نکوداشت حسن رضوانی، باستانشناس پیشکسوت، دوشنبه (29 مهرماه) همراه با رونمایی از نشریه ایرانشناسی «مارلیک» در دانشگاه تربیت مدرس برگزار میشود. این نشریه ویژهنامهای را به حسن رضوانی اختصاص داده است.-
در این مراسم باستانشناسان و استادانی چون علیرضا هژبرینوبری، ناصر نوروززادهچگینی، سید مهدی موسوی، عباس مقدم، حامد وحدتینسب، کوروش روستایی و محمد قمریفتیده درباره حسن رضوانی سخن میگویند.
حسن رضوانی دوم تیرماه ۱۳۲۸ در اهواز به دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایی و بخشی از دبیرستان را در اهواز گذراند و دیپلم ادبی خود را در سال ۱۳۴۹ در اصفهان و در سال ۱۳۵۳ مدرک کارشناسی باستانشناسی را از دانشگاه تهران گرفت. وی بهمنماه ۱۳۵۵ به استخدام ادارهکل حفاظت آثار باستانی درآمد و با تغییر ساختار اداری تشکیلات باستانشناسی، جزو اعضای مرکز باستانشناسی ایران شد.
رضوانی در محوطهها و مناطق مختلفی در ایران مانند کردستان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، گیلان، مازندران، همدان، یزد، اصفهان و تهران پژوهشهای میدانی داشت اما عمده کارهای پژوهشی وی در استان سمنان و بر محوطههای پیش از تاریخ آن متمرکز بود و «گزارش نهایی کاوشهای باستانشناختی گورستان لما، یاسوج ـ کهگیلویه و بویراحمد» را بر پایه یافتههای این منطقه منتشر کرد.
در نیمه نخست دهه ۱۳۶۰ و هنگام جنگ تحمیلی بر ضد ایران، رضوانی با گروهی کوچک از همکاران مرکز باستانشناسی ایران موفق به جابجایی اشیا باستانی موزه آبادان و انتقال آن به اهواز شد. وی تا سال 1386 در مرکز باستانشناسی، پژوهشکده باستانشناسی سازمان میراث فرهنگی و اداره میراث فرهنگی شاهرود خدمت کرد.
مراسم نکوداشت باستانشناس پیشکسوت، حسن رضوانی، دوشنبه (29 مهرماه) از ساعت 16 در دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم انسانی، تالار علامه جعفری برگزار میشود و ورود برای همگان آزاد است، همچنین نشریه ایرانشناسی مارلیک با 30 درصد تخفیف به علاقهمندان عرضه خواهد شد.
نظر شما