با شمارگان دو هزار نسخه، 375 صفحه و قیمت 20 هزار تومان از سوی انتشارات دریابیگی و انتشارات بنیاد فرهنگی و هنری رودکی روانه کتابفروشی‌ها شده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها