پژوهشگر مرکز قرآن و معارف اسلامی گفت: آنچه در رشته مدیریت دانشگاهها تدریس میشود، برگرفته از تجربیات غرب در دانش مدیریت است و میتوان ادعا کرد که مدیریت طبق آموزههای اسلامی بومی نشده است.-
این پژوهشگر قرآنی با بیان اینکه از میان روایات ائمه اطهار(ع) سخنان امیرالمومنین علی(ع) در نهجالبلاغه اندیشهها و اصول مدیریتی را به خوبی بیان میکند، افزود: بیان نکات مدیریتی از زبان ائمه اطهار(ع) به دانشجویان رشته مدیریت کمک میکند تا هنگام فارغالتحصیلی، مدیری اسلامی باشند نه مدیری غربی.
وی یادآور شد: اسلام در عرصههای مختلف از جمله مدیریت در جامعه اسلامی پاسخگوی نیازهای بشر بوده است و مباحث مدیریتی مطرح شده در قرآن، منبع اندیشه حکمت اسلامیاند که تمام اندیشهها و حکمتها میتوانند از آن بهرهبرداری کنند.
حجتالاسلام والمسلمین مومنی با بیان اینکه ارایه پژوهشی در قالب کتاب «منشور مدیریت در نهجالبلاغه» برای نخستین به صورت موضوعبندی صورت گرفته است، گفت: این پژوهش با هدف بهرهگیری از کلام امیرالمومنین علی(ع) با سرفصلهای موضوعی به تشریح نکات مدیریتی موجود در نهجالبلاغه پرداخته است.
این پژوهشگر نهجالبلاغه اظهار کرد: در این کتاب تلاش شده تا راهکارهای مدیریتی امیرالمونین علی(ع) در نهجالبلاغه موضوعبندی و نمایهسازی شود و سرفصلهای آماده شده بر اساس موضوع هم برای مدیران و هم برای دانشجویان و فعالان علمی رشته مدیریت قابل استفاده باشد. به دلیل هماهنگی موضوعات و سرفصلهای کتاب با دانش مدیریت، این کتاب میتواند منبع خوبی برای مباحث مدیریتی در دانشگاهها و محافل علمی به شمار رود.
وی اظهار کرد: اثر حاضر دربردارنده 110 دستورالعمل و توصیه مدیریتی درباره دانش و مهارتهای مدیریتی است که از زبان نخستین پیشوای شیعیان بیان شدهاند. این کتاب به منظور سهولت بهرهبرداری در شش موضوع اصلی و 68 موضوع فرعی تنظیم شده است.
مومنی گفت: کتاب «منشور مدیریت در نهجالبلاغه» در شش فصل با عنوان «اخلاق مدیریت»، «برنامهریزی»، «گزینش»، «تصمیمگیری»، «روش برخورد با کارکنان و زیر دستان» و« نظارت و ارزشیابی» ارایه شده است.
کتاب «منشور مدیریت در نهجالبلاغه» با شمارگان سه هزار نسخه، در 60 صفحه و به بهای 24 هزار ریال نخستین چاپ خود را از سوی انتشارات زینی تجربه میکند.
نظر شما