چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۲ - ۲۲:۱۲
پیام انقلاب با شعرهای صفارزاده به جهانیان منتقل می‌شود

نخستین جشنواره طنین بیداری به مناسبت بزرگداشت پنجمین سالگرد درگذشت طاهره صفارزاده، شاعر انقلابی و قرآن‌پژوه امروز (یکم آبان 92) در حوزه هنری به کار خود پایان داد. رضا اسماعیلی، دبیر جشنواره در مراسم اختتامیه گفت: شعرهای طاهره صفارزاده پیام‌ها و ارزش‌های انقلاب را به جهانیان منتقل می‌کنند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رضا اسماعیلی در این مراسم هدف از برگزاری جشنواره «طنین بیداری» را تلاش در راستای شناخت کامل‌تر و عمیق‌تر شخصیت طاهره صفارزاده به عنوان بانوی فرهیخته جهانی عنوان کرد.

وی ادامه داد: طاهره صفارزاده به اذعان پژوهشگران معاصر در عرصه پژوهش، شعر، ترجمه و دانشگاه نام بلندی دارد. به همین دلیل، معتقدم تاکنون در معرفی این چهره جهانی کوتاهی شده است.

دبیر جشنواره طنین بیداری گفت: ترجمه قرآن طاهره صفارزاده اثری بسیار ارزنده است. وی با اشرافی که به آموزه‌های قرآنی داشت، به ترجمه قرآن می‌پرداخت. ترجمه ادعیه نیز در اواخر عمر صفارزاده از دیگر اقدام‌های شایسته وی به شمار می‌آید.

اسماعیلی عنوان کرد: طاهره صفارزاده به عنوان استاد دانشگاه نیز زبانزد عام و خاص بود؛ به‌گونه‌ای که بسیاری از پژوهشگران از آثار ادبی و قلمی وی بهره‌مند شده‌اند.

وی ادامه داد: صفارزاده در عرصه شعر، قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حضوری پررنگ داشت. آثاری مانند «بیعت با بیداری» و «دیدار صبح» که وی بعد از انقلاب تالیف کرده، مبَین این موضوع است که همواره در مسیر بیداری و لبیک به امام خمینی(ره) گام بر می‌داشته است.

دبیر جشنواره طنین بیداری افزود: امیدوارم در سال‌های آینده سایر نهادها و مراکز فرهنگی در معرفی این شخصیت فرهیخته نه تنها در ایران بلکه در عرصه بین‌الملل نیز گام‌های بلند بردارند.

اسماعیلی توضیح داد: حدود یک ماه پیش فراخوان این جشنواره منتشر شد. در این راستا بیش از 500 قطعه شعر، 25 مقاله علمی و پنج پایان‌نامه دانشگاهی به دبیرخانه ارسال شد.

وی ادامه داد: حوزه هنری می‌کوشد با تاسیس دبیرخانه دایمی «جشنواره طنین بیداری» در سال‌های آینده، این جشنواره را در سطحی گسترده‌تر برگزار و آن را به جایزه ادبی تبدیل کند.

دبیر جشنواره طنین بیداری با بیان این‌که استقبال از این دوره جشنواره طنین بیداری قابل توجه بود، گفت: می‌کوشیم گزیده‌ای از اشعار، مقاله‌ها و پایان‌نامه‌های این دوره از جشنواره را در قالب یک جلد کتاب منتشر کنیم.

اسماعیلی عنوان کرد: صفارزاده حق بزرگی بر ادبیات کشور دارد. تکریم این بزرگان، تکریم فرهنگ، انقلاب و ارزش‌های اسلامی است. بنابراین باید قبل از این‌که سایر کشورها به برگزاری آیین‌های بزرگداشت برای این شخصیت‌ها اقدام کنند و آن‌ها را به نام خود ثبت کنند، خودمان برای بزرگداشت و تجلیل از این فرهیختگان همت کنیم.

جلال صفارزاده، برادر طاهره صفارزاده از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی اظهار کرد: با وجود گذشت پنج سال از وفات طاهره و با تمام اندوهی که بعد از رفتن وی باقی مانده است، هنوز نتوانسته‌ام کاری شایسته برای شادی روح و روانش انجام دهم.

جلال صفارزاده عنوان کرد: طاهره همواره علاقه‌مند به انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری در زادگاهش (سیرجان) بود. بنابراین با همکاری شورای شهر سیرجان چند هکتار زمین در اختیار ما قرار گرفت. همچنین با تمام دارایی طاهره که به او ارث رسیده بود توانستم یک کتابخانه مرجع در سیرجان راه‌اندازی کنم. این کتابخانه اکنون بیش از هفت هزار جلد کتاب‌های طاهره را در خود جای داده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی، مدیر روزنامه و موسسه اطلاعات در این مراسم اظهار کرد: در مقطعی از زمان، رابطی برای ملاقات طاهره صفارزاده با امام خمینی (ره) بودم. در ابتدای فعالیتم در روزنامه اطلاعات، همواره می‌کوشیدیم نیروهای کارآمد را استخدام کنیم در این میان قاسم بهرامی، از شاگردان طاهره صفارزاده پیشنهاد برای فعالیت در روزنامه اطلاعات را ارایه کرد.

وی ادامه داد: به این بهانه به منزل طاهره صفارزاده رفتیم. زندگی عارفانه طاهره با خدایش حالتی عرفانی در وجود و شخصیت وی ایجاد کرده بود به همین دلیل صفارزاده همواره تردید داشت که آیا به این حالات عرفانی خود ادامه دهد یا نه؟ در نتیجه تصمیم گرفت با امام خمینی (ره) ملاقات و حالات خود را تشریح کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی افزود: مقدمات این ملاقات را فراهم کردم. صفارزاده نزد امام خمینی (ره) شعری را خواندند که در اواخر شعر صدای گریه‌های صفارزاده به گوش می‌رسید. شعر که تمام شد از محضر این دو بزرگوار مرخص شدم. بیش از نیم ساعت بعد شاهد خروج صفارزاده از نزد امام خمینی (ره) شدم. وی در حالتی از محضر امام خمینی (ره) به نزد من آمدند که بسیار شاداب به نظر می‌رسید. صفارزاده علت این شادابی را ملاقات با امام خمینی (ره) و تشریح حالات روحی خود عنوان کرد.

وی اظهار کرد: صفارزاده همواره زندگی خود را وقف آرمان‌های مورد اعتقادش کرد. او درصدد برطرف کردن نیازهای مردم بود. از ویژگی‌های برجسته صفارزاده می‌توان به مقام والای اعتقادی و معنوی وی اشاره کرد.

محسن مومنی‌شریف، رییس حوزه هنری نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی ضمن خوشامدگویی به مهمانان، بیان کرد: یقین دارم در سال‌های آینده جایزه ادبی طاهره‌ صفارزاده درخور نام و شخصیت وی برگزار خواهد شد. در این مسیر باید همه دستگاه‌ها و نهادها بسیج شوند. حوزه هنری نیز که طاهره صفارزاده از بانیان راه‌اندازی آن به شمار می‌آید، در این راستا بیش از پیش فعالیت خواهد کرد.

وی پس از تعریف خاطره‌ای کوتاه از نحوه آشنایی‌اش با طاهره صفارزاده گفت: صفارزاده از افرادی بود که در ایجاد انجمن قلم نقش به‌سزایی داشت. وی مانند تمام شاعران از نقطه و خط شروع کرد اما در این مرحله باقی نماند بلکه به نور رسید؛ به‌گونه‌ای که در مناجات ائمه معصومین (ع) و قرآن کریم ورود پیدا کرد.

در پایان مراسم منتخبان بخش‌های شعر، مقاله و پایان‌نامه نخستین جشنواره «طنین بیداری» معرفی و تجلیل شدند. 

برگزیدگان بخش شعر: مطهره عباسیان، پیام جهانگیری، مریم نجف‌آبادی

شایسته تقدیران بخش شعر: شراره کامرانی، علیرضا قنبری

برگزیدگان بخش مقاله: سیدمهدی طباطبایی و دکتر محمدباقر نجف‌زاده بارفروش

شایسته تقدیر بخش مقاله: حمیدرضا شکارسری

بخش پایان‌نامه جشنواره برگزیده نداشت. و شایسته تقدیر این بخش ذبیح‌الله حبیبی‌نژاد معرفی شد.

همچنین در این مراسم مریم سقلاطونی به عنوان بانوی برگزیده و پژوهشگر که ارتباط نزدیک با طاهره صفارزاده داشت، معرفی و تجلیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط